Merkur, simbol mentalnog stanja, komunikacija i biznisa, do 11. lipnja prelazi retrogradnim hodom preko Blizanaca, što će najviše utjecati na predstavnike tog znaka, Djevice i Škorpiona, ali i ostale znakove
Gotovo da nema horoskopa bez jedne retrogradne planete, što znači da “ide unatrag” ali kako planete mogu ići u “rikverc”?

To je, u stvari, privid do koga dolazi zbog različitih brzina kojima se planete okreću oko Sunca, tako da Zemlja povremeno “pretječe” te planete, kao u prometu. Zato u određenim razdobljima godine, promatrano sa Zemlje, izgleda kao da neke planete idu unatrag preko Zodijaka, mada u stvari nije tako. Međutim, takvo kretanje “kvari” astrološki utjecaj planeta.

Merkur, simbol mentalnog stanja, komunikacija i biznisa, do 11. lipnja prelazi retrogradnim hodom preko Blizanaca, što će najviše utjecati na predstavnike tog znaka, Djevice i Škorpiona, ali i ostale znakove.

Utjecaj Merkura naglašen je u Blizancima, Djevici i Škorpionu, zbog čega ovi znaci posjeduju dar za komunikaciju, jaku logiku, poslovni duh, smisao za matematiku, manuelnu spretnost, talent za glazbu i ples.

Merkur se zadržava oko mjesec dana u jednom znaku, mada može i duže. U razdobljima retrogradnog hoda, uglavnom tri puta godišnje, mnogi su nervozniji, podložniji stresu, rizičnim situacijama u prometu, raspravama, osobito sa susjedima, kolegama i rodbinom.

Budite oprezniji ako potpisujete važne ugovore, podižete kredite, mijenjate posao, kupujete automobil, kuću, stan ili poslovni prostor. Međutim, to ne znači da sve poslove i odluke treba odgoditi i čekati da Merkur krene izravnim hodom, već samo primjenite onu- tri puta mjerite, jednom režite!

Trebalo bi također imati u vidu da ovakvo kretanje Merkura povećava opasnost od prometnih nezgoda i pojačava strast ka brzoj vožnji i sklonost ozljedama, posebno ruku, šaka, ključne kosti, ramenog pojasa, uvrnuća zglobova, raspravama i živčanim slomovima. Najviše se trebaju čuvati Blizanci, Djevice i Škorpion, ali i ostali znakovima se preporuča da budu oprezniji.

Kako ovo utječe na sve znakove?

OVAN – Merkurov retrogradni hod preko vašeg trećeg polja čini vas razdražljivijima i sklonim raspravama. Budite oprezniji u prometu, kao i prilikom donošenja poslovnih odluka i potpisivanja ugovora.
BIK – Aspekt između retrogradnog Merkura u kući ljubavi i vašeg vladaoca Venere, planeta ljubavi, do kraja svibnja može vam donijeti poznanstvo preko interneta ili neke društvene mreže. Izbjegavajte rizične financijske transakcije.

BLIZANCI – pozicija vašeg vladaoca Merkura u prvoj polovici razdoblja slabi moć vaš koncentracije, donoseći vam preokrete i iznenađenja i na poslu iu ljubavi. Budite oprezniji u prometu i sa financijama.

RAK – Retrogradni Merkur u astrološkoj kući prepreka, opominje otvoriti četvero očiju prilikom potpisivanje ugovora, naročito sa strancima. Izbjegavajte rizične financijske transakcije.

LAV – Aspekt između retrogradnog Merkura i Jupitera u vašem znaku do 4. lipnja može vam donijeti poslovne kontakte sa strancima. Od 5. do 11. lipnja trebali bi biti oprezniji prilikom sklapanja dogovora i potpisivanja ugovora.

DJEVICA – Aspekt između vašeg vladaoca Merkura i Marsa u polju karijere upozorava da preispitate svoj odnos s nadređenima i suradnicima. Na udaru je vaš živčani sustav, budite oprezniji u prometu i sudskim sporovima.

VAGA – Pozicija Merkura i vašeg vladaoca Venere, planeta ljubavi i novca donosi vam kontakte sa strancima i šanse za stručno usavršavanja u inozemstvu. Ipak, morat biti strpljivi kako biste sačekali vaših pet minuta.

ŠKORPION – Oslabljena pozicija Merkura, vladaoca vaših astroloških polja rizika i novca, u prvoj polovici razdoblja upozorava da izbjegavate nepotrebne troškove. Budite oprezniji u prometu.

STRIJELAC – Retrogradni Merkur u prvoj polovici razdoblja može nepovoljno utjecati na vašu komunikaciju s partnerom ali i nadređenima. Budite oprezniji u prometu ali i ukoliko imate neki sudski spor.
JARAC – Pozicija Merkura u prvoj polovici razdoblja donosi vam mogućnost suradnje sa strancima i putovanja. Poslije 5. lipnja bit ćete skloni lošim procjenama poslovnih mogućnosti i financijskih transakcija, što će utjecati i na stanje vašeg živčanog sustava.

VODENJAK – Retrogradni Merkur, planeta biznisa, u prvoj polovici razdoblja može povoljno utjecati na vaš financije. Poslije 5. lipnja možete biti pritisnuti rokovim što će naravno utjecati i na vašu koncentraciju.

RIBE – U prvoj polovici razdoblja možete biti preosjetljivi, malodušni i skloni promjenama raspoloženja što će utjecati na odnos s članovima obitelji. Ako se bavite nekim kreativnim zanimanjem, poslije 5. lipnja vas očekuje bolji razdoblje.

Astrolog: Marina Jungić Milošević

novosti.rs