Ružičasti kvarc ili rozenkvarc, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje.

Naziv je dobio po svojoj boji, a u  hrvatskom jeziku poznat je još pod nazivom “ružičnjak” ili “ružičasti kvarc”.

Postoji priča kako je Adonisa napao Ares, bog rata, u obliku vepra. Afrodita, u pokušaju da spasi Adonisa se zapetljala u žbunje trna. Njihova pomiješana krv je obojila kamen u ružičastu boju.

Zeus se sažalio te je oživljavao Adonisa i Afroditu na šest mjeseci u godini. Zbog ovog mita ružičasti kvarc je postao simbol ljubavi i pomirenja.

Rozenkvarc se posebno  preporučuje tokom perioda rastanka ili razvoda kada je potrebno iscijeliti tu energiju rastanka. Pomaže prebroditi tugu, potiče opraštanje i prihvaćanje. Zato ga i nazivaju – kamen za “slomljeno srce”.

Ovaj kamen nam pomaže da pronađemo put do duhovnosti, prema umjetnosti, ponajviše prema glazbi koja potiče njene vibracije i razvija fantaziju, inspiraciju, duhovne kreacije i sposobnost gledanja u budućnost. Jača empatiju i osjećajnost i pomaže kod prihvaćanja neophodnih promjena. Držanje ružičastog kvarca pojačava pozitivne afirmacije. Ružičasti kvarc vas uči kako da volite sebe.

Energija ovog kamena donosi otvorenost za nova emotivna iskustva i potiče pružanje nove šanse ljubavi kroz novi partnerski odnos. U postojećim vezama obnovit će povjerenje i harmoniju i potaknuti bezuvjetnu ljubav. Potiče vjernost u ljubavi i prijateljstvu.

Ukoliko imate osjećaj kao da ste se zatvorili za ljubav, za nove veze i iskustva, ako uhvatite sebe kako razmišljate da “ljubav ne postoji”, ako ste bili emotivno povrijeđeni, ako vam se čini kao da odbijate muškarce, onda vam je potrebna energija ovog kristala. Ovaj kamen nježno izvlači negativnu energiju i zamjenjuje je vibracijama ljubavi.

Preporuča se uvijek veći komad rozenkvarca držati u blizini električnih aparata jer uklanja  elektromagnetska zračenja. Trebalo bi ga držati u svim prostorijama u kojima boravimo više od jedne trećine dana. Štiti od štetnih podzemnih zračenja, a isto tako za zdraviji san preporučuje se blizu kreveta držati rozenkvarc uz gorski kristal.
Ljekovita svojstva:

  • Jača srce i uklanja nečistoće iz tjelesnih tekućina
  • Pomaže kod problema s plućima i grudima
  • Liječi bubrege i nadbubrežne žlijezde
  • Ublažava vrtoglavicu
  • Povećava plodnost
  • Smiruje opekotine i plikove
  • Uljepšava ten
  • Neutralizira otrove
  • Uklanja nesanicu

Rozenkvarc čišćenje:

Rozenkvarc je preporučljivo čistiti (prazniti) jednom tjedno pod mlakom tekućom vodom.

Ako se koristi u svrhu liječenja potrebno ga je čistiti nakon svakog korištenja.

Rozenkvarc  punjenje:

Rozenkvarc se puni u sjeni u blizini ametista ili gorskog kristala.

miniOgrlica od rozenkvarca “Ružičnjak”

    Otvara srčanu čakru, liječi snagom bezuvjetne ljubavi.

    Rastvara negativne mentalne obrasce, donosi zahvalnost.

    Pomaže da privučete svoju srodnu dušu, potiče opraštanje.

 

 

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 30.07.2016.
Slijedeća objava6 znakova da vas je odgojila narcisoidna osoba
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.