U Hrvatskoj često čujemo kako se ne bi čudili da nam se uvede porez na zrak. A što bi rekli kada bi vas odgajateljica zatražila novac nakon što zagrli vaše dijete na odlasku iz vrtića?

Roditelji djece u kineskom gradu Yangzhou plaćali su 80 juana (oko 73 kune) da bi odgajatelji zagrlili njihovo dijete na dolasku i odlasku iz vrtića.

Nakon što su informacije procurile u javnost, roditelji su potvrdili da znaju da odgajatelji zagrle dijete, ali nisu imali pojma da to plaćaju. Naime, taksa se službeno zvala ‘pristojba za kvalitetno obrazovanje’. U vrtiću su objasnili da su zagrljaji jedna od komponenti kvalitetnog obrazovanja koja cilja na to da se djeca osjećaju voljeno, sigurno i samopouzdano, piše Russia Today. No, više instance odlučile su kako takva taksa nije u skladu sa pravilima te će vrtić, ako se dokaže da je informacija istinita, morati roditeljima vratiti novac.

dnevno.hr

Prethodna objavaZeleno lisnato povrće kao hrana i lijek
Slijedeća objavaU Meksiku počeo ‘smak svijeta’
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here