Malahit je simbol ženstvenosti, avanture, fantazije i stalnih promjena.

On je snažan kamen zaštitnik koji upija negativnu energiju i zračenja iz okoline i pojačava pozitivnu energiju. Ime mu dolazi od grčke riječi malache ili malachos što znači puna zelena ili mekani.

Stari Grci su vjerovali da čuva djecu od uroka. U srednjem vijeku je predstavljao zaštitu od zla. U slučaju opasnosti vjeruje se da će se malahit raspasti u znak upozorenja.

Nazivaju ga trgovačkim kamenom jer pozitivno djeluje na poslovne odnose i povećavanje bogatstva. Zato se  vjeruje da mali komadi postavljeni u uglove poslovnog prostora ili u blagajnu privlače mušterije. Nekada se od praha malahita radila prekrasna zelena slikarska boja. Egipćani su ga koristili za šminku.

Položen na treće oko, malahit potiče vidovitost. Položen na srce, aktivira srčanu čakru i otvara vas iskustvima bezuvjetne ljubavi i razumijevanja. Ovo je kamen koji vam ne dopušta stajanje na mjestu. Gura vas naprijed, potičući da poduzmete nužne rizike i prihvatite avanturu. Drugim riječima, malahit vas tjera da izađete iz svoje „zone komfora“.

Malahit vam skreće pozornost na vaše blokade i sve ono što vas drži na mjestu. Pomaže vam pronaći načine da se očistite od svoje prošlosti i krenete hrabro naprijed. Izvlači potisnute osjećaje i uzroke psihosomatskih poremećaja, raskida neželjene veze i rastvara stare oblike ponašanja.

atma.hr – 52
Pomaže vam da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život. On vas uči da je sve ono što svakodnevno doživljavate, odraz vašeg unutarnjeg stanja.

Emotivno, malahit budi suosjećanje prema drugim ljudima i pokazuje kako bi vam bilo da ste na njihovom mjestu. Također budi osjećaj ljubavi i pomaže da oprostite sebi i drugima. To je kamen prijateljstva i ljubavi. Čisti međuljudske odnose i ispunjava ih ravnotežom i poštovanjem.

Ovo je savršen kamen za sramežljive osobe koje se ustručavaju izraziti svoje misli i osjećaje. Malahit vas u tom slučaju potiče na ekstrovertnost i na prihvaćanje sebe i svojih potreba. Također je koristan za osobe koje imaju seksualnih problema prouzrokovanih seksualnim traumama u ovom ili prošlom životu. To je kamen preobražaja i novih početaka.

Mentalno, malahit pojačava intuiciju i uvid. Odličan je za liječenje disleksije. Poboljšava pamćenje i koncentraciju, te razumijevanje teških koncepata. Položen na solarni pleksus, čisti vas od emotivnih i mentalnih blokada, te dolazi do uzroka problema. Donosi živopisne snove i pomaže da ih se prisjetite i razumijete.

Malahit neutralizira emotivne probleme i duši daje mir i harmoniju. Ima sposobnost pročistiti, aktivirati i uravnotežiti sve čakre. Zajedno s azuritom, vrlo oprezno i dugotrajno probija i liječi duboke duševne rane.

Ljekovita svojstva:

Malahit položen na srčanu čakru pozitvno utječe na rad srca. U ostalim čakrama povoljno djeluje za vrijeme ozdravljenja i rehabilitacije. Polažemo ga direktno na zone bolesnih mjesta. Njegova umirujuća energija ublažava infekcijske bolesti ali i emotivne rane.

Pojačava imunitet cijelog organizma, funkciju žuči, gušterače i slezene. Preporučuje se za liječenje oslabljenog vida, astme, trovanja, proljeva, reume, menstruacijskih problema, multiple skleroze.

Malahit čišćenje:

Malahit je vrlo osjetljiv na kozmetiku, sapune, parfeme, kiselinu, znojenje i vrućinu te gubi sjaj  i ne bi ga trebalo dugo držati na tijelu. Čisti se pod mlazom mlake vode.

Poslije čišćenja s vodom treba se osušiti. Neki autori preporučuju čišćenje u suhoj zdjelici s hematitom.

Malahit punjenje:

Malahit je osjetljiv na direktne sunčeve zrake i vrućinu, zato se puni samo nekoliko sati na dnevnom svijetlu zajedno s gorskim kristalom, u hladu ili izvan dodira direktnih sunčevih zraka.

Može se puniti i za punog mjeseca preko noći u posudi s gorskim kristalom.

miniOgrlica Zeleni Malahit – Ženstvenost

Ogrlica je izrađena od poludragog kamena Malahita i metalnih komponenata. Kuglice su raznih veličina, lijepih zelenih boja i sjajnih tonova.

Kopča se na klasičnu karabin kopču od nehrđajućeg čelika – bez nikla.

Dimenzije:

Širina: 0.40 cm – 0.80 cm

Duljina : 45.00 cm – 50.00 cm

Cijena: 390 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here