Zdravlje je na staničnom nivou!

Stanica je temeljna građevna jedinica svakog tkiva, organa, svih sustava u tijelu i cijelog organizma. Stanica je ta koja šalje informacije svim tkivima,organima i cijelom organizmu o izgradnji i funkcioniranju cijelog organizma. Poznato je da u vremenskom periodu od jedne godine 95%  stanica, tkiva i organa bude zamijenjeno  novim stanicama, tkivima i organima. Nove stanice nastaju  biološkim procesom diobe, točnije postojeća stanica se dijeli na dvije ili više stanica. Ako je postojeća stanica prije diobe oštećena i trpi nedostatak važnih minerala koji su potrebni za izgradnju zdravih stanica, tada će takva stanica proizvesti istu stanicu s oštećenjima i nedostatkom. Takve stanice će proizvoditi tkiva, organe i sustave koji nisu potpuni i funkcionalni. Svaka stanica prirodno sadrži 12 anorganskih minerala, koji su neophodni za pravilno funkcioniranje stanica, izgradnju zdravih tkiva, organa i cijelog organizma.

atma.hr – 52
Što su zapravo fizičke bolesti?

Prije 120 godina dr. Wilhelm Schuessler,ustvrdio je da su mnoge bolesti na fizičkoj razini zapravo nedostatak važnih minerala u stanicama. Svojim istraživanjem i proučavanjem ustvrdio je da minerali u svom prvobitnom obliku miligrama ili mikrograma, nemaju mogućnost preči membranu stanice i tamo ispraviti nedostatak. Vođen ovim saznanjem, primijenio je proces razrjeđivanja minerala i tako dobio mineralne soli koje su danas poznate kao Schuesslerove soli.

Što je potrebno napraviti da bi ustvrdio mineralni status u organizmu?

Da bi se ustvrdio mineralni status na staničnom nivou, potrebno je napraviti analizu znakova na licu. Analiza putem testiranja krvi, ne može pokazati kakvo je stanje minerala na staničnom nivou, već samo stanje minerala u krvi i između stanica. Zato se često dešava da Vi odete na analizu krvi i dobijete rezultat da je sve u redu , a Vi se ipak ne osjećate dobro ili imate puno vidljivih znakova nedostatka minerala na staničnom nivou kao što su umor, iscrpljenost, nesanica, apatija, koža, kosa i nokti u lošem stanju. Analiza lica vodi prema prepoznavanju vrste mineralnih nedostataka  u stanicama kao i količina koja nedostaje, vidljiva je na licu.

atma.hr – 52
Kako se izvodi analiza znakova na licu za utvrđivanje mineralnog statusa?

Za analizu znakova na licu prvo je potrebno napraviti fotografije lica, vrata i ruku na danjem svijetlu bez šminke. Nakon izrade potrebnih fotografija, savjetnik za Schuesslerove soli i analizu lica detaljno proučava znakove na licu i njihov intenzitet u smislu koliko su znakovi jako izraženi na licu, jer tako se određuje koliki je nedostatak pojedine mineralne soli na staničnom nivou.  Za svaku mineralnu sol postoje određeni znakovi na licu, koji ako su prisutni na licu su pokazatelji nedostatka mineralne soli. Pigmentacija, smeđe fleke, crvenilo, pore, miteseri, bljedilo, bore, suhoća, akne i prištići, suhoća kože, ljuštenje kože, određeni anatomski oblici na licu kao podbradak, natečenost lica i očnih kapaka, jako izražene linije na licu su samo neki od znakova koji nam ukazuju na nedostatak određenih mineralnih soli u stanicama.  Uz detaljnu analizu lica putem razgovora s klijentom,  utvrđuju se žudnje ili averzije prema određenoj hrani ili piću jer su i one pokazatelji nedostatka, obzirom da tijelo tako pokušava namiriti nedostatak u stanicama. Isto tako, klijenta se ispita o životnim navikama i sveopćem zdravstvenom stanju kako bi se upotpunila cjelovita slika stanja, na temelju koje se određuju Schuesslerove soli.

Što nakon analize znakova na licu?

Nakon što se napravi detaljna analiza znakova na licu, vratu i rukama te uzme u obzir cjelokupno zdravstveno stanje i životne navike klijenta, određuje se koje je Schuesslerove soli potrebno početi koristiti i u kojoj količini. Nakon određenog perioda redovitog korištenja Schuesslerovih soli, mnoga zdravstvena stanja koje se naziva bolestima postupno nestaju. Mnogi fizički znakovi i znakovi na licu postupno se vračaju u normalu, dok se i sveopće stanje kao što su  umor, iscrpljenost, nesanica, apatija i bezvoljnost, vremenom više ne osjećaju već dolazi do sveopćeg  blagostanja cijelog organizma. Neka stanja i bolesti će vrlo brzo doživjeti ozdravljenja, dok će za neka stanja trebati više vremena jer je veći nedostatak mineralnih soli u organizmu i određeno stanje traje duži vremenski period.

atma.hr – 52
Navodimo jedan dio zdravstvenih poremećaja, koji ukazuju na nedostatak mineralnih soli u stanicama i organizmu:

Grčevi u mišićima i tijelu,pretilost, glavobolja,slab imunitet, gubitak kose, pucanje noktiju, hemeroidi, problemi sa zubima i desni,nedostatak željeza u krvi, kronične gnojne upale, razna kožna oboljenja, alergije na hranu, anemija, bronhitis, problemi sa štitnjačom, menstrualni problemi, nesanica, nervoza i napetost, problemi sa srcem, plućima, jetrom, žuči, gušteračom, želudac i probava, vrtoglavice, nedostatak koncentracije, loša memorija, astma, celijakija, cistitis, čirevi, stres, gljivična oboljenja, psorijaza, perut, loša cirkulacija, tegobe menopauze, herpes, dijabetes, gastritis, bronhitis, krvni tlak, depresija, povišeni šećer u krvi, kolesterol, hormonski disbalans, kronični umor, eliminacija teških metala, naticanje i bol abdomena, alkalni balans u organizmu, akne, bol u leđima, osteoporoza, mlohava koža, strije, bulimija, anoreksija, problemi sa zglobovima i kostima.

Poklanjamo 3 analize znakova na licu za utvrđivanje mineralnog statusa u organizmu za prva 3 čitatelja koji se jave na email: [email protected]

Pozivamo Vas da zakažete besplatno savjetovanje i provjerite kako Vam Schuesslerove soli mogu biti od pomoći u rješavanju Vašeg zdravstvenog stanja.

Javite se putem emaila: [email protected]

28 MALAHOV

banner za knjige malahov