Pringles, jedan od najpopularnijih čipseva je otrovan i pun kancerogenih tvari, prenose portali www.livingtraditionally.com, www.worldtruth.tv i  www.healthyfoodhouse.com.

Mnogi će se iznenaditi kako se ova slana slastica, kao i sve druge u sličnim pakiranjima – konzervama, zapravo ne radi od krumpira u onom obliku kojeg svi znamo.

U prvoj fazi proizvodnje sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krumpirnih pahuljica miješaju se kako bi se dobilo svojevrsno tijesto. Ta se smjesa zatim oblikuje u kalupima u svima znani oblik. Nakon toga završava u kipućem ulju, a potom na brzinskom isušivanju. U posljednjoj fazi čips se prska raznim pojačivačima okusa, a zatim pakira u konzerve.

No, jedan od najopasnijih dodataka ovim popularnim čipsevima nije dodan u procesu proizvodnje već je nus-produkt proizvodnje.

Akrilamidi, opasna kancerogena supstanca za koju je opće poznato da uzrokuje rak kod životinja, a određene doze akrilamida su toksične za živčani sustav kod ljudi i životinja, u daleko većoj mjeri od dopuštene, nalazi se upravo u čipsevima.

Do stvaranje ove supstance dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, dakle i kod čipseva. I to posebno pojačano kod čipseva jer se nakon pečenja na viskoj temperaturi, isušuju.
Sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 Celzijevih stupnjeva sadrži ovu kancerogenu supstancu.

Razina ove tvari u čipsevima toliko je iznad dopuštene da je 2005. godine Kalifornija tužila jednu tvrtku da ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

Izvori: www.livingtraditionally.com  / www.worldtruth.tv  / www.healthyfoodhouse.com

Prethodna objavaNeraskidiva povezanost tijela i psihe s prirodom oko nas
Slijedeća objavaMagnetski ulošci za cipele: Otkrijte ugodniju dimenziju postojanja
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.