Earth space photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Merkur je retrogradan do 15.9. i sigurno će vratiti u naše živote ne samo bivše ljubavi, nego će nas i natjerati da preispitamo planove za budućnost s onima koji su sada s nama.

atma.hr – 52
Broj retrogradnih planeta u kolovozu/avgustu i rujnu/septembru tuče sve rekorde – nakon Merkura, Uran kreće retrogradno 29.8., Jupiter 5.9., što nam ukupno daje čak 7 retrogradnih planeta!

Svemir nas doslovno “pritišće” težinom svih tih divova, kao da govori: “Prvo riješite probleme s prošlošću, a tek onda ću vam donijeti medenjake vezane uz vašu budućnost.”

To znači da će samo jedan Mars, kao vladar Čvora budućnosti, pomicati naš život naprijed i cijeli rujan/septembar stoji u znaku Vage. Ali ironično, Čvor prošlosti sada se kreće duž Vage, koja također ima “retrogradni” veo.

Odnosno, posvuda ćemo biti okruženi bivšim partnerima, ljubavnicima, kao i snovima, planovima i postignućima koja smo jednom davno napravili.

Unatoč tome, Sunce i Mjesec samo u skladu idu naprijed, osvjetljavajući nam put. Zato slušajte svoju intuiciju (Mjesec) i vjerujte onome što vam srce pjeva (Sunce). To će vam omogućiti da u svoj život pustite ono što će vas usrećiti!

Merkur je retrogradan do 15.9. i sigurno će vratiti u naše živote ne samo bivše ljubavi, nego će nas i natjerati da preispitamo planove za budućnost s onima koji su sada s nama.

atma.hr – 52
Djevica

Retrogradni Merkur će se kretati kroz vašu prvu kuću, ali će utjecati na os odnosa u vašoj natalnoj karti.

To znači da ste odlučili promijeniti poziciju u vezi, možda prestati igrati ulogu prve violine i “pomaknuti” svoju romansu.

Merkur je vaš vladar i slijedeći svoj znak prisilit će vas da se fokusirate na sebe, svoj izgled i ono što općenito želite kao cilj u životu.

Činjenica je da u vašoj karti on također kontrolira vašu kuću svrhe i statusa, što znači da možete preispitati svoj bračni status, promijeniti svoju sudbinu općenito.

Zapamtite da se Saturn trenutno kreće kroz vaš sektor braka, što može donijeti razvod ili novi brak na mnogo, mnogo godina.

Ribe

Retrogradni Merkur kreće se kroz vaš kvadrant odnosa, doslovno vas tjerajući da preispitate svoj brak ili čak ponovno posjetite bivšeg partnera.

Na primjer, zbog činjenice da imate teško razdoblje u životu i sada vam je potrebna njegova pomoć.

Najvjerojatnije će vas nekoliko vaših bivših obožavatelja kontaktirati vaše prije 15.9. i svi vam mogu ponuditi susret ili započeti aktivno dopisivanje.

Osim toga, do 15. rujna/septembra Merkur će vas tjerati da preispitate s kim živite.

I morat ćete preispitati svoj odnos, pitajući se koliko njegovi zahtjevi odgovaraju onome što želite za sebe u budućnosti.

atma.hr – 52
Strijelac

Retrogradni Merkur može ozbiljno promijeniti vaš status i vratiti vam titulu slobodne osobe.

Najvjerojatnije ćete odlučiti revidirati predbračni ugovor ili se vratiti na oblik odnosa koji ste imali davno prije.

Na primjer, ako ste prije živjeli odvojeno, možete ponuditi partneru da se preseli od vas na drugo mjesto.

Također, Merkur može vratiti u vaš život osobu visokog statusa, s kojom eventualno možete stupiti u brak sljedeće godine.

Bik

Retrogradni Merkur može vas potaknuti da pišete bivšem partneru ili će vam se on javiti i ponuditi da razriješite svoje osjećaje.

Najvjerojatnije vas možda pokušava zavesti ili će vam aktivno pomoći promijeniti nešto u životu.

Na primjer, saznat će da ste sada nesretni i doslovno će vas “izvući” iz neuspješne romanse.

Osim toga, bivši partner vam može predložiti da zajedno odete na putovanje.

Ili ćete sami otići na put i tamo upoznati tu osobu, što će vam na kraju podići samopouzdanje, jer će vam se činiti vrijednom osobom.

atma.hr – 52
Vodenjak

Retrogradni Merkur pružit će vam najzabavniji romantični mjesec – vratit će vam bivše ljubavnike i intimne partnere u život.

To znači da se s jednim od njih možete vratiti u strastvenu vezu, ali najvjerojatnije samo zbog stambenog pitanja.

Na primjer, vaša kuća će biti renovirana i vaš bivši partner će vam ponuditi da živite s njim u tom razdoblju, što će na kraju, naravno, donijeti obnovu strasti.

Također, retrogradni Merkur može vas natjerati da se vratite psihologu kako biste riješili sve komplekse ili strahove povezane s otvorenošću u vezi.

Vjerojatno ćete doći do zaključka da se trebate vratiti u vaše djetinjstvo kako bi razmotrili događaje koji su utjecali na vas, a koji vas sada sprječavaju u izgradnji odnosa povjerenja.

Julija Lifanova

ATMA/wday/Pripremila: Suzana Dulčić