atma.hr – 52
Ametist je u prvom redu kamen duhovne čistoće, mudrosti i meditacije.

To je kristal zaštite, nesebičnosti, plemenitosti, spiritualne svjesnosti, ravnoteže, unutrašnjeg mira. To je kamen metamorfoze i preobrazbe. Ekstremno je moćan kamen zaštitnik, visokih duhovnih vibracija.

Simbol je promjene, otvara mnoge tajne života, pomaže nam shvatiti značenje snova i vizija, obogaćuje naš pogled u budućnost.

Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Ametist je prirodni sedativ, blokira geopatogena zračenja i negativne energije okruženja. Njegov mir razvija viša stanja svijesti i meditaciju. Ametist ima snažne iscjeliteljske i pročišćavajuće moći, motivira duhovnu svjesnost.

Smatra se da je Ametist kamen most između Zemlje i Neba, između duha i duše. On je kamen pročišćavanja, koji u nama probuđuje odlučnost odbacivanja starih navika koje nas koče u duhovnom i duševnom razvoju. Podržava stvaranje novih ideja i dodaje im motivaciju za razvoj. Učinkovito ublažava strah, ljutnju, harmonično ujedinjuje različite energije, harmonizira ljubavni život u vezi između muškarca i žene. Vjeruje se da pomaže u komunikaciji s anđelima i razvija telepatiju.

Tradicionalno se nosio da bi spriječio pijanstvo i može otrijezniti od pretjerane neumjerenosti i fizičkih strasti. Ametist je izuzetno koristan za um, za smirenje i motivaciju. Pri meditaciji, preusmjerava misli od svakodnevice prema smirenosti i dubljem razumijevanju.

Poboljšava prihvaćanje novih ideja i povezuje uzrok s posljedicom. Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka, uvodeći zdrav razum i duhovne uvide i sprovodeći odluke i uvide u djelo. Mentalno, smiruje i objedinjuje, pomaže prijenos nervnih signala kroz mozak.

Pomaže kada je previše aktivan um uzrok nesanice, štiti i od kroničnih noćnih mora. Ametist popravlja memoriju i pojačava motivaciju, čineći vas sposobnijima da postavite realistične ciljeve. Dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje.

Otpušta ljutnju, bijes i anksioznost. Smanjuje tugu i bol, olakšava prihvaćanje gubitka. Čisti auru i transformira negativnu energiju, stimulira krunsku i grlenu čakru.

Ljekovita svojstva:

 • poboljšava proizvodnju hormona
 • uravnotežuje metabolizam
 • jača organe za čišćenje, probavne organe
 • podiže imunitet
 • čisti krv
 • oslobađa fizičkog, emotivnog i psihičkog  bola ili stresa
 •  smanjuje glavobolju i otpušta napetost
 • smanjuje modrice, povrede i otekline
 •  liječi poremećaje sluha
 • liječi bolesti pluća i respiratornog trakta
 • pomaže kod bolesti kože
 • liječi nesanicu

Ametist čišćenje:

Ametist se čisti prije ili nakon korištenja, pod tekućom mlakom vodom cca 3-5 minuta ili u posudi zajedno s gorskim kristalom.

Ametist punjenje:

Puni na dnevnoj svijetlosti, ali ne direktno na suncu ili  uz gorski kristal.

Ogrlica Tajna

Perle ametista

Lančić: legura na bazi cinka- bez olova i nikla!

Čisti auru i transformira negativnu energiju.

Cijena: 129 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here