Danas i sljedećih dana maksimalno se suzdržite od sukoba jer iz verbalnog vrlo lako može prijeći u fizički. Budite mudri, odstupite, izmaknite se, a napose ne izazivajte. I ne dokazujte se nikome jer doista nisu energije za to.

Nakon jučerašnje lunacije u znaku Ovna (20.10.), Mjesec je promijenio znak i prešao u znak svoje egzaltacije u Bika te lagano opada, ali ne i napetost i nervoza. I dalje su svuda oko nas. U današnji dan ulazimo s ne baš laganim energijama, mnogo je onih koji nisu uopće uspjeli zaspati noćas. Što zbog Punog Mjeseca što zbog drugih neudobnih pozicija na nebu.

atma.hr – 52
Izdvojila bih neudobnu i napetu energiju kvadrata između Marsa u znaku partnerskih odnosa u Vagi i Plutona u Jarcu egzaktno 22.10 u 6:19h, ali koja se osjeća i danas i osjećat će se još koji dan. Napetosti u muško ženskim odnosima kulminiraju, ali i napetosti u poslovnim i drugim relacijama. Zato se danas i sljedećih dana maksimalno suzdržite od sukoba jer iz verbalnog vrlo lako može prijeći u fizički. Budite mudri, odstupite, izmaknite se, a napose ne izazivajte. I ne dokazujte se nikome jer doista nisu energije za to.

A kad god je na nebu aktualna destruktivna energija između Marsa i Plutona, oba vladara znaka Škorpiona i prirodne 8. kuće horoskopa nije teško zaključiti da bijes, naglost, impulzivnost, nepromišljenost i agresivni sukobi dolaze u našu realnost. Takve reakcije mogu napraviti veliku štetu generalno, a napose u odnosima nakon koje je nemoguće vratiti se na staro.

atma.hr – 52
U pozadini ove destruktivne energije i destrukcije generalno zapravo leže duboko potisnuti strahovi i kompleksi. Ali i želja za manipulacijom i kontrolom. Kao i posesivnost. Budući su svi naši strahovi i kompleksi duboko potisnuti u nama neophodno je osvijestiti ih i suočiti se s uzrocima istih. Ukoliko taj dio nas ostane neosviješten dolazi do bježanja u frustracije koja se transformira u bijes, a taj bijes projektiramo na druge! S Marsom u Vagi taj bijes najprije povređuje bliske ljude, partnere. No ova energija može donijeti i sukob između mlađih i starijih (ili starijih i mlađih) a u sukobu su i staro i novo….

Zato, pokušajmo se suočiti s uzrocima svojih strahova. Kada spoznamo uzroke svojih strahova, kompleksa, posesivnosti i nesigurnosti pokušajmo pozitivno fokusirati svoju energiju! Zašto ne bi kroz fizičku aktivnost i pokret otpustili sve što nam više ne služi?!

I obavezno, ovih dana pamet u glavu i mir u duši!

Tomislava Horvat, Astrologija Pallas

atma.hr – 52