Foto: pixabay.com

Kada pogledate u dušu Svemira, lako je vidjeti kako je sve povezano. Svi smo mi isti. U biti, mi smo Svemir koji se izražava kao čovjek.

Uvijek govori dobro o drugima…
Svi mi dolazimo iz zvjezdane prašine i svi nosimo u sebi elemente svijeta oko nas. Ti elementi uključuju Zemlju, Zrak, Vatru i Vodu.

Svi mi imamo u sebi element Zemlje, Zraka, Vatre i Vode, ali često smo vođeni sa samo 1 ili 2 od tih elemenata.

Kako bi otkrili jeste li Vatra, Zemlja, Zrak ili Voda, ovdje je kratak pregled njihovih energetskih otisaka. U nastavku možete detaljnije pročitati svaki element.

Ako ste Duh Vatre …

 • Osjetit ćete poziv da svijetu pošaljete važnu poruku
 • Morate osjećati strast za neke stvari da biste ih slijedili
 • Osjećat ćete goruću želju da stvarate, inspirirate ili vodite druge
 • Ne bojite se govoriti o stvarima kakve jesu i priopćiti svoju istinu
 • Često ste vrlo neovisni i uvijek utirete novi put

Ti nisi ovo tijelo…

Ako ste Duh Zemlje …

 • Osjetit ćete poziv da iscjeljujete i brinete za druge, osobito kroz korištenje prirode
 • Nemate problema s preuzimanjem odgovornosti
 • Imate snažnu ambiciju da iscijelite i spasite planet ili napravite svijet boljim mjestom na neki način
 • Vi svoje stvari držite za sebe, a emocije dijelite samo kad je to nužno potrebno
 • U prirodi se osjećate utješeno i mirno

Ako ste Duh Zraka …

 • Osjetit ćete poziv da u svijet prenesete poruku kroz učenje ili kreativno samoizražavanje
 • Imate snažnu maštu i uvid veću sliku
 • Želite se zauzeti za čovječanstvo, svoja uvjerenja i vjerovanja drugih
 • Uvijek nastojite zadržati mir i riješiti sukobe
 • Prijatelji i obitelj su vam jako važni

77

Ako ste Duh Vode …

 • Osjećate poziv da donesete umjetnost, ljubav, glazbu i radost u svijet
 • Vi ste vrlo intuitivni i skloni voditi sa svojim emocijama
 • Osjećate želju da kroz kreativno samoizražavanje iscjeljujete
 • Imate moć da pomognete sebi, a druge da emocionalno iscjeljujete
 • Vi ste osjetljivi na energije oko sebe i često vam je potrebno vrijeme u samoći

Duh Vatre

Duhovi Vatre su ovdje da bi poslali poruku svijetu kroz vodstvo, stvaranje i nadahnuće. U nekom trenutku u svom životu oni će često osjetiti poziv da se probude, osjećat će kao da im se probudila vatra u trbuhu, piše Conscious reminder. Ova vatra će gorjeti strastveno i snažno, te će potaknuti Duha Vatre da slijedi svoje najveće snove i želje. Oni ne moraju činiti ništa posebno kako bi iskoristili svoj unutarnji plamen. Zbog toga što je jednostavno vjeran sebi, Duh Vatre može isporučiti svoju poruku svijetu.

Ti nisi ovo tijelo…

Kada je izvan ravnoteže, Duh Vatre može postati previše agresivan. Oni također mogu biti skloni ljutnji ili osjećaju frustracije kada netko ili nešto smeta njihovoj viziji. Budući da je osjetljiv na druge i fokusira se na cilj veće slike, Duh Vatre može naučiti smiriti se i podići u svijesti.

Kada Duh Vatre ne koristi svoju energiju plamena, može biti sklon pretjeranom razmišljanju, tjeskobi, nesanici i osjećaju blokade u životu. Stoga je važno da Duh Vatre kontrolira tu energiju i koristi je na produktivan način.

Duh Zemlje

Duhovi Zemlje su ovdje da bi iscijelili sebe i druge kroz prirodu. Pošto su prirodni iscjelitelji, često ih privlače biljni lijekovi. Oni su također vrlo usklađeni s Majkom Zemljom i nastoje učiniti svijet boljim mjestom na neki način.

Želja za iscjeljivanjem često pomaže Duhu Zemlje da se probudi i kroz tu želju oni razvijaju ambiciju i nastojanje da stvore snažne promjene. Zemaljski duhovi preuzimaju odgovornost ako služe višoj svrsi. Oni su moćni ljudi na koje se drugi mogu osloniti.

Uvijek govori dobro o drugima…
Kada je izvan ravnoteže, Duh Zemlje može postati hladan, emocionalno uznemiren ili se može osjećati preopterećeno. To uzrokuje da se Duh Zemlje povuče ili izgubi iz vida svoje veće ciljeve. Duhovi Zemlje se uvijek pune kroz vrijeme provedeno u prirodi.

Duh Zraka

Duhovi Zraka su ovdje kako bi donijeli viziju i inovaciju u svijet. Oni su prirodni učitelji i govornici i često imaju talent da svoje ideje unesu u materijalni svijet. Oni su moćni vizionari i često imaju revolucionarne ideje i uvjerenja. Duhovi Zraka su ovdje kako bi donijeli trajnu promjenu u svijet i često je dovršavaju tijekom mnogih života.

Duhovi Zraka također su čuvari mira i prirodno su nadareni i talentirani u rješavanju sukoba. Međutim, kada su izvan ravnoteže, Duhovi Zraka mogu se bojati sukoba i osjećati sram što se ne mogu nositi s tim. Također mogu izgubiti dodir s ljudima i stvarnošću života, ili im može nedostajati uzemljenosti ili stabilnosti.

Duhove Zraka često budi želja da se zauzmu za svoja uvjerenja, ideje i kreacije. Često se kroz proročki san ili viziju počinju usklađivati s onim što jesu.

Ti nisi ovo tijelo…

Duh Vode

Duhovi Vode su ovdje da bi iscijelili svijet unoseći u njega više umjetnosti, radosti i glazbe. Duhovi Vode su često vrlo kreativni i intuitivni i vole istraživati ​​sva područja umjetnosti i kreativnosti. Oni su također vrlo osjetljivi na okolinu koja ih okružuje i mogu podići energiju drugih, čak i ako toga nisu svjesni.

Duh Vode se budi kada shvati da ako je autentičan i ako dopušta svojim kreativnim sokovima da teku, može postići sve što želi. Kada se Duhovi Vode bore da budu ono što jesu i pokušavaju se prilagoditi, tada osjećaju neuravnoteženo.

Duhovi Vode nose dar razumijevanja i usklađivanja emocionalnih vibracija njihove duše i duša onih oko njih. Oni su također vrlo osjetljivi na energije Svemira i često su prirodno intuitivni.

Kada je izvan ravnoteže, Duh Vode može se osjećati iscrpljeno, pretjerano osjetljivo, depresivno i zabrinuto. Budući da vode svojim emocijama, važno je da se Duhovi Vode prvo bave sa svojim emocijama i procesuiraju svoje emocionalno stanje.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

34 TAJNA 5 ELEMENATA

TAJNA 5 ELEMENATA

Jedinstveni vodič kako unaprijediti kvalitetu života pomoću:

- snažne odlučnosti vatre
- suosjećajne milosti vode
- avanturističkog duha vjetra
- marljivosti zemlje
- intuicije etera

Navedene su mnoge činjenice koje govore o teoriji 5 elemenata kao o korijenu svih znanja. Uz znanstveni dio, knjiga se sastoji i od praktično-duhovnog dijela gdje su opisani svi elementi i njihova svojstva, te na koji način čovjek može upotrijebiti knjigu kao vodič znanja i raditi sa elementima kao vrhunskim Učiteljima.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.