Pokušaji razumijevanja svoga tijela i kako ono radi mogu vas dovesti do frustracije. Iako ne postoji manjak informacija za procjenu, one su nam uglavnom predstavljene neorganizirano, fragmentirano i često ih je teško posložiti.

Odličan način na koji možete pristupiti svom zdravlju je pogled s vrlo visoke razine prije nego što se fokusirate na specifičnosti. Na taj se način nećete izgubiti u bezbrojnim detaljima i sustavno možete poboljšati svoje zdravlje. Započnite taj proces dovođenjem u red ova tri ključna tjelesna sustava kako biste postigli vrhunsko zdravlje.
Probavni sustav

Probavni sustav predstavlja glavna vrata zdravlja. Sve što unesete kroz usta će morati biti obrađene od strane probavnog sustava, a to je sposobnost da razgrađivanja i asimiliranja hrane s malo ili bez otpora je presudno za dobro zdravlje crijeva. Ako taj proces nije uspješan na bilo koji način, pokrenut će se lanac toksičnih reakcija koji može uništiti vaš pravilno funkcioniranje vaših crijeva i polako otrovati vašu krv i druge dijelove tijela.

Kvaliteta vašeg probavnog sustava će utjecati na funkcioniranje cijelog tijela, uključujući jetru, hormone, srce i mozak. To je razlog zašto je to sustav kojeg prvo treba dovesti u red, kako bi se vaše zdravlje značajno poboljšalo. Započnite s uzimanjem hrane koja je bogata enzimima i probioticima organskog podrijetla te eliminiranjem svih namirnice i pića koje bi mogle olakšati i poticati stvaranje Candide. Pokušajte saznati koje su stvari koje mogu uzrokovati probavne smetnje i kako ih otkloniti.

>> Kako poboljšati vatru probave na Ayurvedski način

Detoksikacijski sustav

Naš detoksikacijski sustav je bitan za ispravno uklanjanje svih stranih patogena koji nemaju koristi u ljudskom tijelu. Bez pravilnog detoksikacijskog sustava brzo će dolaziti do akumulacije toksina što na kraju rezultira viškom toksičnosti u tijelu, a što za posljedicu može dovesti do prerane bolesti i smrti.

Kako je pravilna eliminaciju toksina je jedna od dvije glavne komponente za održavanje zdravog tijela, od vitalne je važnosti popravak i optimizacija detoksikacijskog sustava. To uključuje optimiziranje probave, briga o radu jetru, bubrega, otvaranje pore vaše kože, poticanje pravilnog protoka limfnog sustava i odgovarajuće tehnike disanja. Jednostavne stvari koje mogu pomoći su limun, brusnica, kokos, kefir, infracrvena sauna, tjelovježba i meditacija.

>> Ayurvedska detoksikacija

Hormonalni sustav

Ključ za vaše raspoloženje, energiju i kvalitetno spavanja leže u zdravlju vašeg hormonalnog sustava. Ovaj nježni i dinamički sustav kemikalija je vrlo lako uznemiriti, a nakon što nanesete štetu jednom velikom hormonu, ostali će ga zasigurno slijediti.

U našem ukorjenjenom načinu života ne manjka stvari koje uznemiruju naše hormone, ali dobra je vijest mnogi od njih mogu biti eliminirani. Obratite posebnu pažnju na svoje nadbubrežne žlijezde i štitnjaču, jer ta dva hormona vladaju velikim dijelom vašeg hormonalnog sustava, a oba su zasigurno već izmorena različitim okolnim i fizičkim čimbenicima.

Stvari za koje je poznato da uzrokuju hormonske poremećaje su kava, alkohol, lijekovi, pothranjenost, ksenoestrogeni, nepravilni obrasci spavanja, stres, EMF, i kreme za sunčanje. Izbjegavanje i otklanjanje svakog od tih područja je veliki korak za pravilno funkcioniranje vaših hormona.

Također je važno znati da su sva tri sustava međusobno vrlo isprepletena, a poboljšanje jednog će zasigurno dovesti i do poboljšanja drugih. Prvo se usredotočite na zdravlje svog probavnog sustava, a tijekom tog procesa, vaše jetra i hormonska funkcija će se vrlo vjerojatno također već poboljšati. Ovladajte onim što je optimalno za ova tri sustava, jedan po jedan, i dovest ćete svoje zdravlje na vrhunsku razinu!

>> 7 znakova koji upozoravaju da s vašim hormonima nešto ne štima!
Prethodna objavaHoroskopi poznatih ljudi: Nina Badrić
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 16.01.2015.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.