Kuća Mandali Mendrilla najavljuje dolazak proljeća kampanjom “Backstage” koju potpisuje hrvatski modni i putopisni fotograf Filip Čargonja. Kampanja je snimljena upravo u backstage-u tijekom “Fashion Weeka Zagreb”, dok su se manekenke pripremale za izlazak na pistu. Kolekciju “The Wave”, izrađenu u Belgiji i to od svile mira, te ručno tkanoga pamuka, možete kupiti ekskluzivno na mendrilla.com/shop te trendcy.com.

Kolekcija “The Wave” privukla je pažnju i Alexandre Shulman, legendarne glavne urednice britanskoga VOGUE-a, koja je slike kolekcije osobno poslala svome uredničkom timu.

fashion designer mandali mendrilla with model iris volf 1“The Wave” je Mendrilla Limitedition demi-couture spring/summer kolekcija nadahnuta vezom među ljudima ostvarenom kroz valove zvuka. Opušteni feminizam, elementi androginog, neo punk, viktorijansko doba te plesne i glazbene škole drevne Indije prisutne su u dizajnu komada iz kolekcije. Dizajn odjevnih predmeta proizlazi iz dizajneričine dvije unikatne haljine skulpture iz serije “Yantra Couture”: The Wave i Mandala of Desires (Blue Lotus Wish Tree). Uz većinu odjevnih predmeta pronaći ćete i logo ‘PETA approved Vegan’. Ova kolekcija vaš je savršeni suputnik dok letite od otoka do otoka, festivala do festivala, grada do grada te dana u noć.

Mandali Mendrilla je osviještena vegetarijanska, luksuzna modna marka s dodatkom avant-garde osnovana 1995. Atelier je posebno poznat po unikatnim “Yantra Couture” odjevnim predmetima skulpturama. “Yantra Couture” odjevni predmeti osmišljeni su pomoću kombinacije drevnih i suvremenih suptilnih tehnika koje kreiraju energetski sklad i manifestiraju krojeve/nacrte što se temelje na iznimno individualiziranim yantra (mandala) dijagramima koji su u savršenom skladu sa kupčevim namjerama, željama i snovima, a u ‘simbiozi’ s umjetničkim nadahnućem dizajnera.

Kolekcije Mandali Mendrilla collections redovito se prikazuju na ’Fashion Weeku Zagreb’ te su se pojavile u raznim galerijama širom svijeta.

Muzeji poput China Art Museum u Shanghaju te Museo de Arte Contemporáneo u Conde Duque u Madrid-u, tethe Burning Man festival, neka su od mjesta koja su izložila njen rad. U svijetu umjetnosti Mandali Mendrilla, sudjelovale su i osobe iz javnog života poput Rachel Weisz, Clytie Lane, Shiva Rea, Larry Tee, Greg Cypes itd.

Mandali stvara u Atelieru koji se odnedavno nalazi u Chateau de Petite Somme u Durbuy-u, u Belgiji.

Posjetite: www.mendrilla.com

DSC06769

DSC06835

DSC06851

DSC07095

DSC07169