Petak 20.8. je dan koji je pod energetskim uplivom planete zadužene za uživanje, ljubav i novac – Venere, dan koji obiluje astrološkim događanjima. U 10:49h Mjesec je ušao u vizionarski i ka slobodi orijentiran znak Vodenjaka, puni se i sprema za kulminaciju svoga ciklusa u nedjelju. Već od jutra imamo vrlo poticajnu energiju koja nam može donijeti Eureka momente kroz inspiraciju i neočekivane i iznenadne mogućnosti. Zato budite „budni“ danas, otvorite um i otvorite se čudima i dopustite im da se dogode.

atma.hr – 78
Petak 20.8. je dan koji je pod energetskim uplivom planete zadužene za uživanje, ljubav i novac – Venere, dan koji obiluje astrološkim događanjima. U 10:49h Mjesec je ušao u vizionarski i ka slobodi orijentiran znak Vodenjaka, puni se i sprema za kulminaciju svoga ciklusa u nedjelju. Do tada ga očekuju kontakti s Venerom, Osi čvorova, Saturnom, Jupiterom i na kraju samim Suncem.

Vladar znaka u kojemu će Luna provesti sljedeća dva i po dana i završiti jedan ciklus, a istovremeno i započeti novi (zbog specifičnog 29*na kojem će se odvijati lunacija), planeta Uran krenuo je noćas na svoje retrogradno putovanje. I kako uvijek kažem: i mi s njim! Planeta slobode, bunta, inovacija, promjena i preokreta, bog Neba i Nebeski budilnik kreće unatrag kako bi i nas same također vratio u natrag, kako na retrospektivnom planu tako i kroz situacije, a s namjerom da spoznamo što nas to zaustavlja u željenim promjenama.

Unatrag kreće s 14*47“znaka Bika, a zaustavit će se 18.1.22.g na 10*, znači prijeći će put kojim je prolazio od svibnja do sada, a s namjerom i ciljem da bi se i mi vratili u taj period u kojem smo propustili napraviti, odraditi nešto što bi iniciralo promjene i novine koje želimo u našim životima. U tom periodu smo propustili uraditi nešto bitno i sada nam Nebo pruža šansu za popravni ispit! Da uvidimo što, gdje i zbog čega smo to propustili, u kojoj smo to zoni komfora zapeli? Tek kada to spoznamo i razriješimo možemo krenuti dalje, u novo i željeno. Naravno zajedno s Uranom od 18.1. sljedeće godine!

atma.hr – 52
Dok je Uran nabijen enormnom energijom potrebnom za zaokret u natrag, u njegovoj kući se događa prava mala žurka. Naime tamo je na proputovanju Jupiter, planet sreće, ekspanzije i blagostanja, također u retrogradnom hodu i danas u egzaktnoj opoziciji sa Suncem iz Lava. Mnogi astrolozi ovaj aspekt nazivaju sajmom taštine jer donosi aroganciju, taštinu i pretjerivanja svake vrste! Zbog čega se mogu propustiti dobre prilike, naobećavati sve i svašta i imati značajnije financijske gubitke. Zato danas i ovih dana povucite ručnu po pitanju navedenog, ali i s rezervom doživite druge.

I naravno da to nije sve jer već od jutra imamo vrlo poticajnu energiju trigona između Merkura u Djevici i Urana u Biku. Ovo je prvi njihov trigonski odnos u ovoj godini, a očekuje ih još jedan na samom kraju godine! Kao što je Neptun viša oktava Venere, Pluton Marsa, tako i za Urana kažemo da je viša oktava Merkura. Merkur je u svojoj kući i u znaku svoje egzaltacije, Uran je u ekstremno jakoj energiji, a ovako udruženi u protočnoj energiji mogu nam donijeti Eureka momente kroz inspiraciju i neočekivane i iznenadne mogućnosti.

banner hemp ruksak 1

Zato budite „budni“ danas, otvorite um i otvorite se čudima i dopustite im da se dogode. Ukoliko ste blokirani iznutra tada bi bilo mudro pustiti Sudbini da radi za vas. Ionako to stalno čini!

I nikako nemojte propustiti večerašnji trigon Mjeseca u Vodenjaku s Venerom u Vagi jer osim dobrog raspoloženja, lijepih emotivnih trenutaka, može nam donijeti i radost kroz pjesmu, ples i druga zadovoljstva koja život znače!

Tomislava Horvat, Astrologija Pallas