Na prvi pogled čini se nemoguće, kako možete pobjeći od sebe? Međutim, to je nešto što smo svi naučili raditi, stekli smo tu naviku još u našoj ranoj mladosti bez stvarnog razumijevanja kuda to vodi. Bježimo od sebe jer želimo izbjeći bol, tražimo odsustvo od svojih emocija.
Čini se da to jako dobro djeluje na kratke staze, ali to je suptilni otrov. Otupljuje našu bol, ali otupljuje i našu radost.

Uobičajen primjer:

Netko kaže nešto što vas je uvrijedilo i vi se držite te emocije, ali ne osjećate se dobro. Dakle, trebate se odvratiti od tog osjećaja. U našem modernom društvu imamo bezbroj mogućnosti za to. Drugi način “rješavanja” boli je okriviti drugu osobu. Tu nastupaju ljutnja i mržnja, a to su nevjerojatno moćni alati za distrakciju.

Kada mrzite nekoga ili nešto, vaša pažnja više nije na samom sebi, vaš fokus je na drugoj strani. Da ste bili usredotočeni na sebe, primijetili biste kako se jadno osjećate držeći se mržnje, ali to nije poanta mržnje. Tu se radi o okrivljavanju nekoga drugoga za to što se loše osjećate.

Fokusirajući se na druge vi se udaljavate od sebe. Hranite vlastitu nesvjesnost kako bi otupili bol zbog uvrede, dok svu odgovornost prebacujete na nekog drugog! Dakle, kako se nositi s emocionalnom boli na zdrav način? To je nevjerojatno jednostavno, ali u isto vrijeme to je ljudima nevjerojatno teško učiniti zbog jakih navika koje su izgradili.
Da vam netko stavi crveni užareni ugljen u ruku, što biste učinili? Bi li ga zadržali i pretraživali online tehnike za ispuštanje žeravice? Možda bi otišli u lokalnu knjižaru i pronašli knjigu o tome kako ispustiti vrući ugljen? Mogli biste otići na jednotjedni seminar koji drži stručnjak za ispuštanje žeravice?

Naravno da ne, samo bi ga ispustili, a isto tako jednostavno je otpustiti emocije, osim ako vas nitko nije naučio kako koristiti svoj um. Čak i ako ne možete bez napora odbaciti misao, imate prekrasnu tehniku koja vam može pomoći. To je nešto vrlo lijepo i iscjeljujuće – naziva se oprost.

Ako vas netko uvrijedi, jednostavno si recite: “Ta osoba me uvrijedila, ali ja neću dopustiti da uništi moj mir. Ja razumijem da ono što je rekla govori više o njoj nego o meni, ona prolazi kroz vlastite bitke i ja joj to opraštam. “

Transformacija počinje kada u to vjerujete i istinski osjećate, umjesto da samo izgovorite.

Jedini problem čovječanstva jest taj što živimo nesvjesno. Provodimo cijeli dan izbjegavajući stvarne osjećaje i pokušavamo nemoguće, pobjeći od sebe. To je korijen svih ovisnosti, a ovisnost je pokušaj bijega od patnje. Ne radi se samo o “ilegalnim drogama”, mi smo ovisni o budućnosti, prošlosti, hrani, poslu, filmovima, video igrama, Facebook-u, internetu i bezbrojnim drugim stvarima.
U stvarnosti postoji samo jedna ovisnost: distrakcija. Sve što vas odvraća od ovdje i sada je ovisnost i autodestruktivno je. Nema ništa loše u tome da pogledate film, ali budite iskreni prema sebi u vezi svog motiva.

Radite li to kako bi izbjegli neke osjećaje? Ovo je vaš život! Nemojte pokušati izbjeći njegove ružne dijelove, jer ćete žrtvovati i one lijepe. Shvatite kako je budalasto bježati od sebe, umjesto toga, vratite se natrag u svoj centar.

To je mjesto gdje sva motivacija, nadahnuće i radost postoji u svojoj najčišćoj formi; u sklopu iskre vaše sreće.

Prethodna objavaSretan je onaj na koga laju kreteni jer im njihova duša neće nikad pripadati!
Slijedeća objavaVelika poruka Smrti u snovima
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.