Foto: pixabay.com

Što su inkantacije? Inkantacije su osnažujući izrazi ili jezični obrasci koje izražavate glasno i s apsolutnom sigurnošću. Kada “inkantirate”, angažirate cijeli svoj živčani sustav punom snagom vašeg fokusa, emocija i tijela kako biste potaknuli novu fiziologiju i odmah kultivirali nova uvjerenja.

Uvijek govori dobro o drugima…
Evo jedne od najvažnijih izjava koju Tony Robbins govori: – “Ako ne rabiš inkantaciju, ne slijediš ono što ja podučavam.”

Vaše emocionalno stanje je sve!

Zašto treba inkantirati dosljedno svaki dan? Zato što je kvaliteta vašeg života je izravno proporcionalna kvaliteti emocija koje doživljavate na regularnoj bazi. Ako želite doživjeti ispunjeniji život, uspješniji, život pun blagostanja, onda morate ovladati svojim emocionalnim stanjem.

“Ovladavanje emocijama” ne znači “kontrolirati svoje emocije”. To znači upravljati emocijama na način da odabirete kojim ćete emocijama dopustiti da dominiraju svakog dana.

Većina ljudi uglavnom pada u dvije zamke:

1. Oni vjeruju da ih drugi ljudi, situacije ili iskustva s kojima se susreću, čine sretnima ili tužnima i da to čini da se osjećaju uspješno ili neuspješno.

2. Oni vjeruju da trebaju više resursa (više vremena, više novca i više alata ili strategija) kako bi uspjeli i bili sretniji.

Oba ta uvjerenja su lažna.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Prava istina je da morate dati najbolje od sebe kako biste bili u najboljem mogućem emocionalnom stanju. Kako se osjećate – to određuje značenje koje ćete dati bilo kojoj situaciji ili iskustvu. Na temelju značenja koja dajete situacijama ili iskustvima, nastojat ćete djelovati na određeni način.

Način na koji djelujete, zajedno s onim što činite ili ne činite, utječe na vašu sudbinu, vašu budućnost, piše Mahindra raj. Sve počinje s emocijama.

Stvaranje vlastitih moćnih i djelotvornih inkantacija

Prilikom stvaranja vlastite inkantacije, zapamtite da ćete kada to verbalizirate činiti to s apsolutnim emocionalnim intenzitetom. Drugo, inkantacija koju stvorite usmjerit će vašu energiju i fokus prema onome što želite postati ili stvoriti. Pogledajte sljedeće primjere za izradu vlastite inkantacije:

 • “Tako sam sretna da se ne mogu prestati smiješiti.”
 • “Svaki dan u svakom pogledu sam sretniji i zdraviji.”

Vaša inkantacija ne mora se rimovati niti mora imati smisla. Jedini uvjet je da to dosljedno izgovarate i osjećate u svom umu, tijelu i duši!

77

Kako koristiti inkantacije

Jednom kad ste je stvorili, recitirajte svoju inkantaciju sebi glasno i strastveno, stavljajući naglasak na različite riječi. Uključite svoje emocije i fiziologiju. Kada izgovorite inkantaciju, budite sigurni da je u skladu s time kako se želite osjećati u tom trenutku.

Dok ponavljate svoju inkantaciju, dopustite svom umu da vidi ili zamisli ono o čemu govorite. Što to znači? Recimo da koristite gore navedeni primjer inkantacije  – “Tako sam sretna da se ne mogu prestati smiješiti”.

Dopustite da u umu vidite sliku sebe kako se sretno smiješite. Također, imalo bi smisla da se nasmiješite dok zapravo ponavljate inkantaciju.

Morate utisnuti inkantaciju u vaš živčani sustav

Željet ćete svoju inkantaciju utisnuti u vaš živčani sustav tako da ona postane dio vas, pomažući vam na taj način da transformirate svoj život. Kako ćete ju “utisnuti u svoj živčani sustav”? Ponavljanjem!

Tony Robbins svoje inkantacije rabi tri desetljeća ili više. Recitiranje inkantacija pomaže vam u kreiranju emocionalnog intenziteta koji vam je potreban za izvanrednu kvalitetu života!

Uvijek govori dobro o drugima…
Već koristite inkantacije?

Razmotrite ih još jednom. Jesu li još uvijek uključeni vaše cijelo tijelo i fokus? Postoje li riječi koje možete dodati ili prilagoditi strukturi jezika kako bi ih učinili moćnijima?

Postoji li još jedno područje u vašem životu (fitness, na primjer) za koje biste mogli stvoriti inkantaciju koja bi vas natjerala na potpunu predanost?

Primjeri inkantacije

1) Inkantacije koje treba izgovoriti u ritmu (npr. Hodanje, trčanje):

 • Klešem svoje tijelo i oblikujem svoju dušu.
 • Svaki dan u svakom pogledu postajem sretniji i zdraviji (snažniji, spremniji, sigurniji, fleksibilniji, privlačniji).
 • U formi sam, čvrsta, mršava i lagana. Puna sam energije i snage.
 • Učinkovita, fokusirana, izvanredna, dinamična, odlučna.
 • Tako sam sretna, moj život je tako blagoslovljen.
 • Moje tijelo je hram moje duše, volim svoje tijelo i dobro mi služi.
 • Naposljetku, prošlost je prošlost, oslobodila sam se i pobijedila.
 • Sada je vrijeme za slavlje i zabavu.
 • Divni novi svijet dolazi i tu je za mene.
 • Ja sam jedna jedina, svjetlo koje osvjetljava put.

Ne vjeruj svemu što misliš…

2) Inkantacije za samopouzdanje, bez ritma:

 • Uživam u životnim izazovima i učim iz svega što se događa u mom životu.
 • Sve što trebam je sada u meni.
 • Svaki dan živim sa strašću i snagom!
 • Osjećam se snažno, sretno i uzbuđeno.
 • Ja sam snalažljiva, imam sposobnost da učinim sve što je potrebno za uspjeh i da podržim sve one koje volim.
 • Imam veliko povjerenje u svoje talente i svoje sposobnosti.
 • Upoznajem svaku situaciju znajući da sam njezin gospodar.
 • Imam duboko poštovanje prema sebi i svima koje susrećem svaki dan.
 • Lako opraštam sebi i drugima.
 • Svjesna sam neprocjenjive vrijednosti mog života i života svih koje susrećem.
 • Moje  samopouzdanje je nepokolebljivo jer živim s integritetom.
 • Uvijek sam u miru jer vjerujem i slijedim svoje unutarnje vodstvo.
 • Ono što Svemir ima za ponuditi obilno mi pritječe.
 • Mudrost je izbjegavati sve misli koje me oslabljuju – kultiviram samo misli koje me jačaju!

75Osobne inkantacije Tony Robbinsa koje još uvijek koristi!

“Bogatstvo je moje pravo po rođenju. Kao Božja kreacija i duša neizmjerne vrijednosti, zaslužujem sve što želim: Radost, sreća, ispunjenje, ljubav, bogatstvo i sloboda življenja su sada moji u ovom trenutku. Privlačim, obilje novca. Imam više nego što mi treba, a bogatstvo mi pritječe u lavinama obilja. Ja sam sila za Boga i tako moj napredak sve više raste. Zahvaljujem za svu dobrotu i za sva Božja  bogatstva jer sam jedno s Bogom, a Bog je sve.”

“Božje bogatstvo cirkulira u mom životu. Njegovo bogatstvo teče k meni u lavinama obilja. Sve moje potrebe, želje i ciljevi trenutačno su ispunjeni beskonačnom inteligencijom i zahvaljujem za sve dobro i za sva Božja bogatstva jer sam jedno s Bogom i Bog je sve.”

“Sada zapovijedam svom podsvjesnom umu da me usmjerava da pomognem što većem broju ljudi, da mi da snagu, emociju, moć uvjeravanja, humor, hrabrost – sve što je potrebno da pokažem tim ljudima i da im pomognem da bolje žive svoje živote. Božje bogatstvo kruži u mom životu. Njegovo bogatstvo teče k meni u lavinama obilja. Zahvaljujem za sve što je dobro i za sva Božja bogatstva, jer sam jedno s Bogom i Bog je sve. ”

Uvijek govori dobro o drugima…
Snažna inkantacija sa seminara “Oslobodi moć u sebi”

Sada sam glas.

Ja ću voditi, neću slijediti.

Vjerujem, ne sumnjam.

Ja ću stvaratii, neću uništavati.

Ja sam sila dobra.

Ja sam vođa.

Prkosim izgledima.

Postavljam novi standard.

Sve sam bolji! Sve sam bolji! Sve sam bolji!

Uvijek govori dobro o drugima…
Zaključak

Rabite inkantacije – i izgovarajte ih svaki dan, to je najjednostavniji i najučinkovitiji način da počnete stvarati uspjeh i ispunjenje koje želite u životu.

Inkantacije zahvaćaju cijeli vaš živčani sustav i pomažu u stvaranju novih uvjerenja, navika i ponašanja koja su u skladu s onim što želite postići, ako ispravno radite s inkantacijama!

Ako dosljedno ne radite inkantacije, svoj uspjeh zamjenjujete s nadom, u najboljem slučaju.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

30 MUDRE

MUDRE

Yoga položaji ruku za zdravlje, sreću i blagostanje

Autor u knjizi jednostavan način predstavlja tajni nauk Mudra Vigyane.

Mudra je pojam s mnogo značenja, a kad je u pitanju iscjeljenje, mudra je učinkovit utjecaj na tijelo i um pomoću prstiju obje ruke koje se savijaju, križaju i međusobno dodiruju. Svaka mudra stvara posebnu vezu s kozmičkom sviješću.

U knjizi se pojašnjava što su mudre, njihovo podrijetlo, dobrobiti te kako ih prakticirati.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.