Granat se kroz povijest spominje kao kamen ljubavi, pobjede, zdravlja i ponosa.

Vjeruje se da su ga ratnici u prošlosti nosili kao talisman koji ih je štitio od opasnosti i gubitka, te im je donosio snalažljivost i hrabrost. Grčka mitologija spominje granat kao kamen koji je svojom božanskom energijom sposoban raspršiti sve nemire između ljubavnih partnera.

Kreativna energija – najjača energija u Univerzumu – može nas iscijeliti ili uništiti, ovisi kako ju usmjerimo. Granat smiruje pretjeranu strast i pomaže nam da svoj kreativni potencijal izrazimo na konstruktivne načine. Ovaj senzualni kamen povezuje nas s najdubljim potrebama našeg bića, te nas vodi ka prihvaćanju i izražavanju istih.

Granat ima sposobnost smirivanja ili stimulacije, što god je potrebno u tom trenutku. Koristan je u situacijama kada osjećamo da strasti i pretjerano uživanje imaju kontrolu nad nama. S druge strane, pomaže u slučajevima nedostatka strasti i povećava libido. Smatra se sretnim kamenom za ljubav, uspjeh, posao i odnose.

Pomaže nam da napustimo stare oblike ponašanja i vratimo izgubljeno samopouzdanje. Izuzetno je koristan u iscijeljivanju emocionalnih rana. Daje potporu u kriznim situacijama, budi instinkt preživljavanja i hrabrost da se suočimo s izazovima. Vraća optimizam, smiruje depresiju i nesanicu.

Kada se stavi ispod jastuka, otklanja noćne more i zamjenjuje ih snovima uvida. Proročanski snovi nisu rijetkost uz granat. Popularan je među osobama koje su izgubile ljubavnog partnera, bilo kroz prekid ili smrt. Nakon perioda žaljenja, pomaže nam da ponovno stanemo na noge i postanemo zavodljivi.

Granat ubrzava cirkulaciju i čisti tijelo od toksina. Stimulira metabolizam i obnavlja cijelo tijelo, podiže imunitet. Ublažava probleme s kralježnicom, srcem i plućima. Poboljšava upijanje vitamina i minerala iz hrane. Smiruje akne i uravnotežuje otkucaje srca. Često se spominje njegova sposobnost ublažavanja reumatskih bolova, te smirivanje nekih psihičkih poremećaja.

atma.hr – 52
Krizokola je izrazito nježan kamen koji nas uči zdravoj i uravnoteženoj komunikaciji s okolinom, ali i sa samima sobom. Pomaže nam da ostanemo u dodiru sa svojim srcem i da na otvoren i blag način kažemo ono što nam je na duši. Popularna je među javnim govornicima, jer smiruje tremu uoči izlaska pred publiku.

Tijekom meditacije krizokola smiruje um i vraća ga u sadašnjost. Stišava mentalno čavrljanje i uči nas slušati govor duše. Pomaže nam da svoje duhovne spoznaje integriramo u svakodnevicu. Otvara srce ka iskustvima bezuvjetne ljubavi. Budi dublje razumijevanje sebe i naših odnosa s okolinom.

Ima sposobnost iscijeliti odnose u kojima se igraju igre moći i manipulacije. Podsjeća nas da su ljubav i iskrenost najviše vrijednosti kojima trebamo težiti. Na emocionalnoj razini, krizokola nam pomaže da izrazimo i prihvatimo ono što smo potisnuli. Daje ravnotežu i cjelovitost.

U ljubavnim vezama uči partnere kako da budu ranjivi i pažljivi jedni prema drugima. Na fizičkom nivou, smiruje živce i liječi anksioznost i depresiju. Korisna je ženama koje pate od menstrualnih tegoba i naglašenog PMS-a. Snižava povišen krvni tlak, ublažava probleme s plućima i pomaže uravnotežiti razinu šećera u slučaju dijabetesa.

* ukras u obliku pera izrađen je od Tibetanskog srebra.

miniiNaručite:

Atma webshop – Ogrlica – Granat & Krizokola

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here