ZDRAVLJE I KAKO GA OČUVATI

Zdravlje je zaista uvjetno, a to znači da ga imaju samo oni koji ispunjavaju određene uvjete te pravovremeno zadovoljavaju potrebe tijela.

Vanjski klimatski uvjeti utječu na naše zdravlje i određuju ga. No postoje i unutarnji uvjeti koje je potrebno zadovoljiti kako bi stanice funkcionirale normalno i harmonično kao cijelina.

atma.hr – 45

Stanje koji odgovara stanicama našeg tijela stručno se zove homeostaza i to je Sveti Gral zdravlja  tj.tajna uspjeha.

Potrebno je, zapravo zdravom hranom, tjelovježbom, snom, disanjem, emocionalno skladnim načinom života i dovoljnim unosom vode dobiti takve uvjete koji će omogućiti zdrav život.

NEKOLIKO ČINJENICA KOJE MOGU POMOĆI:

  • Zdravlje je uvjetno i ne dolazi samo po sebi, treba ga zaslužiti
  • O zdravlju treba voditi brigu svakodnevno, marljivo, disciplinirano i iskreno
  • Zdravlje se gradi strpljivo. Ne dolazi preko noći ali nažalost može otići preko noći
  • Zdravlje je jeftino! Bolest je skupa!

OSTANITE ZDRAVI OVE ZIME

Dolazi nam hladnije vrijeme i zbog toga se trebamo bolje pripremiti za nadolazeću promjenu temperature i stanja u okolini.

Nije nužno da se svake zime prehladite ili obolite od gripe. Mudrom i kvalitetnom pripremom te strpljenjem, moguće je to izbjeći.

Osnovna mudrost koja leži u borbi protiv ovih nezvanih posjetitelja je da jačamo obrambene snage našeg tijela (ne samo imunitet već i zalihe snage ) i ne dopustimo, niti malo, gripi i prehladi da se razmašu i naprave nered.

S obzirom da virusi bolje preživljavaju na suhom zraku, potrebno je osigurati dovoljnu količinu vlage u prostorijama u kojima najčešće boravimo.

To možemo postići kratkotrajnim prozračivanjem prostorija ili ovlaživačima zraka. Virusi vole hladnije okruženje i u takvom mogu dulje preživjeti. Stoga utoplite se! Što je više moguće, izlažite se sunčevoj svjetlosti kako bi povećali količinu vitamina D u svojem organizmu. Preventivno uzimajte dodatke prehrani koji utječu na podizanje vašeg imuniteta.

BETA GLUKAN

atma.hr – 45

Beta glukan je složena molekula polisaharida koja se najčešće dobiva iz staničnih stijenki kvasca (Saccharomyce scerevisiae), a u prirodi se može naći i u nekim jestivim gljivama (reishi, čaga, shiitake, maitake), žitaricama (zob i ječam) i određenim vrstama algi.

Općenito se može reći da 1,3/1,6 betaglukani pojačavaju prvu „liniju obrane“ organizma. Naime, njihovo glavno biološko imunomodulacijsko djelovanje temelji se upravo na stimulaciji aktivnosti čimbenika urođene imunosti.

U organizmu beta-glukan potiče stvaranje koštane srži, a time i proizvodnju leukocita i trombocita. Aktivira makrofage – stanice koje potiču imunološku aktivnost.

Aktivirani makrofagi imaju povećanu sposobnost pronalaska, prepoznavanja te uništenja patogena.

Purifikacija, odnosno uklanjanje nanoproteina i lipida iz stanične stijenke kvasca tijekom procesa proizvodnje, jedan je od imperativa kojim se postiže povećana bioraspoloživost. Smatra se da su minimalni zahtjevi za adekvatnu učinkovitost primjene beta glukana stupanj čistoće i ekstrakcija te purifikacija do minimalno 70-85% beta glukana. 

pexels photo 1047312

EKSTRAKT LISTA MASLINE

List masline izvrstan je izvor polifenolnih, biološki aktivnih spojeva u koju se ubraja i oleuropein.

Oleuropein je najaktivniji ljekoviti spoj iz lista masline odgovoran za gorčinu ploda i uz koji se uglavnom i veže terapeutsko djelovanje. Za spojeve prisutne u listu masline općenito se smatra da jačaju imunološki sustav, a mnogobrojni znanstveni radovi oleuropeinu pripisuju različita biološka djelovanja – antioksidacijsko, antimikrobno, protuupalno, antivirusno, citotoksično.

Znanstvenici navode čak 126 patoloških mikroorganizama koji ne mogu odoljeti djelovanju spojeva prisutnih u ekstraktu lista masline, od kojih su mnogi već postali otporni na djelovanje antibiotika.

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) je u dokumentu objavljenom 2011. godine (EFSA Journal 2011;9(4):2033) potvrdila utjecaj oleuropeina i ekstrakta lista masline na sprječavanje procesa oksidacija LDL-a (lipoproteina male gustoće, tzv. lošeg kolesterola) koji se povezuje s nastajanjem plakova na stjenkama krvnih žila.

atma.hr – 61
Također, danas je list masline jedan od rijetkih biljnih lijekova koji je klinički ispitan u liječenju hipertenzije.

Učinci ekstrakta lista masline su: jačanje imunološkog sustava, zaštita od kardiovaskularnih bolesti, antioksidacijska svojstva.

Beta Glucan Complex
Cijena: 339,00 kn

 

Beta Glucan Complex je jedinstven proizvod na tržištu koji omogućava korištenje sinergijskog učinka biološki najaktivnijeg oblika beta-(1,3/1,6)-D-glukana, vitamina C, vitamina D, folne kiseline, selena, cinka te ekstrakata korijena kurkume i lista masline (oleuropeina).

Beta Glucan Complex 1
Cijena: 89,00 kn

 

Beta Glucan Premium je tekući dodatak prehrani koji sadrži visokopročišćeni (80%) aktivni Beta-(1,3/1,6)-D-glukan te ekstrakte kurkume, šipka i đumbira.

Proizvod je dodatno obogaćen sa 8 vitamina iz B skupine, vitaminom C, vitaminom E i mineralom cinkom.

Beta Glucan Complex i Beta Blucan Premium potražite u ljekarnama, specijaliziranim trgovinama, kao i putem Hug Your Life web shopa.

Više o proizvodima pronađite na https://hugyourlife.eu/hug-proizvodi/


Hug Your Life visoko kvalitetni su prirodni dodaci prehrani s inovativnim formulama koje pridonose kvaliteti i zdravom načinu života.

Hug Your Life dodaci prehrani hrvatski su proizvodi, koji sadrže certificirane sastojke vodećih svjetskih proizvođača farmaceutskih pripravaka. Osmišljeni su kako bi organizmu pružili najvažnije i najkvalitetnije tvari – prirodne ekstrakte i vitamine, koji su mu potrebni za normalno funkcioniranje.

S obzirom na doba godine i životne potrebe, Hug Your Life u svojoj ponudi ima niz dodataka prehrani koji blagotvorno djeluju na organizam.