Mjesec ožujak donosi nam puno događaja, šokantnih vijesti i preokupiranosti poslom. Imamo i eklipsu Sunca i Mjeseca, koje rade velike konfiguracije što će sigurno pokrenuti neke događaje. Saturn kreće retrogradno i radi egzaktan kvadrat s Jupiterom.

Ono što treba izdvojiti ovaj mjesec je aspekt 16. ožujka – trigon Jupitera na 16 stupnju Djevice s Plutonom na 16. stupnju Jarca. Ovaj aspekt je bio u listopadu 2015., a ponovit će se u i lipnju 2016. Taj aspekt jako utječe na poslovanje, povećava utjecaj, vjeru, motivaciju. Treba poduzeti konkretne korake kako bi se ovaj aspekt manifestirao ili iskoristio. Sada možete riješiti dugogodišnji problem, kapitalizirati financije. Sad je vrijeme za pokretanje poslova jer imate motivaciju i ambiciju za uspjehom.

Najznačajnije kretanje planeta:

8.- 9. ožujka – totalna pomrčina Sunca na 18 stupnju Ribe/Djevice

12. ožujka – Venera ulazi u znak Riba

20. ožujka – Sunce ulazi u znak Ovna

21. ožujka – Merkur ulazi u znak Ovna

23. ožujka – Pun Mjesec na 3 stupnja Ovna/Vage

25. ožujka – Saturn kreće retrogradno na 16 stupnjeva Strijelca Rani dani ožujka donose nam financijska ograničenja. U ljubavi, odvajanje od voljene osobe ili pak potreba da se bude sam.

Oko 8. ožujka pomrčina Sunca na 18 stupnjeva Riba u opoziciji s Jupiterom na 18 stupnjeva Djevice. Ova potpuna pomrčina Sunca može nam donijeti rastanke, odlazak nekog na put, završetak…

Tijekom narednih šest mjeseci može doći do više frustracija, i iznad svega , više nesigurnosti. Ova pomrčina Sunca nas želi naučiti da budemo više optimistični i da se oslobodimo pesimističnih razmišljanja ili stavova. Uostalom, ništa nije onako kako nam se čini.

Tijekom pomrčine bit će aktivna konfiguracija Sunce – Mjesec – Jupiter – Uran na istom 18. stupnju i pokazuje vrlo pozitivnu stranu ove pomrčine.

Možete u sljedećih šest mjeseci očekivati neočekivano, iznenadne nagrade, inovacije, rješenje i olakšanje. Očekuje nas ogroman napredak posebno u području znanosti i tehnologije. Ako u svom natalnom horoskopu imate koji planet na 18. stupnju onda je ovo jako bitna pomrčina za vas. Sve što počnete oko pomrčine, rezultate možete očekivati kroz šest mjeseci na sljedećoj pomrčini Sunca.
Oko 11. ožujka Merkur i Neptun sastaju se na 9. stupnju Riba. Iako je Merkur u znaku svoga pada, Neptun je u svom znaku. Ovo je aspekt duhovnosti i glazbe. Osim kreativnosti, inspiracije, slutnje, aspekt nam donosi konfuziju.

Sunce na 21 stupnju Riba u opoziciji sa Sjevernim mjesečevim čvorom oko 11. ožujka ukazuje na zastoj, promjene, potisnuti ego ili identitet, nisko samopoštovanje, osjećaj očaja, krizu identiteta, neuspjeh i zdravstvene probleme.

Oko 12. ožujka Venera ulazi u znak Riba i tu je ona egzaltirana. U ovom znaku, Venera vidi samo ono što želi vidjeti: univerzalnu ljubav. To je romantična pozicija za Veneru i u sljedećih mjesec dana možete uživati u romantičnim trenucima.

Oko 13. ožujka mogu biti neka pomorska pitanja, ili pitanja u vezi vode.

Merkur na 16 stupnjeva Riba u kvadratu sa Saturnom na 16 stupnjeva Strijelca oko 14. ožujka sugerira na krađu, očekivanje previše od drugih. Zapravo, Saturn je sada na vrhuncu T- kvadrata, u kvadratu s Merkurom s jedne strane i u kvadratu s Jupiterom s druge strane. Ovaj T-kvadrat predlaže povlačenje iz sporova kako bi se izbjegla borba, neslaganje, oklijevanje pri odlučivanju, razdvajanje.

Otprilike u istom danu, 14. ožujka Venera na 3. stupnju Riba u kvadratu s Marsom na 3. stupnju Strijelca govori o sporovima, fanatizmu, pokušaju da se unište stvari. Kada su suprotne planete – Venera i Mars u kombinaciji, ne očekujte mirno i skladno razdoblje. Ovdje nema ravnoteže primanja i davanja. Aspekt je ljubavan, ali donosi pretjerana uzbuđenja, neskladan seksualni život, netaktičnost.

Oko 15. ožujka Merkur na 17. stupnju Riba u opoziciji s Jupiterom na 17. stupnju Djevice. Obje planete se loše osjećaju u ovim znakovima. Drugim riječima, Merkur i Jupiter djeluju kao dva pijanca držeći se međusobno. Tu nedostaje presuda ili predviđanja, tračevi su naglašeni, nemir.

Merkur u opoziciji sa Sjevernim mjesečevim čvorom oko 17. ožujka donosi veći nemir i nervozu, užurbanost i povećani stres.

Sunce ulazi u znak Ovna oko 21. ožujka, a Venera i Neptun se sastaju na 10. stupnju Ribe na isti dan. Ova konfiguracija govori da su čežnje naglašene prema nekom tko je daleko. Netko nam nedostaje…

Merkur ulazi u znak Ovna oko 21. ožujka i ukazuje na razdoblje pojačane komunikacije.

Oko 23. ožujka pun Mjesec, Jupiter na 16. stupnju Djevice u kvadratu sa Saturnom na 16. stupnju Strijelca. Jupiter je dispozitor Saturna i kad god je planet u kvadratu s vlastitim dispozitorom, to nam predstavlja izazov, prepreke i sukobe. Dani oko ovog Jupiter – Saturn kvadrata će nam donijeti odvajanje i otpor.

Ako ovoj konfiguraciji dodamo i Plutona iz znaka Jarca, onda to ukazuje na materijalne štete, a često sa Plutonom je to posljedica prirodnih katastrofa (potresi, poplave…).

Otprilike isti dan, 23. ožujka djelomična pomrčina Mjeseca na 3 stupnju Vage u opoziciji s Merkurom na 3 stupnju Ovna. Ova konfiguracija također govori o javnim razgovorima i porukama, ogovaranje. Željet ćete uvjeriti nekoga ili pokušati nametnuti svoju volju ili mišljenje drugima.

Saturn je stacioniran i kreće retrogradno na 16 stupnjeva Strijelca oko 25. ožujka. Tijekom ove stacioniranosti Saturna treba dobro razmotriti investiranje i poslovne transakcije.

Na 25. ožujka Saturn radi kvadrat s Venerom na 16. stupnju Riba s jedne strane i Jupitera na 16 stupnju Djevice sa druge strane.

Ovaj T-kvadrat nam donosi nevjere, gubitak vjere, odvajanje od voljene osobe, hladan tuš, oklijevanje, sramežljivost po pitanju ljubavi i odnosa.Također oštećenje imovine je sada vjerojatno što dovodi do frustracija.

Venera na 20. stupnju Riba u opoziciji sa Sjevernim čvorom Mjeseca na 20. stupnju Djevice oko 29. ožujka .daje mogućnost da naiđete na voljenu osobu iz prošlosti.

Merkur na 17. stupnju Ovna u kvadratu sa Plutonom na 17 stupnju Jarca oko 30. ožujka. Ovaj aspekt kvadrata označava pretjerivanje po pitanju odnosa s javnošću. Suviše snažna i fanatična komunikacija bit će naglašena ovog dana.

Oko 31. ožujka Merkur i Uran sastaju se na 19. stupnju Ovna što će nam donijeti nemir, brzopletost, razdražljivost i neispunjavanje planova.

Autor: Dunja Fućak, astrologinja

novilist.hr

Prethodna objava8.3. totalna pomrčina Sunca u Ribama: Vrijeme da zatvorimo krugove karme – želje se ispunjavaju!
Slijedeća objavaLjubavni horoskop za ožujak: Na Dan žena stiže “intenzivna” pomrčina Sunca u Ribama
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.