Edukacijsko iskustveni razvojni program – NOVI CIKLUS

Ovaj program će vam omogućiti:

  1. da budete djelotvorniji kao terapeut, zdrastveni ili obrazovni radnik, menadžer, djelatnik u zajednici
  2. bolje razumijevanje ljudskih odnosa u svim vrstama sistema: od onih najintimnijih do obitelji, poslovne organizacije i društvene zajednice
  3. najnovija teoretska saznanja (kao i doživljaj) onih nevidljivih sila koje su zaslužne za sreću, ljubav, zdravlje, uspjeh (ili njihov nedostatak) u svim sistemima čiji smo dio
  4. intenzivan osobni razvoj

PRIKLADNO ZA psihoterapeute, psihologe, zdravstvene i socijalne radnike, nastavnike i poslovne konzultante, kao i za sve koji rade sa ljudskim sustavima i žele produbiti svoje znanje o dinamici ljudskih odnosa.

NAČIN EDUKACIJE Praktično učenje kroz praksu i vježbe. Učenje je uglavnom iskustveno, što znači da polaznici uče kroz rad na svom osobnom razvoju, kao i prezentaciji slučajeva iz prakse. Od polaznika se također očekuje čitanje edukacijskih materijala iz priručnika kao i obavezne literature.

Za diplomu potrebno je pohađati 12 modula, pročitati obaveznu literaturu, postavljati svoje osobne radove, kao i učestvovati u vježbama vođenja pod supervizijom. Uvjet je, također, da su voditelji uvjereni da je polaznik savladao osnovne principe sistemskih konstelacija.

Module je moguće pohađati pojedinačno. Certifikat sa popisom obrađenih tema dobija se za svaki modul pojedinačno. Na kraju Prvog stupnja dobija se Cerifikat za završeni prvi stupanj, a na kraju završenog Drugog stupnja dobija se Diploma završenog edukativno razvojnog programa “Osnove sistemskih konstelacija”.

Moduli se održavaju svaki drugi mjesec, subotom i nedjeljom. Priključiti se možete na bilo kojem modulu uz prethodni dogovor sa voditeljima. Moduli će slijediti određeni program sa predviđenim temama (vidi Edukacijski program) međutim, program će se prilagođavati u odnosu na osobne teme, kao i iskustvo i potrebe polaznika. Nekada se nećemo moći držati predviđenog redoslijeda, ali ćemo u tijeku cjelokupnog programa obraditi sve predviđene teme. Program će biti ponuđen u cjelinama od 6 modula koji se mogu absolvirati u razdoblju od godine dana. Ovom programu možete pristupiti tako da pohađate svaki modul, 6 + 6 modula, godinu za godinu ili možete raditi pauze i pohađati zasebne module kada vam to odgovara. Svaki pohađani modul računa se za konačnu diplomu.

Moduli se održavaju vikendom, subotom i nedjeljom od 10.00 do otprilike 18.00 sati. Dio modula biti će otvoren i za druge polaznike. Edukanti koji su završili cjelokupni program mogu se također pridružiti pojedinačnim modulima ako žele osvježiti svoj kontakt sa konstelacijama ili imaju osobno ili supervizijsko pitanje.

Ovakav program daje maksimalnu fleksibilnost koja omogućava vrlo individualni pristup učenja konstelacija. Svaki polaznik može kreirati ritam svog učenja zavisno od potreba i trenutne životne, odnosno profesionalne situacije. Moduli se mogu pohađati jedan za drugim ili se može napraviti pauza zbog vremena potrebnog za integraciju ili iz drugih razloga. Polaznici imaju slobodu (kao i odgovornost!) kreirati svoj program doživljaja i učenja sistemskih konstelacija koji je u skladu sa njihovim potrebama i osobnim ritmom. U konstelacijskom pristupu poštujemo pažljivo osluškivanje vlastitih potreba i mogućnost da donesemo odluku koja je dobra za nas u skladu sa time, u svakom trenutku nanovo. Također znamo da puno planiranja ometa spontanost ovog procesa. Zato konstelacijama, kao i učenju konstelacija pristupamo fenomenološki.

Sukladno ovome, polaznici se potiču da preuzmu odgovornost za sudjelovanje i kreiranje svog programa učenja. Također za svoj osobni proces, obim usvojenog, kao i primjenu naučenog.

VODITELJI

Edukaciju vode Alemka i Max Dauskardt, iskusni voditelji sa više od 20 godina iskustva iz sistemskih konstelacija, školovani u Australiji i Njemačkoj kod Berta Hellingera i drugih vodećih svjetskih stručnjaka za konstelacijski rad, članovi Internacionalnog udruženja za sistemske konstelacije sa objavljenim člancima u internacionalnom magazinu za sistemske konstelacije “The Knowing Field”.

MEĐUNARODNI VODITELJI

Predviđeno je da svake godine organiziramo seminar sa nekim od međunarodno najpriznatijih voditelja sistemskih konstelacija. Pohađanje ovih seminara se preporučuje svima koji su u edukativnom programu. Također, ovi seminari računaju se kao jedan modul prema završnoj diplomi za polaznike.

EDUKACIJSKI MATERIJALI

Priručnici sa relevantnim člancima iz teorije sistemskih konstelacija.
Mogućnost posudbe tiskanih sistemsko-konstelacijskih i drugih relevantih materijala iz kolekcije Udruge.
Elektronski materijali.
Obavezna i preporučena literatura

CERTIFIKATI I DIPLOMA

Certifikat se dobija nakon svakog završenog modula, po završetku prvog stupnja, kao i po završetku kompletnog programa (diploma).

BROJ POLAZNIKA: Maximum 15

JEZIK: Program će biti uglavnom na hrvatskom, ali sa nekim segmentima kao i edukativnim materijalima na engleskom jeziku, tako da je poželjno određeno poznavanje engleskog za sudjelovanje, ali nije neophodno.

LOKACIJA: Prostorije Udruge Konstelacija, Zgb, Nodilova 6

UPITI & REGISTRACIJA
via e-mail: [email protected] ili na telefon 091 1266 545

Za sve koji su na našoj e-mail listi, obavijesti o programima šaljemo mailom. Kontaktirajte nas ukoliko želite biti na našoj mail listi.

INFORMATIVNA VEČER za zainteresirane, možete dobiti odgovore na svoja pitanja i provjeriti da li je ovaj program za vas. Besplatno, ali PRIJAVA OBAVEZNA via e-mail: [email protected]

15.3.2017. u 19.00 sati

SVE DODATNE INFORMACIJE možete naći na web stranici

www.konstelacija.hr Podstranica EDUKACIJA

Prethodna objavaBudite lider svoje karijere i života uz pomoć Biography Worka
Slijedeća objavaPomrčina Sunca u Ribama 26.02. – Kad sudbina dođe po svoje
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.