Zanimljive vijesti navodno dolaze iz Vatikana. Internet vrvi vijestima kako je čovjek koji će otvoriti mnoge stare “tajne” u Katoličkoj crkvi, papa Franjo. Neka vjerovanja kojih se crkva drži, a u suprotnosti su s prirodom Božje ljubavi, sada se mijenjaju od strane Pape, kojeg je Time Magazin nedavno imenovao osobom godine.

Dolje navedene izjave nisu istinite već su objavljene na jednom satiričnom portalu, iako mnoge stranice prenose ovu izjavu kao istinitu.

Tako je Papa Franjo navodno izjavio:

“Kroz poniznost, istraživanje duše i kontemplaciju u molitvi, stekli smo novo razumijevanje određenih dogmi. Crkva više ne vjeruje u doslovni pakao u kojem ljudi pate. Ova doktrina je nespojiva s beskrajnom Božjom ljubavlju. Bog nije sudac, već prijatelj i ljubitelj čovječanstva. Bog ne želi osuđivati, već prigrliti. Poput fabule o Adamu i Evi, pakao vidimo kao književno sredstvo. Pakao je samo metafora za izoliranu dušu, koja će kao i sve duše u konačnici biti ujedinjena u ljubavi prema Bogu.”

U šokantnom govoru koji je odjeknuo širom svijeta, Papa Franjo je također proglasio:

“Sve religije su istina, jer su istinite u srcima svih onih koji vjeruju u njih. Koja druga vrsta istine postoji? U prošlosti, Crkva je bila oštra prema onima koji se smatraju moralno pogrešnim i griješnim. Danas, mi više ne sudimo. Poput oca koji je pun ljubavi i nikad ne osuđuje svoju djecu. Naša Crkva je dovoljno velika za heteroseksualace i homoseksualce, za konzervativce i liberale, čak su i komunisti dobrodošli da nam se pridruže. Svi mi volimo i obožavamo istog Boga.”

U posljednjih šest mjeseci, katolički kardinali, biskupi i teolozi u Vatikanu su raspravljali o budućnosti Crkve i redefiniranju dugo održavanih katoličkih doktrina i dogmi. Treći vatikanski koncil je najveći i najvažniji od Drugog Vatikanskog Koncila održanog 1962.

Papa Franjo je sazvao novo vijeće da “konačno završi rad na Drugom Vatikanskom Koncilu”.

Treći vatikanski sabor s papom Franjom najavljuje slijedeće.

Katolicizam je sada “moderna i razumna religija, koja prolazi kroz evolucijske promjene“. Došlo je vrijeme da se napuste sve netrpeljivosti. Moramo priznati da se vjerska istina razvija i mijenja. Istina nije apsolutna ili ispisana u kamenu. Čak i ateisti priznaju božansko. Kroz djela ljubavi i milosrđa ateist priznaje Boga kao dobro, a otkupljuje svoju dušu, postaje aktivni sudionik u otkupljenje čovječanstva. “

Jedna rečenica u Papinu govoru je sve tradicionaliste dovela u stanje konfuzije i histerije…

“Bog se mijenja i razvija poput nas, Bog živi u nama i u našim srcima. Kad širimo ljubav i dobrotu u svijetu, mi dodirujemo vlastitu božanstvenost i prepoznajemo je. Biblija je lijepa sveta knjiga, ali kao i sva velika i drevna djela, neki odlomci su zastarjeli. Neki čak pozivaju na netoleranciju i presude. Došlo je vrijeme da se ovi stihovi ide kao naknadna tumačenja koja su u suprotnosti s porukom ljubavi i istine, koji inače zrače u Svetom pismu. U skladu s našim novim razumijevanjem, počet ćemo zaređivati žene kao kardinale, biskupe i svećenike. U budućnosti, moja je nada da ćemo imati jednog dana imati ženu Papu. Neka nijedna vrata nisu zatvorena za žene koja su otvorena za muškarce! “

Nekoliko kardinala u katoličkoj crkvi su protiv posljednjih izjava pape Franje.

Tu se završava ova ‘vijest’…

Ukoliko bi bile istinite, svakako bi bile zanimljive ove promjene koje se okreću puno iskrenijem shvaćanju Boga kao oca svih živih bića te osvještenju uzajamne ljubavi bez ikakvih diskirminacija što bi i trebala biti suština svih religija. Činjenica je da je kršćansku riječ jako teško razumijeti i da je upitno koliko je izvorne Isusove poruke ostalo. Smatramo da proučavanjem Bhagavad-gite i ostalog vedskog znanja, možemo puno bolje shvatiti i Bibliju. Koliko bi se samo toga promijenilo kada bi se, na primjer, znanje o reinkarnaciji vratilo u kršćanski nauk, a da ne govorimo o vegetarijanstvu.

Podsjetimo se samo na neke od neprestanih promjena u kršćanskom nauku koje su se događale tijekom povijesti, a koje smo pronašli u knjizi “Tko sjedi na Petrovoj stolici”.

“Na primjer u godini 321. sabat je premješten na nedjelju. Latinska misa postoji od 394. Sakrament posljednje pomasti došao je u godini 550. Doktrina reinkarnacije odbačena je na Drugom Koncilu u Konstantinopolju, 553. godine. Čistilište je bilo izmišljeno 593, prizivanje Marije i svetaca u godini 715. Ljubljenje stopala papi bilo je uvedeno 809. Proglašavanje umrlih svecima službenim aktom pape postoji tek od 973. Posvećenje zvona je došlo u godini 1000. Bezbračnost svećenika postala je obvezatnom tek 1015, dakle 1000 godina poslije Krista. Oprosti su izmišljeni 1119; navodno je bilo vrlo unosno. Zatim su došli sudovi heretika. Ispovijedanje je bilo propisano u godini 1215. Tijelovo je bilo uvedeno oko godine 1264.”

Izvori:

http://entertainment.vacancynigerians.com/2013/12/shocking-there-is-no-hell-fire-adam-eve.html

http://www.naijaurban.com/no-hell-fire-adam-eve-not-real-pope-francis-exposes/

Prethodna objavaBalans života
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop za 03.03.2014.
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.