Ametist se kroz povijest cijenio zbog svoje sposobnosti da stimulira i smiruje um i emocije.

Danas ga se klasificira kao poludragi kamen, no u prošlosti je njegova vrijednost bila jednaka dijamantu. U sebi nosi energiju vatre i strasti, kreativnosti i duhovnosti, a istovremeno potiče logiku i trezvenost.

Ametist isijava nježnu energiju visokih vibracija, koja utječe na treće oko i krunu, te eterične čakre. Stimulira epifizu, izoštrava duhovni vid i širi svijest kako o unutrašnjem, tako i o vanjskom svijetu. Donosi snove uvida i proročanske vizije.

Odličan je za meditaciju, produbljuje koncentraciju i stišava um. Koristan je za osobe sklone osuđivanju jer pomaže da sagledamo situaciju iz više kutova. Izuzetno koristan za emocionalnu ravnotežu, ametist smiruje osobe koje se osjećaju iscrpljeno i koje su pod svakodnevnim stresom.

Smiruje anksioznost koja vodi ka fizičkoj napetosti i glavoboljama i odličan je kristal za one impulzivnog karaktera, za osobe koje neprimjereno izražavaju ljutnju. Pomaže otkriti uzroke negativnih oblika ponašanja i navika. Potiče ispravno donošenje odluka vođenih unutarnjom mudrošću, umjesto programiranim reakcijama.

Ametist potiče rad žlijezda i uravnotežuje razinu hormona u tijelu. Poboljšava apsorpciju kisika, stimulira metabolizam i cirkulaciju. Podiže imunitet i ublažava bolove i infekcije svake vrste. Vjeruje se da odlično djeluje na tinitus i općenito probleme sa sluhom. Liječi nesanicu i noćne more. Opušta živčani sustav i oslobađa od stresa i depresije.
Ahat je ime raznih vrsta kalcedona, iz kristalne porodice kvarca. Javlja se u gotovo svim mogućim bojama, a poznat je po svojim neobičnim šarama koje nas vode na putovanje u unutrašnjost. U svojoj plavoj čipkastoj formi, ahat simbolizira emocionalnu ravnotežu i mir, sreću i blagostanje.

Stabilizira auru, te eliminira i transformira negativne oblike energije u pozitivne. Njegovo pročišćavajuće djelovanje korisno je na svim razinama. Povezan je s grlenom čakrom i time je snažan u borbi protiv problema u komunikaciji. Otklanja blokade koje nas sprječavaju da izrazimo energiju ostalih čakri.

Zbog toga je naročito koristan onima koji svojim govorom nastoje pomoći drugima, kao npr. psiholozi i psihijatri. Dopušta nam da otvoreno izrazimo sve što mislimo i osjećamo. Pomaže nam u donošenju ispravnih odluka. Aktivira one koji žude za promjenom, ali im nedostaje hrabrosti ili taktičnosti.

Uči nas kako da posegnemo za onime što nam doista treba. Povezan je i s trećim okom, smiruje pretjerano aktivan um i donosi optimizam. Otvara naše oči prema vječnoj istini o jedinstvu i međusobnoj povezanosti.

Na fizičkoj razini, plavi ahat smiruje infekcije grla i vratnih žlijezda. Koristan je osobama koje imaju probleme s krajnicima. Jača kosti i odličan je u liječenju artritisa i deformiranog koštanog tkiva. Ubrzava zacijeljivanje slomljenih kostiju.

Djeluje na krvne žile i srčani mišić, snižava visoki krvni tlak. Smješten na čelo, pomaže u snižavanju povišene tjelesne temperature. Vjeruje se da može ublažiti simptome epilepsije i da štiti u slučaju učestalog mjesečarenja.

miniiNaručite:

Atma webshop – Ogrlica – Ametist i Plavi Čipkasti Ahat

Prethodna objava17.06. Zagreb – Predstava „Višnjik“ Antona Pavloviča Čehova u HNK
Slijedeća objavaUlažete li previše vremena pokušavajući se “UKLOPITI”? Više nećete – nakon što ovo pročitate!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.