atma.hr – 52
Suptilniji su sigurno osjetili prelazak Saturna, a ono s čime ćemo se ovdje pozabaviti jest što konkretno možemo učiniti kako bismo shvatili smisao ovog tranzita. Ako možda niste osjetili ovaj tranzit, sigurno ste osjetili promjene koje vam se događaju u životu, kao neki novi zaokret ili neki novi put. S druge strane, Blizanaci u jyotishu će osjetiti poteškoće u odnosu. Mudraci kažu: “Yet pinde, tat Brahmande” (kao što je gore, tako je i dolje). Planetarni pokreti nebesa su makrokosmos koji odražavaju naš osobni mikrokozmos iskustva.

Saturn u Strijelcu

Saturn (Shani) u Strijelcu (Dhanu Rashi) predstavlja priliku da se uskladite s dharmom. Za Saturna se kaže “Dharma Raja”, odnosno on je kralj dharme. Strijelac je najviša kuća dharme. Saturn će ovdje tražiti sigurnost i istrajnost u dharmi, gdje će put biti spor i odmjeren.

Strijelac je vatreni znak i stvara dinamičke aktivnosti. Strijelcem vlada veliki benefik, Jupiter. Saturn u Strijelcu je sretniji u odnosu na prethodnu kuću Škorpiona, kojim vlada. Saturn smatra Marsa svojim primarnim neprijateljem, a Saturn i Jupiter stvaraju duhovnu kombinaciju za napredak.

atma.hr – 45

Što možemo očekivati od Saturna u Strijelcu:

 • ovo je prilika za usklađenje sebe sa svojom životnom svrhom.
 • povratak duhovnoj praksi
 • javit će se duboka želja za promjenom radnog mjesta / ili napraviti potez u tom pogledu
 • razne mogućnosti za studijem s stranim nastavnicima
 • moglo bi doći do jakog preispitivanje stavova u vezi religioznosti
 • planiranje i postavljanje strategije za osobno poboljšanje svog vlastitog položaja
 • putovanja u druge zemlje u svrhu traženja viših znanja
 • oni koji se bavi yogom ili sličnim vježbama ovo je vrijeme kada se može i bilo bi dobro implementirati nove oblike vježbanja koji uključuju noge i kukove
 • obnovljeni interes za visokim obrazovanjem
 • s lošije strane ovaj položaj može pojačati krute stavove o tome što je pravo ili krivo, dobro i zlo
 • konzervativni filozofski ili konzervativni stavovi koji su preplavili već svijet
 • rješavanje problema s očevima ili mentorima koji imaju očinske figure ili pojačavanje odnosa s šefovima koje će trebati rješavati.

Sade Sati

Oni koji imaju Mjesec u Vagi osjećat će bitno olakšanje, nešto lakše će se osjećati oni koji imaju Mjesec u Škorpionu, dok oni koji imaju Mjesec u Strijelcu sada dolaze do pravih većih problema, a s Mjesecom u Jarcu su oni koji su ušli u Sadhe sati i sada su već zahvaćeni događajima koji im mjenjaju život.

Vrijeme kada se Saturn kretao od kraja Škorpiona do početka Strijelca zove se “gandanta”. On simbolizira ili stvara vrlo nestabilno stanje u svijetu i moramo biti oprezni kao pojedinci u globalnom događanju, a jasno, kako su istraživanja pokazala meditacija dobro utječe na naše zdravlje, ali i na okolinu u kojoj živimo.

Savjeti za Saturna u Strijelcu:

 • činite dobro jer ovaj položaj govori o radu na dharmi
 • okrenite se samostalnom radu na sebi poput meditacije, Saturn ne podržava velike religiozne sustave, jer on teži osobnom iskustvu, ne zanimaju ga posuđeni osjećaji i prepričavanje tuđih religijskih iskustava, on traži autentičnost
 • dobro je raditi sa strancima ili na neki način surađivati ili se družiti
 • proučavajte religijske, filozofske i psihološke tekstove

Nikola Žuvela, vedski-jyotish.net

atma.hr – 52
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop 05.02.2017.
Slijedeća objavaTražite poseban poklon za Valentinovo? Top 8 proizvoda iz našeg webshopa
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here