AMETIST je zbog svoje ljubičaste boje jedan od najpopularnijih minerala. Od davnina su ga ljudi nosili kao amajliju. U srednjem vijeku bio je omiljen kod crkvenih dužnosnika. Na biskupskom prstenu odražavao je unutarnje duhovno pročišćenje

Duhovno značenje

Ametist je u prvom redu kamen duhovne čistoće, mudrosti, meditacije ili “biskupov kamen”. Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost.

U kršćanskom svijetu simbol je unutarnje čistoće, nevinosti, pokore i okreće nas od materijalnog na duhovno blagostanje. Omogućava nam prilaz do drugih dimenzija svijesti i pomaže nam obraditi i uravnotežiti unutarnja događanja i previranja.

Smatra se da je Ametist kamen most između Zemlje i Neba. On je kamen pročišćavanja, koji u nama pobuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom razvoju. Podržava stvaranje novih ideja i daje motivaciju za razvoj. Učinkovito ublažava strah, bijes, harmonički ujedinjuje različite energije, balansira ljubavni život.

Vjeruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razvija telepatiju. Odličan je kristal za meditaciju, te nam pomaže spoznati svoju sudbinu. Otklanja strahove i nemire te nam daje miran i bezbrižan san. Razvija osjećaj sreće i tako olakšava žalost. Koristi se i kao zaštita prilikom putovanja. Kad ga položimo na petu čakru, na grkljan, onda pronalazimo prave riječi za molitve i meditaciju.

Ljekovita svojstva

Ametist djeluje protiv svih fizičkih, emotivnih i duševnih bolesti. Na čakri srca donosi ljubav u naš život i ublažava strah od budućnosti i smrti. Daje nam osjećaj sigurnosti u Božju pravednost.

Preventivno liječi duševne smetnje izazvane napetošću i stresom. Zato se preporuča za suzbijanje neuroza, histerije i halucinacija. Položen na sakralnu čakru liječi ovisnost o alkoholu, drogama, lijekovima ili ublažava napadaje nasilnog ponašanja.

Prilikom migrena ili glavobolje treba ga položiti na treće oko i masirati čelo, sljepoočnicu i potiljak.

Podiže niski krvni tlak, pomaže kod šećerne bolesti i kod poremećaja koordinacije pokreta. Djeci pomaže savladati loše ponašanje i napadaje bijesa. Eliksir od ametista odličan je za liječenje želučanih čireva i kožnih rana. Korištenjem ametistove vode čiste se crijeva i pojačava funkcija sluznice i dolazi do promjene tkiva.

Ametist čišćenje

Ametist se čisti uvijek prije ili nakon korištenja, pod tekućom mlakom vodom cca 3-5 minuta ili u posudi zajedno s gorskim kristalom.

Ametist punjenje

Ametist se puni na dnevnoj svjetlosti, ali ne smijemo ga puniti izlažući ga direktno na suncu jer gubi boju.

Boja: ljubičasta od svijetle do tamne sa staklenim sjajem

Horoskop: Škorpion, Strijelac, Vodenjak, Ribe

Osnovna čakra: krunska

162451704_ame-a-48kOgrlica Ljubičasti Ametist

Ova ogrlica je zaista poseban primjerak nakita. Ručno je izrađena.

Dizajnirana je tako da bude jedan komad od kojeg ćete moći napraviti tri. Možete je okretati na različite načine, tako da svaki puta izgleda drugačije. Krasi je atraktivna ukrasna kopča antiknog izgleda od tibetanskog srebra, dva reda niski klasičnih ametist kuglica i dio s ametist perlama bogatog izgleda koje su napola uglačane, a napola mutne. U svakom slučaju, ovo je ukras uz kojeg ćete zablistati!

širina: 3.90 cm

duljina : 64.00 cm

Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 08.08.2016.
Slijedeća objavaKreativna vizualizacija
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.