Lapis lazuli je magično privlačan kristal.

Poznat je kao snažan zaštitnik međuljudskih odnosa. Legenda kaže – ako ga poklonite dragoj osobi u znak prijateljstva, on će vas doživotno, u svim okolnostima i prilikama vezati s tom osobom na jedan poseban način.

Lapis lazuli otvara treće oko i balansira grlenu čakru. Stimulira prosvjetljenje, olakšava duhovno putovanje i potiče osobnu i duhovnu moć. Ovaj kamen brzo otpušta stres, donoseći duboki mir. Sadrži ogromnu smirenost i ključ je za postizanje duhovnih vještina.

Lapis lazuli potiče preuzimanje kontrole nad životom. Otkriva unutarnju istinu, potiče samosvjesnost i dozvoljava izražavanje svog stava bez uzdržavanja ili kompromisa. Otklanja  poteškoće u grlu ili u komunikaciji uzrokovane  potisnutim bijesom.

Lapis lazuli je snažan pojačivač misli. Stimulira više sposobnosti uma, donosi objektivnost i jasnoću. Potiče kreativnost kroz povezivanje s izvorom. Pridonosi izražavanju vlastitog mišljenja i konflikt zamjenjuje harmonijom. Podučava vrijednosti aktivnog slušanja i potpomaže izražavanje osjećaja i emocija. Razgrađuje mučeništvo, okrunost i patnju.

Smanjuje bol, osobito u slučaju migrenskih glavobolja. Doprinosi izlasku iz depresije, pomaže respiratornom i nervnom sustavu i grlu, čisti organe, leđnu moždinu, timus i jača imunitet. Pomaže kod slabog sluha, pročišćava krv. Ublažava nesanicu i vertigo, snižava krvni pritisak.
Aventurin je kamen suosjećanja, ljubavi i ravnoteže.

Njegova nježna zelena boja snažno utječe na srčanu čakru i potiče njezin oporavak. Aventurin štiti srce od energetskog zagađenja i pomaže vratiti mir i blagostanje.

Aventurin donosi upornost i snagu u suočavanju s izazovima, tako privlačeći bogatstvo i usjeh u vaš život. Ima sposobnost preokrenuti neugodne situacije i otkriti alternativne načine rješavanja problema. Aventurin je intuitivan kamen koji nam privlači pozornost na srce i njegovo vodstvo.

Odličan kamen za istraživanje prošlosti u svrhu liječenja psihičkih i fizičkih poremećaja. Koristan u radu s potisnutim emocijama koje nam stvaraju probleme u sadašnjosti. Aventurin smiruje nervozu i pomaže kod mucanja, otkrivajući njihov uzrok. Ublažava tugu, bijes i iziritiranost.

Aventurin budi naše kreativne potencijale i pomaže prilikom izražavanja. Stimulira maštu, opažanje i poboljšava koncentraciju. Uravnotežava mušku i žensku energiju. Donosi uspjeh u igrama na sreću, zbog čega je naročito popularan među kockarima.

Aventurin uravnotežava žlijezde i proizvodnju hormona, pomaže živčanom sustavu, smanjuje loš kolesterol, jača srčani mišić, smanjuje iritacije kože i alergije. Odličan je za pluća i sinuse, ublažava mučninu.

miniNabavite svoju Ogrlicu – Aventurin & Lapis Lazuli u našem webshopu:

Atma webshop

Prethodna objava10 stvari koje žene koje VOLE SVOJ ŽIVOT rade drugačije: Bez prve, NITKO ne može biti sretan!
Slijedeća objavaNe postoji ništa što morate učiniti, dobiti ili biti da biste bili sretni – 3 moćna savjeta
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.