Nije nikakva nova znanost niti novo izmišljena mudrost. Ovo je jedno pitanje, jedno jedino na koje trebate redovito davati odgovore i sigurno ćete se osjećati ispunjeniji, sretniji, a opće zdravlje će se popraviti. Dokazano. Jeste li znali da postoje i znanstveni dokazi da pozitivan stav u životu za 30% umanjuje bolesti i povrede, a život produžava za čak 14 godina?

Svi znamo da je životni ključ biti pozitivan, ali rijetko tko zna kako to i tehnički uvesti u život – „Kako postati optimist? Kako postati pozitivan?“

Nije stvar u tome da je ljudska priroda negativna, već nam je puno lakše usredotočivati se na probleme nego na rješenja.
Problem je tu, a rješenja treba tražiti. Dobra vijest je da smo ipak usmjereni ka rješenjima problema i ovo je jednostavan način da svoj stav usmjerite u pozitivnom pravcu.

Postavljajte sebi pitanje:

Što je to što mogu drugačije napraviti kako bih poboljšao ovu situaciju?

Sljedite i nekoliko koraka odgovarajući na pitanje.

1. Koncept +1 – fokusirajte se na poboljšanje, a ne perfekciju. Ne morate ovim odgovorom rješiti problem u potpunosti. Treba vam poboljšanje, korak naprijed. Više ovakvih koraka i osigurano vam je rješenje.

2. Budite uporni i neumorni. Posvetite minut vremena fokusiranju na rješenje, a ne na problem.

3. Iskoristite ovo znanje i vještinu i podržavajte druge. Ne trebate vi odgovarati na ovo pitanje za druge. Podržavajte ih da se sami bore sa svojim pitanjem.

Interesantno je da naš mentalni sklop funkcionira tako da širi i uvećava misli na koje smo fokusirani. Dakle, ako su nam problemi centralni dio misli, imat ćemo više problema.

Svaki put kada sebe uhvatite s mislima „Što je to loše u mom životu?“, „Zašto imam ovoliko problema?“, „Imam toliko problema!“, posvetite minut i uporno sebi postavljajte pitanje:

“Što je to drugačije što mogu napraviti kako bih poboljšao ovu situaciju?” –  dok vam ne sine neko od rješenja ili bar korak do njega.

Sama činjenica da postoji način da razbijete krug loših misli i događaja u životu, daje snagu i osjećaj samopouzdanja jer nakon nekog vremena shvatite da je vaš život u vašim rukama.

Točnije, u mislima.
Prethodna objavaDnevni Jyotish Horoskop za 19.05.2014.
Slijedeća objavaPostom do zdravlja, ljepote i zadovoljstva
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.