Fluorit je kamen zaštite i stabilnosti.

Ime je dobio prema latinskoj riječi fluere što znači teći, radi niskog tališta minerala. Ima snažno djelovanje, što se pogotovo osjeti u čakri trećeg oka.

Pozitivno djeluje na naše moždane stanice i otvara našoj duhovnoj volji kontakt s višom razinom svijesti. Njegovim djelovanjem možemo čak vidjeti i osjetiti vlastitu auru. Fluorit potiče duhovnu i psihičku cijelovitost, razvoj, istinu i zaštitu.

Ljubičasti fluorit jača našu sposobnost prepoznavanja, koja nam omogućava povezati sve vanjske informacije sa unutarnjom vizijom iz pogleda Božanskog Ja.

Ovaj krhki poludragi kamen govori nam da mudrost proizlazi iz ljubavi i harmonije. Fluorit blagoslivlja sve naše duhovne želje i djela, bezrezervno nam pomaže ispuniti našu ovozemaljsku ulogu. Pojačava pažnju i koncentraciju, otklanja strah, te povećava mentalne sposobnosti.

Svaka boja ima svoje djelovanje u pojedinoj čakri, najvažnije su ljubičasta i plava, koje nam pružaju podršku kod duhovnog razvoja. Kad nas savlada nemir, pomaže nam vratiti izgubljenu duhovnu ravnotežu.

Fluorit ublažava i pojašnjava naš smisao primjećivanja. Položen na bilo koju čakru izjednačava naš emotivni i duhovni život i ublažava napetost.

atma.hr – 52
Donosi smirenje i duševni mir. U starosti pomaže zadržati zdravi razum, u staroj kineskoj medicini poznat je kao lijek protiv starosne senilnosti.

Vjerovalo se da fluorit ima mistične moći koje su povezane sa višim planovima, da je pojačivač, naročito u svojoj prirodnoj formi i da sadrži ljekovitu svjetlost i kanaliziranu mudrost naprednih učitelja koji žive u višim sferama.

Ljekovita svojstva:

Ljubičasti fluorit pozitivno utječe na ublažavanje glavobolje i migrene. Eliksir od fluorita čisti cijeli organizam od toksina. Preventivno utječe na zaustavljanje i stvaranje dobroćudnih tumora. Ispiranjem čisti usnu šupljinu i štiti zube od karijesa.

Pomaže kod crijevnih bolesti, regenerira kožu i sluznicu, podržava rast kostiju, rad žlijezda i probave, pomaže kod kompliciranih trudnoća. Štiti od loših elektromagnetskih zračenja kod kompjutera, mobitela.

Fluorit čišćenje:

Fluorit se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom.

Fluorit punjenje:

Fluorit ne podnosi jako svijetlo i zato se puni izvan direktnih dodira sunčevih zraka ili za vrijeme punog mjeseca zajedno s gorskim kristalom.

Fluorit – kugla na dugačkom lančiću

Povećava mentalne sposobnosti, vraća duhovnu ravnotežu, ublažava napetost.

Donosi smirenje i duhovni mir.

Cijena: 129 kn

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here