Odvajanje Blizanačkih plamenova nije isto što i tipičan prekid odnosa

Kada smo odvojeni od naših plamenova, to je kao da nam je cijeli život srušen.

Duboka i intenzivna ljubav koju osjećamo prema našim Blizanačkim plamenovima čini odvajanje gotovo nepodnošljivim.

I sama sam bila u odnosu sa svojim Blizanačkim plamenom i iskusila sam kako neodoljivo i zastrašujuće to može biti i koliko nepodnošljivo je odvajanje od njega – čak i privremeno.

Prije nego što nastavite čitati, razmislite jeste li u međusobno ovisničkom ili nezdravom odnosu.

Razlika između odnosa Blizanačkih plamenova i međusobno ovisničkog odnosa je u tome što je odnos Blizanačkih plamenova definiran poštovanjem, jednakošću, dogovorom i zdravim granicama.

S druge strane, međusobno ovisnički odnos karakterizira osjećaj zarobljenosti, nejednakosti, podcijenjenosti i osjećaj oslanjanja na drugu osobu zbog stjecanja vlastite vrijednosti.

Nažalost, lako je pomiješati međusobnu ovisnost s ljubavlju Blizanačkih plamenova.

Molimo vas da budete oprezni u vezi toga.

5 uzroka razdvajanja Blizanačkih plamenova

Nakon početne faze ekstatičnog ujedinjenja i bajkovitog partnerstva, stvari se počinju zagrijavati. Ego započinje sukob. Iskonske rane, nesigurnosti i traume izlaze na vidjelo. Kao rezultat toga, gotovo svaki odnos Blizanačkih plamenova u početku prolazi kroz dramu i disfunkciju.

Razumljivo, to dolazi kao razorni udar. Što se dogodilo s savršenim, ružičastim odnosom u kojem postoje samo poljupci i milovanja? U tom trenutku, mnogi parovi Blizanačkih plamenova bivaju zbunjeni i dezorijentirani. Je li to sve laž? Je li to sve iluzija?

Odgovor je “ne”. Intenzitet koji ste doživjeli nije bio plod vaše mašte. Poznati osjećaj i deja vu koji se pojavio nije bio mistična pojava. Bilo je stvarno, nemojte sumnjati u to. Jednostavno je sada zakopano ispod slojeva oštećenog ega.

Moglo bi se reći da je jedina svrha odnosa Blizanačkih plamena da nam pomogne u postizanju zrelosti i najbolje moguće verzije sebe. U stvari, bez obzira koliko teški oni mogu biti, odnosi Blizanačkih plamenova su toliko snažni zbog toga što su katalizatori rasta.

Naši Blizanački plamenovi nam pomažu da se nemilosrdno izložimo tamnim, slomljenim, odbačenim i skrivenim dijelovima sebe. I ne samo to, naši Blizanački plamenovi potiču naš unutarnji rast tako što nam nenamjerno (ili namjerno) potiču ljutnju.

Bijes koji osjećamo prema njima je jedini pravi odraz ljutnje koju osjećamo prema sebi. Ponekad jedan ili oba partnera u odnosu Blizanačkih plamenova postaju toliko bijesni i nesposobni za zajednički život da se razdvajaju.
Što je uzrok odvajanja Blizanačkih plamenova?

1. Psihološka i duhovna nezrelost

Život je proces rasta. Ne samo da se naša tijela rastu, raste i naše unutarnje sebstvo. Jedan od glavnih uzroka razdvajanja Blizanačkih plamenova je nezrelost. Kada smo nezreli, imamo nisku emocionalnu inteligenciju što znači da nam je teško prepoznati, upravljati i nositi se s našim i tuđim emocijama.

I ne samo to, duhovna nezrelost se proporcionalno razvija s tvrdoglavošću i veličinom ega. Drugim riječima, što je veći ego, to je manje je harmonije. Ego vjeruje kako je šarmantan, prekrasan, sveznajući i savršen. No, kada je izazvan na bilo koji način, počinje pakao.

Gotovo svi mi smo vođeni egom – da nismo, bili bi prosvijetljeni. No, nisu sva ega ista. Postoji jaki ego i slabi ego. Jači ego će najvjerojatnije pobjeći od osobe ili situacije koja čini da se osjeća nemoćno. To se događa u odnosu Blizanačkih plamenova.

U stvari, odnosi Blizanačkih plamenova su u osnovi stvoreni kako bi se raspršio ego … a ego to prezire.

2. Nedostatak poštovanja i ljubavi prema sebi

Glavni preduvjet za glatko funkcioniranje odnosa Blizanačkih plamenova je ljubav prema sebi. Ako ne volimo sebe, ne možemo voljeti ni druge. Umjesto toga, ljubav je zaražena s potrebitošću, međusobnom ovisnošću i “uvjetima.”

Mi nikada ne možemo pružiti bezuvjetnu ljubav našim partnerima ukoliko ne pružimo prvenstveno ljubav sebi. Kao rezultat toga, neki odnosi Blizanačkih plamenova se, nažalost, raspadnu pod teretom nesigurnosti i mržnje prema sebi.

3. Potrebno je naučiti više životnih lekcija

Život vas treba pripremiti prije nego što uđete u odnos Blizanačkih plamenova. Ponekad to znači da trebate ući u druge odnose, uspostaviti nova prijateljstva ili proširiti svoje životno iskustvo (putovati, volontirati, dobiti novi posao) prije nego što budete spremni.

To je sve stvar pokušaja i pogrešaka. Neke okolnosti će vas darivati s nježnim uvidima, a druge će vas slomiti. U svakom slučaju, ne zatvarajte se svijetu. Što više testirate svoje granice, više ćete naučiti.
4. Potrebno je iscjeljenje

Ponekad se naši Blizanački plamenovi pojave u trenutku u životu kada neizmjerno patimo. Naša patnja može proizlaziti iz tragedije, smrti, zlostavljanja ili čak raspada nekog drugog odnosa.

Možda nismo bili spremni emocionalno se otvoriti. Stoga, proces ozdravljenja je neophodan.

5. Jednostavno još nije vrijeme

Život može biti tajanstven. Ponekad dolazi do odvajanja Blizanačkih plamenova zbog toga što nije prikladno vrijeme za njihov odnos. Ponekad moramo proći neke druge puteve i moramo susresti druge ljude. Ponekad mi ni sami ne znamo zašto.

Najbolja stvar koju možemo učiniti u ovoj situaciji je – ne predati se. To može biti vrlo teško, ali vjerujem kako će vam to iskustvo pomoći da postanete jači i mudriji. Tko zna što budućnost donosi?

Izvor: lonerwolf

Prethodna objavaNovo u webshopu: Pasta za zube Citrofit (bez floura, prirodni sastojci)
Slijedeća objavaČekam te vani
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.