[gard group=”1″]

Kada prvi put čuju za pojam duhovnog rata, neke plemenite duše bivaju odbijene. Izraz izgleda proturječno. Može li pravi duhovnjak (nazovimo tako osobu koja se iskreno posvetila duhovnim traganjima) biti nasilan? Duhovni rat rijetko je nasilan u doslovnom smislu, ali duhovnjaci se moraju svjesno suprotstaviti agresivnim napadima i tajnim utjecajima koji im žele promijeniti identitet.

Pravi se duhovnjak treba boriti, ako ni zbog čega drugog, onda zato da bi spriječio da ga proguta lavina sve veće bezbožnosti i materijalizma koja brzo proždire svijet. Istinski duhovnjaci moraju se boriti ili će ostati bez duhovnog nasljedstva. Mi smo vječna bića – to je naš pravi identitet – i vrlo je važno razmišljati i djelovati kao vječna bića. Ne smijemo zaboraviti da svaka osoba igra ulogu u kozmičkoj energiji planeta. Možemo izabrati djelovati pozitivno i unijeti neke ozbiljne promjene u svijet ili se možemo povući čekajući i postati proizvod sve veće agresije i nasilja ovog materijalnog svijeta.

Da bismo živjeli istinski nenasilnim životom, moramo shvatiti i razviti odlike duhovnog ratnika. Ako se namjeravate upustiti u duhovnu misiju, posebno u ovome dobu svađe i licimerja, morate izoštriti vještine duhovnog ratnika kroz iskreno učenje i primjenu. Naš cilj je da vam damo oružje koje vam je potrebno da biste se pripremili za dvadeset prvo stoljeće. Ako smatrate da vam odgovara, prihvatite ga i iskoristite. Ako pak smatrate da nije za vas, odložite ga, ali, molim vas, shvatite da je čovečanstvo u nesigurnom stanju. Moramo shvatiti da se nalazimo u situaciji sličnoj ratu i moramo naučiti kako se zaštititi. Bitno je naučiti kako povećati svoju otpornost i kako se boriti protiv negativnih utjecaja ili ćemo postati podložni napadima.

Ako ste spremni integrirati svo svoje znanje u jednu jedinu silu koja se bori za pravednost, onda ste čuli bojni poziv. Ako još niste spremni nositi baklju duhovnog ratnika punim radnim vremenom, želimo vam uspjeh u svim vašim okršajima i znamo da će vam oruđe koje nudimo ipak koristiti.

Kontrolni popis duhovnog ratnika


Widget not in any sidebars

Slijedeću listu smatrajte svojim službenim kontrolnim popisom i bez nje ne napuštajte dom. Na njoj su navedene odlike kojima možete težiti i barometar vašeg napretka. Koristite je kako biste provjerili gde se nalazite u duhovnom ratu. Posvetite pažnju svakom sastojku i iskreno procjenite u kojoj ste ih mjeri savladali. Oprezna primjena duhovnog rata može se pokazati kao konop za spašavanje, jer našu planetu postupno preuzimaju negativne sile. Svaki je sastojak od suštinske važnosti za uspjeh vaših nastojanja; stoga vas molimo, ne prihvaćajte ovaj popis olako jer je, kao i u svakoj bici, nenaoružan protivnik osuđen na uništenje. Svaki od sastojaka ćemo pokušati potanko razmotriti u budućim člancima.

 1. Vladanje osjetilima i umom
 2. Poniznost
 3. Neustrašivost
 4. Istinoljubivost
 5. Samilost i odsustvo ponosa
 6. Zasićenost materijom i nezainteresiranost za materijalne nagrade
 7. Potpuna iskorištenost vremena
 8. Strpljivost i nesebičnost
 9. Čvrsta vjera
 10. Istrajnost
 11. Radoznalost i želja za učenjem i rastom
 12. Predavanje božanskoj volji

Bhakti Tirtha Swami
korišteni dijelovi iz knjige “Duhovni Ratnik 3 – Utjeha srcu u teškim vremenima”

Naručite knjigu

DUHOVNI RATNIK III: Utjeha srcu u teškim vremenima

DR3-simTijekom povijesti ljudski je rod prolazio kroz razdoblja velikih nesreća. Misteriozno, a ipak neizostavno, svaki put kad bi te nesreće dostigle presudan stupanj, pojavio bi se veliki vođa ili prorok s moćnom porukom. Ti su se revolucionarni učitelji pojavljivali u različitim rasama, u različitim dijelovima svijeta. Predstavljali su različite religijske sustave, a ipak je istodobno svaka od njihovih poruka sadržavala tri osnovna načela: voli Gospodina svim srcem svojim, voli bližnjega kao samoga sebe i ovaj svijet nije tvoj pravi dom. Svi smo čuli ove izreke, u jednom ili drugom obliku, toliko mnogo puta da su postale obezvrjeđene u većini društava. Ipak, razmislite na trenutak u kakvo, bismo svijetu živjeli kad bismo ta tri temeljna načela primili k srcu.

Pitate se kako se nositi s ovim izazovnim vremenima, te kako pomoći da se ublaže patnje u društvu? Bhakti Tirtha Swami, posvećeni duhovni ratnik, nudi odgovore na ta i mnoga druga pitanja. Ovaj “vodič za preživljavanje” nudi tehnike prijeko potrebne da pomognemo sebi i drugima u ovim kriznim vremenima. Dužnost je duhovnog ratnika da se poveže s božanskom moći i razvije snagu, samilost i nesebičnu ljubav koje će voditi i dati utjehu srcima onih koje nam je Gospodin povjerio na brigu. Velika avantura čeka one koji su voljni i sposobni uzvratiti na izazov da postanu istinski duhovni ratnici.

287 stranica, indeks, rječnik, meki uvez, cijena 65 kn

Knjigu možete naručiti ovdje – http://duhovniratnik.com/duhovniratnik3/

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here