Lapis lazuli

Lapis lazuli je poznati afganistanski kamen kojeg je u Europu iz Perzije donio Aleksandar Veliki. Bio je poznat pod nazivom Ultramarin.

To je jedan je od najstarijih minerala korištenih u izradi nakita i ukrasnih predmeta. Bio je simbol moći i bogastva. Uz Tirkiz i Karneol, bio je sveti kamen Tibetanaca i starih Egipćana.

Najcjenjeniji je tamno plavi Afganistanski Lapis.

Ljekovito djelovanje

Lapis Lazuli preventivno djeluje na otekline, grčeve, regulira krvotok, rad hipofize i štitne žlijezde, snižava temperaturu, ublažava depresiju i bolesti prilikom menstruacije, pomaže kod upale grla, angine prektoris, nervoze, stresa, duševne iscrpljenosti i sinusa. Isto tako poznat je kao prevencija protiv infarkta, moždanog udara i stvaranja tumora. Eliksir od lapisa koristi se kod upale očiju, ekcema na koži ili prilikom uboda insekata.

Ezoterično značenje

Vjeruje se da je Lapis Lazuli kamen prijateljstva, mudrosti i ljubavi ili „Kraljevski kamen“. Meditativno nas uči da su ljubav, besmrtnost i Bog nerazdvojni pojmovi. Njegova kraljevsko plava boja predstavlja duhovnu dubinu i apsolutno svijetlo unutarnje harmonije. Boje komadića pirita daju mu sliku noćnog zvjezdanog neba. Našoj duši otvara beskonačnost vječnog svemira i pomaže nam protumačiti njegovo značenje i tajne. Kaže se da kad sa lapisom zaspite onda u vama probuđuje vanzemaljske snove. Produbljuje povjerenje kako u vlastite sposobnosti tako i snagu Više Sile. Prepoznaje signale koje dobivamo tijekom našeg životnog puta i usmjerava nas. Položen na čakru čela daje snažne vibracije sve do dna duše gdje se nalazi spoznaja vječite istine i života. Njegova modra boja ima sposobnost probijat sve barijere. Komadići pirita u njemu pomažu tako da ublažavaju bezrazložni strah i nesigurnost. Kad je položen na čakru grla onda svijetli tonovi lapisa otklanjaju emotivne i tjelesne blokade koje utječu na izgovor i ćistoću glasa. Ogrlica od lapisa štiti od negativnih ozonskih zračenja. U braku donosi prijateljstvo i tako ojačava ljubav i vjernost.

Lapis Lazuli čišćenje

Lazurite brižno čistimo poslije svake uporabe pod mlazom mlake vode ili u sutonu dana u posudi s vodom zajedno s gorskim kristalom.

Lapis Lazuli punjenje

Puni se kratko vrijeme na direktnom suncu.

Sedef

Sedef, glavni sastojak bisera, privlači bogatstvo, simbolizira blagostanje i sreću.

Pomaže pri osvajanju plemenitih duhovnih visina.

“Ne nosi li se, “gasne” i oživljava ga jedino koža i šarm one, koja se kiti njime.”

TO_3378-copyOgrlica plavi Lapis i Sedef ONA

Perle (10 mm) lapis lazuli s privjescima od raznobojnog sedefa i staklenih
perlica

Dužina: 62 cm

Cijena: 250 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here