Foto: pixabay.com

Pogledajte svoj život u ovom trenutku. Smatrate li da nešto nije u redu? Možda ne možete pronaći motivaciju ili napraviti pravi izbor?
Odgovor na ovu vrstu tjeskobe, zapravo,  leži u većini svakodnevnih stvari. Način na koji se nosite sa svojom dnevnom rutinom pokazuje kako činite sve ostalo.

Atma ponuda: Koraljna ogrlica “Strast za životom”

Jednostavno rješenje

Kad sam bio na fakultetu, moja soba je bila u potpunom neredu – i moj život, također. Bio sam više nego često depresivan. Nisam brinuo o urednosti i polako je taj izvanjski kaos postao kaos u meni.

Jednog dana odlučio sam da ne mogu više podnositi taj nered i počeo sam raditi na tome. Prvo su to bili i moja soba i ured. Odluka je bila spontana, ali mislim da sve ispravne misli u životu dolaze na taj način.

Ova jednostavna akcija pokrenula je moj novi način života. Ne mogu reći da me svakodnevno čišćenje promijenilo, naravno, ali to je bio tek početak. Uvidio sam nedostatak jasnoće u mom životu i konačno sam shvatio što sam stvarno volio i što sam isključio.

Kada je vaš um u kaosu, to se odražava i na vanjski svijet. Dakle, ako samo promijenimo naše navike, također ćemo moći cijeli naš život dovesti u red.
Kako se to preslikava u druga područja života

Sada kad sam se pobrinuo za moju dnevnu rutinu, moje navike su utjecale na moj posao, hranu pa čak i na moje raspoloženje. Počeo sam živjeti zdravo, prekinuo sam kontakt s ljudima koji me vuku dolje, napustio sam fakultet koji  sam mrzio i počeo raditi neke stvari za koje sam bio zainteresiran.

Sve mi je to dalo slobodu. Sve se posložilo na svoje mjesto i osjećao sam se kao da sam napravio generalno čišćenje uma.

Evo kako poduzeti akciju

Promotrite svoj život kao da je riječ o neurednoj sobi. Što tu ne funkcionira? Je li sve na svom mjestu? Postoji li netko ili nešto što vas sprječava da napravite promjenu? Postoje li stvari koje želite učiniti, ali ne činite? Kada odgovorite na ova pitanja, započnite čišćenje.

Najbolje je započeti s nečim jednostavnim, kao što je izbacivanje starog smeća. Jeste li osjetili lakoću u svom srcu nakon toga?
Atma ponuda: Plavi opal s zelenim ahatom ogrlica

Uklanjanje zapreka

Sada utvrdite prepreke koje vas sprječavaju da krenete naprijed: nedostatak znanja, strah, tjeskoba ili čak i neki ljudi koje poznajete. Napravite popis tih stvari – to će vam pomoći da uistinu shvatite koje su to prepreke. Zapišite nekoliko mogućih rješenja za svaki problem.

Znate kako se nositi s bilo kojim problemom, samo to priznajte. Strah, lijenost i slabost su sve što nas udaljava od toga, zato napravite veliko čišćenje u glavi i krenite dalje!

Izvor: brightside.me

Prethodna objava01.10. Svjetski dan vegetarijanstva: Nemojmo barem danas jesti meso!
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 02.10.2016.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.