Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost. Mentalno, smiruje i objedinjuje, pomaže prijenos nervnih signala kroz mozak.

Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost.

Smatra se da je Ametist kamen most između Zemlje i Neba. On je kamen pročišćavanja, koji u nama pobuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom razvoju. Podržava stvaranje novih ideja i daje motivaciju za razvoj. Učinkovito ublažava strah, bijes, harmonički ujedinjuje različite energije, balansira ljubavni život.

Vjeruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razvija telepatiju. Odličan je kristal za meditaciju, te nam pomaže spoznati svoju sudbinu. Otklanja strahove i nemire te nam daje miran i bezbrižan san. Razvija osjećaj sreće i tako olakšava žalost.

Koristi se i kao zaštita prilikom putovanja. Kad ga položimo na petu čakru, na grkljan, onda pronalazimo prave riječi za molitve i meditaciju.

Pomaže kod nesanice, štiti i od kroničnih noćnih mora. Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, čineći vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve. Ametist dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje. Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost.
Ljekovita svojstva

Ametist djeluje protiv svih fizičkih, emotivnih i duševnih bolesti. Na čakri srca donosi ljubav u naš život i ublažava strah od budućnosti i smrti. Daje nam osjećaj sigurnosti u Božju pravednost.

Preventivno liječi duševne smetnje izazvane napetošću i stresom. Zato se preporuča za suzbijanje neuroza, histerije i halucinacija. Položen na sakralnu čakru liječi ovisnost o alkoholu, drogama, lijekovima ili ublažava napadaje nasilnog ponašanja.

Podiže niski krvni tlak, pomaže kod šećerne bolesti i kod poremećaja koordinacije pokreta. Djeci pomaže savladati loše ponašanje i napadaje bijesa. Eliksir od ametista odličan je za liječenje želučanih čireva i kožnih rana. Korištenjem ametistove vode čiste se crijeva i pojačava funkcija sluznice i dolazi do promjene tkiva.

Ametist čišćenje

Ametist se čisti uvijek prije ili nakon korištenja, pod tekućom mlakom vodom cca 3-5 minuta ili u posudi zajedno s gorskim kristalom.

Ametist punjenje

Ametist se puni na dnevnoj svjetlosti, ali ne smijemo ga puniti izlažući ga direktno na suncu jer gubi boju.

miniiiOgrlica Ametist – Visoke vibracije

  • smiruje um, ublažava depresiju, donosi vizije i proročanske snove
  • ublažava tugu i napetost, povezuje vas s božanskim i budi bezuvjetnu ljubav
  • pojačava motivaciju, opraštanje i otpuštanje prošlosti
  • uravnotežuje žlijezde i proizvodnju hormona, potiče metabolizam, čisti krv, oslobađa od stresa, ublažava glavobolju, liječi bolesti pluća, kože i probave…

 

Prethodna objavaDuhovni Ratnik – Ljubav u djelovanju
Slijedeća objava8 stvari koje se događaju u vezama u kojima je jedan partner „razuman“, a drugi “osjećajan”
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.