Foto: GooKingSword/pixabay.com

Bilo da je astrologija znanost ili magija, mi smo otvoreni za većinu stvari, ako nam one mogu biti od koristi. ~ Ed

U rimskoj mitologiji Venera je poznata kao božica ljubavi, romantike i ljepote.

Ona je također poznata po svojim moćima zavođenja i ženskim čarima.

U astrologiji, planet Venera vlada ljepotom, umjetnošću, društvenim odnosima, partnerstvom, romantikom, ljubavi, vrijednostima, novcem i financijskom sigurnošću.

Kada se Venera kreće retrogradno, što će se događati od 6. ožujka do 15. travnja 2017. godine, taj period se ne smatra povoljnim za pokretanje aktivnosti u područjima života kojima vlada Venera, jer će vaša percepcija biti konfuzna, piše Elephant journal.

Kada je Venera retrogradna, trebali bi usporiti i preispitati što – i koga – cijenite.

Nažalost, vi ćete vjerojatno biti testirani tijekom tog vremena, kada je riječ o romantičnim pitanjima, pogotovo ako ste u iskušenju da napravite velike promjene u svom ljubavnom životu.

Evo kako to može utjecati na vaš ljubavni život:

Stari, sudbinski odnosi mogli bi vam se vratiti u život.

Bivše ljubavi mogle bi vam se ponovno pojaviti u životu tijekom retrogradne Venere. Ovo se može činiti ludo, ali to je kao da osjećaj romantične nostalgije i čežnje dospije u vašu svijest, te donosi staru vezu natrag u vaš svijet. Svrha može biti da se ponovno povežete ili  vam se pruža konačna prilika da prebolite nekoga. To može biti netko koga ste smatrali svojom srodnom dušom.

To može biti vaša prilika da završite nedovršene poslove u svojoj staroj vezi, npr. ako vas je bivši partner varao, sada se vraća kako bi priznao svoju nevjeru.  Možda vam je to prilika da budete zajedno posljednji put ili imate priliku konačno završiti taj odnos i otpustiti ga.

Na žalost, ista ljubav ne može biti bolja drugi put. Dakle, ako se stari plamen vraća u vaš život, znajte da to neće dugoročno funkcionirati. Ali, ako niste sigurni, pričekajte dok se Venera prestane kretati retrogradno kako bi svoju ljubav obznanili.

Ovo je vrijeme za procjenu vašeg trenutnog odnosa.

Jedan od problema s kojima se susrećete prilikom retrogradne Venere je nepovezanost s onim što cijenite i s onim koga cijenite.

Iskoristite ovo vrijeme da se povežete sa svojim osjećajima i razmislite zadovoljava li stvarno ova veza vaše potrebe.

Razmislite o osnovnim razlikama između vas i druge osobe, tako da možete odrediti možete li živjeti s njima. Zapitajte se jeste li spremni na kompromis i možete li napraviti prilagodbe, tako da vaš odnos može povezanije funkcionirati.

Posebno zahtjevni ili problematični odnosi mogli bi doći do kraja tijekom retrogradne Venere.

Ako ste u dugogodišnjoj vezi, shvatit ćete i sami kako postajete svjesni problema u odnosu. Ako ste u ranim fazama veze, važno je shvatiti da nezadovoljstvo koje se do sada stvorilo, samo će se pogoršati s vremenom.

Zapamtite, vaša percepcija može biti iskrivljena u ovom trenutku. Osoba s kojom ste trenutno u vezi može vam izgledati bolja nego što jest. Prema tome, ako započnete odnos tijekom retrogradne Venere, u budućnosti se možda jednom budete  zapitali: “Gdje mi je pamet bila?”

Lako je doživjeti promjenu srca, bez obzira na to koliko ste zaluđeni s tom osobom, za vrijeme retrogradnog razdoblja.

Što god činili, nemojte donositi nikakve konačne zaključke o svom odnosu! Pričekajte dok se Venera ne prestane kretati retrogradno, kada ne budete donosili odluke samo iz emocionalne perspektive, kada vam glava prestane biti “u oblacima”.

Izbjegavajte početak novog odnosa ili prekid onog odnosa u kojem jeste.

Budući da Venera vlada ljubavnim odnosima, period retrogradne Venere nije vrijeme za “kretanje naprijed”, u nove ljubavne odnose ili za promjenu statusa onog u kojem već jeste.

Zašto? Zato što ne možete biti objektivni kada se radi o pitanjima vezanim za vaše potrebe.  Vaše srce je potpuno uključeno u ljubav, romantiku i senzualnost. Kao rezultat toga, vi možete biti toliko privučeni nekim da ne možete uvidjeti da ta osoba može učiniti bilo što krivo.

Zato, ako ste upravo upoznali nekoga, samo trebate uživati ​​u toj osobi, bez potrebe da kažete svim svojim rođacima i prijateljima – “to je to.” Ako ste zajedno već neko vrijeme, udahnite prije nego što izjavite svoju ljubav.  Ako ste u ozbiljnoj vezi već neko vrijeme, odložite vjenčanje ili neki drugi ozbiljniji korak.

Izbjegavajte donošenje bilo kakvih nepromišljenih odluka ili odluka zasnovanim na emocijama, nemojte započeti niti okončati vezu sve do 15. travnja, dok se Venera ne počne kretati prema naprijed.

Dobra vijest je da na postojeće odnose retrogradno razdoblje ne utječe negativno (sve dok se ne odlučite za daljnje ozbiljnije korake). Kada se Venera bude kretala prema naprijed, vi ćete zadržati staru ljubav i romantiku, ali ćete imati veći osjećaj realizma i zasigurno ćete znati je li to doista odnos koji vas ispunjava.

Pričekajte s prosidbom ili sa svadbenim planovima.

Čak i ako vam je inače jasan status vašeg odnosa i realistično gledate na postojeće  probleme i ograničenja, za vrijeme retrogradne Venere vaša percepcija može biti ozbiljno promijenjena.

Očito možda i neće biti tako očito. Kao rezultat toga, možete pogrešno tumačiti signale koji bi inače bili znakovi upozorenja.

Prije nego što napravite planove za vjenčanje, pričekajte da se Venera počne kretati prema naprijed, kako bi stekli realniju perspektivu, te kako bi bili sigurni  zadovoljava li vaš odnos vaše potrebe. Bit ćete u mogućnosti realnije procijeniti hoće li vas taj odnos zadovoljiti dugoročno.

Imajte ove savjete na umu kada počnete planirati vaš ljubavni život. Najbolji savjet koji vam mogu dati kao astrolog je da čekate 41 dan od završetka retrogradne Venere i tek tada počnite donositi sve važne odluke.

Na taj način ćete osigurati da odluke koje donesete u vezi vašeg ljubavnog života budu uspješne.

Prethodna objavaSajam ezoterije u Varaždinu
Slijedeća objavaHoroskop za ožujak: Ovan na vrhuncu snaga, Rak u poslovnom kaosu!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.