Jedan od najopasnijih dodataka u ovom popularnom proizvodu nije dodan u procesu proizvodnje – već je nus-produkt proizvodnje.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Akrilamidi, opasna kancerogena supstanca za koju je opće poznato da uzrokuje rak kod životinja, a određene doze akrilamida su toksične za živčani sustav kod ljudi i životinja, u daleko većoj mjeri od dopuštene, nalazi se upravo u – čipsevima.

Pringles, jedan od najpopularnijih “čipseva” je otrovan i pun kancerogenih tvari, piše poznati dr Mercola.

Pringles je robna marka čipsa u vlasništvu Procter & Gamblea. Pringles se prodaje u više od 100 zemalja diljem svijeta a ima 1 milijardu godišnje zarade od prodaje. Čips se prodaje u posebno dizajniranim “konzervama” od sljedećih vrsta: obični, sol i ocat, kiselo vrhnje i luk, sir cheddar, s okusom roštilja i dr.

Mnogi će se iznenaditi kako se ova slana slastica, kao i sve druge u sličnim pakiranjima – konzervama, zapravo ne radi od krumpira u onom obliku kojeg svi znamo. Sama tvrtka je rekla da to tehnički i nije čips jer je količina krumpira u proizvodu zanemariva!

Pa, što je to onda?

U prvoj fazi proizvodnje sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krumpirnih pahuljica miješaju se kako bi se dobilo svojevrsno tijesto.

Ta se smjesa zatim oblikuje u kalupima u svima znani oblik.

Nakon toga završava u kipućem ulju, a potom na brzinskom isušivanju.

U posljednjoj fazi čips se prska raznim pojačivačima okusa, a zatim pakira u konzerve.

Ne vjeruj svemu što misliš…

No, jedan od najopasnijih dodataka ovim popularnim čipsevima nije dodan u procesu proizvodnje već je nus-produkt proizvodnje.

Akrilamidi, opasna kancerogena supstanca za koju je opće poznato i dokazano da uzrokuje rak kod životinja, a određene doze akrilamida su toksične za živčani sustav kod ljudi i životinja, u daleko većoj mjeri od dopuštene, nalazi se upravo u čipsevima.

2005. je dokazano da SVI testirani čipsevi sadrže 39 to 910 puta više od dopuštene razine akrilamida!

Do stvaranje ove supstance dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, dakle i kod čipseva. I to posebno pojačano kod čipseva jer se nakon pečenja na viskoj temperaturi, isušuju.

Ne vjeruj svemu što misliš…

Sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 Celzijevih stupnjeva sadrži ovu kancerogenu supstancu.

Razina ove tvari u čipsevima toliko je iznad dopuštene da je 2005. godine država Kalifornija tužila nekoliko čips tvrtki kako ne upozoravaju svoje potrošače na opasnosti i kancerogene otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

Nakon tužbe, Frito-Lay i još nekoliko kalifornijskih tvornica su smanjile toksičnu supstancu na graničnu razinu, kako bi izbjegli stavljanje naljepnice na kojoj bi pisalo “Može uzrokovati rak”.

67 STVORITE NOVO JA

DR. JOE DISPENZA: STVORITE NOVO JA

Oslobodite se sputavajućih navika i obrazaca i izgradite svoju novu stvarnost

Želite li promijeniti naviku, ali ne uspijevate? Želite li stvoriti novo „ja“, ali ne znate kako? Dr. Joe Dispenza objašnjava nam da su naše navike povezane s našim mozgovima te kako ih promijeniti.

Knjiga Stvorite novo „ja“ Biblija je koja će vas naučiti „da postanete tvorac svoje sudbine“. Njegov se pristup temelji na kvantnoj fizici koja nas uči da se u nevidljivom polju energije kriju beskrajne mogućnosti te da energija odlazi onamo kamo usmjerimo svoju pažnju. Posljedično, svi smo tvorci materijalnog svijeta.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.