52
Njeni roditelji su fotografi divljih životinja i vrlo brzo nakon rođenja Tippi je pokazala nesvakidašnju sposobnost formiranja veza s divljim životinjama. Odrasla je s njima i uspjela ostati živa i zdrava, a životinje nisu ni na koji način bile ukroćene ili obučavane.

Najbolji prijatelji su joj bile divlje životinje, kupala se s krokodilima, a slon je bio njen „brat“! Ona je sasvim obična djevojčica, neobičnih interesa, mala Francuskinja po imenu Tippi Degre odrasla u divljinama Afrike.

Njenu neobičnu družinu čine: slon Ebu, leopard zvani J&B, krokodili, mladi lavovi, žirafa, mungos, noj, merkati, zebra, šita, zmija, džinovska žaba i kameleoni. Osim što Tippi nije bila svjesna razlike između nje i „prijatelja“, same životinje su prijateljski odgovarale na svaki njen pogled i dodir. Negdje u daljini bi se gubilo svako roditeljsko „nemoj“, Tippi je potpuno slobodno prilazila životinjama i igrala se s njima.

39

Nakon 20 godina roditelji su se odlučili vratiti u Pariz, upisali su djevojčicu u državnu školu, ali odrastanje sa životinjama nije se moglo usporediti s druženjem s ljudima, pa se Tippi ubrzo vratila u Afriku i imala je kućno obrazovanje. Danas je režiser i radi brojne emisije o divljim životinjama na Discovery programu.
devojcica odrasla sa zivotinjama (9)devojcica odrasla sa zivotinjama (9)devojcica odrasla sa zivotinjama (9)devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama devojcica odrasla sa zivotinjama
devojcica-odrasla-sa-zivotinjama-9

39

Prethodna objavaMisteriozno porijeklo plavih očiju
Slijedeća objavaPas ima moje srce – Privjesak na lančiću
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.