Foto: pixabay.com

Većina nas je upoznata sa sedam čakri ili energetskim centrima tijela.

Iako su ove čakre glavni energetski centri tijela, zapravo imamo preko 70.000 drugih manjih energetskih centara, raspršenih po cijelom tijelu poput zvijezda.

Dok su korijenska čakra, sakralna čakra, solarni pleksus, srčana čakra, grlena čakra, treće oko i krunska čakra najmoćnije, postoji osam drugih značajnih čakri za koje vrijedi znati, piše Forever conscious. To uključuje:

Čakra Božje glave

Čakra Božje glave je 12. čakra i nalazi se oko 30cm iznad Krunske čakre. Kada se aktivira, ona stimulira višu svijest i osjećaje Božje energije koja teče iznutra.

Kada je izvan ravnoteže, ovo energetsko središte može se manifestirati kao osjećaj nemoći ili nesvjesnosti u vašem životu.

Čakra duhovne zvijezde

Čakra duhovne zvijezde nalazi se odmah iznad krunske čakre i upravlja energijom prošlih znanja i karmičkom memorijom.

Kada se aktivira, moguće je imati uvide vezane za prošle živote i različite dimenzije. Može doći do astralnih putovanja, te želje za proučavanjem zvijezda i planeta. Kada je ta čakra izvan ravnoteže, može biti teško manifestirati stvari i osjećati se povezano sa Svemirom.

Pinealna čakra

Pinealna čakra nalazi se odmah iza očiju, u središtu mozga. Pinealna čakra je odavno smatrana svetom i često se zove sjedište svijesti. Ona aktivira energiju pinealne žlijezde, koja pomaže stimulirati duhovnu svijest i osjećaje božanstvenosti. Kada je u ravnoteži, ta čakra vam može pomoći da pristupite skrivenim područjima, da komunicirate s duhovima i da stupite u bolji kontakt sa svojim unutarnjim jastvom.

Također se često aktivira na duhovnom putu. Kada je izvan ravnoteže, ta čakra može se manifestirati kao nemogućnost mišljenja svojom glavom, stalan osjećaj straha zbog stanja u svijetu i kao zatvorenost na intuitivne poruke.

Čakra malog mozga

Čakra malog mozga se nalazi na stražnjem dijelu vrata, tamo gdje se spaja vaš vrat i glava. Ova čakra je poznata kao “bunar snova” i pomaže da pristupite skrivenim područjima, kreativnim idejama i ugovoru duše. Kada je ovaj energetski centar snažan, on se manifestira kao osjećaj povezanosti i inspiriranosti vašim snovima pa čak i u vidu proročkih snova.

Također vam može pomoći da vidite stvari onakve kakve jesu, bez dopuštanja da se um miješa. Kada je izvan ravnoteže, ovo energetsko središte može se manifestirati kao zamagljena prosudba, kao negativno gledanje na stvari i kao nesposobnost stupanja u dodir s vašim intuitivnim glasom.

Timusna čakra

Timusna čakra se također naziva i višom srčanom čakrom i nalazi se između grla i srčanog područja. Kada je u ravnoteži, ova čakra vam pomaže da pristupite ljubavi prema Božanskom i samom sebi. Također vam pomaže da vidite zahvalnost i ljepotu u svakodnevnim stvarima.

Kada je izvan ravnoteže, ta čakra se može manifestirati kao uskogrudnost ili nesposobnost prihvaćanja različitih gledišta. Timusna čakra također vam pomaže da povežete svoje energije srca sa svojim riječima, tako da možete komunicirati s više empatije i suosjećanja.

Čakra svetog srca

Čakra svetog srca nalazi se odmah ispod srčane čakre i malo slijeva. Čakra svetog srca radi s energijom srčanog centra i pomaže proširiti našu svijest i osjećaje bezuvjetne ljubavi. Kada je u ravnoteži, Čakra svetog srca pomaže vam da se osjećate sigurni i da budete puni samopouzdanja kada se radi o smjeru vašeg života.

Ona također pomaže proširiti intuitivne osjećaje i jasnoću kada se radi o porukama nevidljivih svjetova. Kada je ta čakra izvan ravnoteže, može se manifestirati kao zbunjenost, nedostatak suosjećanja i nemogućnost da se vide obje strane priče.Čakra jezgre zvijezde

Čakra jezgre zvijezde nalazi se iznad Sakralne ili druge čakre, u neposrednoj blizini dijafragme. Čakra jezgre zvijezde predstavlja “proučavanje” duše i potragu za ezoteričnim znanjem.

Kad smo u ravnoteži, ta čakra nam pomaže da shvatimo svoju ulogu u ovom svijetu i našu svrhu duše.

Međutim, kada je izvan ravnoteže može doći do osjećaja isključivanja. Kako bi postigli ravnotežu ove čakre, možete proučavati duhovnu mudrost i metafiziku i prakticirati vježbe meditacije koje se usredotočuju na disanje.


Widget not in any sidebars

Zvjezdana čakra zemlje

Zvjezdana čakra zemlje nalazi se oko 25cm ispod nogu i to je energetski centar koji vam pomaže da se povežete  s Majkom Zemljom. Kad je ta čakra u ravnoteži, omogućuje vam da se osjećate povezani s ovim planetom i s vašim zemaljskim putovanjima.

Kad je izvan ravnoteže, ova čakra može se manifestirati kao želja da se vratite “kući” i kao osjećaj nepovezanosti s planetom, ciklusima prirode i okoliša.

Vježbe za uzemljenje i provođenje vremena u prirodi izvrstan su način za usklađivanje i uravnoteženje ove čakre.

Prevela: Suzana Prnjak za atma.hr

APITERAPIJA

Dr. KAPŠ - APITERAPIJA


Liječenje pčelinjim proizvodima

Sve o svojstvima i primjenama meda, propolisa, peluda, matične mliječi, voska i pčelinjeg otrova. Savjeti za 330 bolesti, povijest, istraživanja, prevencija, terapije i recepti.

Stručna knjiga namijenjena pčelarima, liječnicima, farmaceutima, ali i svakome tko proučava primjenu prirodnih proizvoda u prevenciji i liječenju ili traži rješenje za svoj konkretan zdravstveni problem.

Tvrdi uvez, 440 stranica, format 16×24

Cijena: 351 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaŽivot je poput pjesme, a jedina svrha pjesme je plesati
Slijedeća objavaKontinuirana iskustvena grupa za djecu – DJEČJI KRUG
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.