© unsplash

Kada se bojite biti ono što jeste, lako se izgubite u vezi.
Ljubav je predivna, zar ne?

No, opijenost dolazi s rizikom. Ljubav krije opasnost – lako dođemo do točke gdje gubimo sebe u odnosu. To je opasnost od neautentičnosti, a kada niste autentični u vezi, vi u biti živite u laži.

Skrivate se. Ne dopuštate partneru da vidi vaše pravo lice. Neautentičnost sprječava stvaranje pravog, zdravog odnosa.

Zašto se gubimo u odnosima?

“Opijenost” ljubavlju može vam zavrtjeti glavu. Ljudski mozak oslobađa kemikalije koje su napravljene na način da vam pomognu u vezivanju za partnera i te kemikalije čine da se osjećate nevjerojatno kad ste s nekim tko vam je privlačan. Vjerojatno se osjećate opušteno, sretno, uzbuđeno i zaokupljeno mislima o svom partneru.

Ovaj proces postoji s razlogom. Znanstveno gledano, to je način na koji priroda pomaže ljudskoj rasi da opstane. Ljubavna kemija u kombinaciji sa svim strahovima i nesigurnostima koje imate dovodi do toga da se vrlo lako gubite u vezi. Otvoreni ste i izloženi nekome koga volite i tko ima potencijal da vas također voli.

To je jedna od najosjetljivijih stvari koje možemo učiniti kao ljudi. Zašto? Kada smo otvoreni za ljubav, otvaramo mogućnost da budemo povrijeđeni, napušteni ili odbijeni. Vrlo vjerojatno je da ćemo učiniti sve kako bi izbjegli tu vrstu boli, zar ne?

Zbog takvog straha mi smo u stanju napustiti svoje potrebe, svoje želje ili druge karakteristike koje se možda bojite podijeliti sa svojim partnerom. Možete pasti u zamku neautentičnosti u pokušaju da zadržite odnos i izbjegnete bol.
Kako ćete znati da ste se izgubili?

Vaše granice postaju zamagljene. Niste vjerodostojni.

Vaši prijatelji vas rijetko viđaju jer sve svoje vrijeme provodite sa svojim partnerom ili sa prijateljima vašeg partnera.

Gubite interes za vaše hobije. Vaši interesi su njegovi interesi. Njegovi interesi su vaši interesi.

Napuštate svoju rutinu, svoju strukturu i svoj život.

Odnos zahtijeva miješanje stilova života, kompromisa i puno zajedničkog vremena – ali još uvijek bi trebali održavati vlastiti život. Vaši prijatelji, vaš posao, vaši hobiji trebaju ostati prioritet. To ne mora biti na istoj frekvenciji kao kada ste bili slobodni, ali takve stvari ipak trebaju biti prisutne u vašem životu.

Život u laži i neautentičnosti može biti suptilan ili očit.

Ugađate li pretjerano drugima kako bi im se svidjeli? Slažete li se sa svime što vaš partner voli, govori, radi, čak i kada se ne slažete s tim? Možete činiti stvari koje vam se ne sviđaju, slagati se s ljudima samo da bi izbjegli sukob ili živjeti stil života koji se ne uklapa s vašim unutarnjim uvjerenjima.

Skrivate li određene aspekte sebe iz straha da se nećete svidjeti nekome? Možda se bojite “izložiti” i dopustiti nekome da vidi vaše pravo lice – fizički, emocionalno, psihički ili duhovno.
Autentičnost vas drži snažnima

To jednostavno znači da ste stvarni. Ne skrivate tko ste uistinu kao čovjek. To znači da ćete postati transparentni prema svijetu, uključujući vaše partnere, jer znate da ste takvi kakvi jeste – vrijedni ljubavi i prihvaćanja.

Autentičnost zahtijeva neustrašivo povjerenje u ono što jeste.

To zahtijeva vjeru u svoju ispravnost, a ako se vašem partneru to ne sviđa, onda to nije odraz vaše vrijednosti, vašeg izgleda ili bilo čega drugog na osobnoj razini. To jednostavno znači da netko nije uspio prepoznati vaše vrijednosti.

Tu se ne radi o vama.

Samoprihvaćanje je ključno

Kada volite i prihvaćate sebe, nećete se izložiti riziku da se izgubite u odnosima. Morate vjerovati da ste – onakvi kakvi jeste – nesavršeno savršeni. Vaše nedostatke i nesavršenosti trebate priznati, nikada sakrivati. Kada volite i prihvaćate sebe, tada možete naučiti kako dopustiti nekom drugom da vas voli i prihvaća.

Življenjem lažnog života gradite zidove između vas i ljubavi. Morate vjerovati da vas autentično otkrivanje u vezi vodi do duboke, iscjeljujuće ljubavi. Jednostavno je. Nema laži, nema skrivanja, nema gubljenja.

Imajte hrabrosti biti ono što jeste, vjerujte u svoju autentičnost i ljubav će vas pronaći.

yourtango

Prethodna objavaPojanje i meditacija – u čemu je razlika?
Slijedeća objava03.04. Rijeka – Kundalini joga u Balansu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.