47

Plavi opal je rijetki dragi kamen i mnogi mistici vjeruju da ima fizička i emocionalna ljekovita svojstva.

Riječ opal nastala je od sanskritske riječi uppala, što znači lijepi kamen. Plavi opal je smirujući kamen, nježne fine vibracije.  Smiruje um i olakšava probleme sa spavanjem.

Ovaj kamen pomaže otkloniti  komunikacijske blokade i omogućuje nosiocu  da se mirnije nosi sa stresom. Promiče mir i njegu.

Pojačava kozmičku svijest, stimulira originalnost, kreativnost i izražavanje. Opal upija i registrira misli i osjećaje, pojačava ih i vraća izvoru. Opal je kamen zaštite.

Mentalno, donosi lakoću i spontanost. Potiče interes za umjetnost. Emotivno, opal se oduvijek povezivao s ljubavlju i strašću, žudnjom i zaljubljivanjem.

To je zavodljiv kamen, koji intenzivira emotivna stanja i oslobađa inhibicija. Može djelovati i kao stabilizator emocija.

Opal pokazuje kakva su bila vaša emotivna stanja u prošlosti, posebno u drugim životima i podučava kako preuzeti odgovornost za svoje stanje. Potiče izražavanje pozitivnih emocija.

Nošenje opala donosi vjernost, odanost i spontanost. Plavi opal je emotivni sedativ, koji se prilagođava duhovnoj svrsi.

Odgovara grlenoj čakri i može poboljšati komunikaciju, posebno kada se radi o nečemu što je bilo potisnuto zbog nedostatka samopouzdanja. Koristan je kada iskustva i povrede iz prošlog života utječu na sadašnji život.

Zeleni ahat poboljšava mentalnu i emotivnu fleksibilnost i pomaže pri donošenju odluka. Koristan je u razrješavanju konflikata. Pomaže pri samoanalizi i spoznaji skrivenih okolnosti, skrećući vam pažnju na bilo kakvu nezdravost, koja ometa vaše blagostanje.

Potiče  mentalne funkcije, percepciju i analitičke sposobnosti, usmjeravajući k praktičnim rješenjima. Emotivno, ovaj kristal prevladava negativnost i gorčinu srca.

Liječi unutrašnji bijes i koristan je za bilo kakvu emotivnu traumu. Stvara osjećaj sigurnosti, rastvarajući unutrašnju napetost. Duhovno, ahat podiže svjesnost i povezuje se s kolektivnom sviješću i spoznajom o jedinstvu života.

Potiče tihu kontemplaciju i asimilaciju životnih iskustava, vodeći duhovnom rastu i unutrašnjoj stabilnosti.

mini

Ogrlica od plavog opala i ahata

Tamno plavi meksički opal (perle 8 mm) u kombinaciji s nepravilnim oblicima tamno zelenog prozračnog ahata, s elementima tibetanskog srebra

Prethodna objava10-dnevna radionica indijske vegetarijanske kuhinje
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 26.05.2017.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.