Designed by Freepik

Čeka nas puno planetarnih događanja u ovom mjesecu, razni tranziti, konjunkcije i pomrčina Sunca. Neke promjene će biti lakše, neke teže ali svakako nas očekuju nove energije za kraj ove a početak nove godine. Kakav nam uvid u situaciju daje Vedska astrologija?

atma.hr – 78
Prvo znatno događanje u prosincu je bila pomrčina Sunca u Škorpionu 04.12., a s njime su u znaku Ketu i Merkur. Pomrčina Sunca ima duži efekt koji se može osjetiti i do godinu dana, dakle sa pomrčinom započinje proces transformacije te on i dalje traje. Sunce je pokazatelj našeg ega, svjetla, identiteta i kada se desi pomrčina ona također pomrači i naše svjetlo, sjena pada i na nas i ostajemo dezorijentirani. Pošto u ovoj pomrčini sudjeluje i Ketu – kao duhovni planet – on daje mogućnost dubljeg ulaska u sebe za sve koji prakticiraju neku duhovnu praksu od meditacije do molitve, ali isto tako karmičke stvari bi mogle izaći na vidjelo. Škorpion kao znak transformacije daje nam priliku da transformiramo svoje skrivene karmičke obrasce. Već od Sunca sprženi Merkur sudjeluje u ovoj pomrčini, stoga trebamo pripaziti na odnose i komunikaciju koja će posebno biti u iritaciji.

Odmah nakon pomrčine 05.12. Mars ulazi u Škorpiona i dodatno zapaljuje situaciju. Sada ćemo imati tri borbena planeta u ovom znaku, Sunce, Ketu i Mars i situacija postaje napetija. Mars se nalazi na svome terenu i nakon pokušaja uspostavljanja balansa (za kojeg ne zna) u Vagi, sada će se u Škorpionu osjećati puno snažnije, usmjerenije. Ovo bi posebno moglo isprovocirati Merkura, tj treba se pripaziti na komunikaciju koja bi mogla biti žešća, svadljivija, a pogotovo pripaziti na datum 09.12. kada Merkur treba proći osjetljivu točku, iz vodenog znaka u vatrenog Strijelca. Situacija će se smirivati kako se Merkur udaljava od Sunca koje ga prži te će brzo proći Strijelca i već krajem mjeseca (29.12) ući u Jarca gdje ga čeka Venera i stvaraju konjunkciju koja će imati pozitivan efekt na nas. Venera ulazi u Jarca 8.12. ali se ne zadržava dugo u njemu te je već 30.12. ponovo u Strijelcu te nastavlja retrogradnim putem.

Pa kakav će efekt sva ova zbivanja imati na nas? Za ovu analizu koristi se Vedska astrologija! Svoj znak možete provjeriti i preko besplatnih kalkulatora na internetu za što će vam biti potrebni točni podaci vremena, datuma i mjesta rođenja.

atma.hr – 52
Ovan

Pomrčina se dešava u kući transformacije, partnerovog novca pa treba pripaziti što se komunicira i na kakav način. Mars je i dalje u Vagi za vrijeme pomrčine, što znači da direktno utječe na partnera i moguće svađe koje su se dešavale zadnje vrijeme mogu bi doći do kulminacije. Venerin kratki tranzit u Jarcu dati će pozitivne rezultate na polju karijere.

Bik

Pomrčina će utjecati na odnos s partnerom tako da treba pripaziti, izbjeći svađe ako je moguće. Marsov tranzit u Škorpionu bi mogao nastaviti napetost. Venera, vladar vašeg znaka će vam donijeti malo olakšanja i pozitivniju energiju od 8.12.

Blizanci

Vaš vladar Merkur sudjeluje u ovoj pomrčini i vi biste mogli osjećati napetost, iritaciju, razdraženost. Pripaziti na sebe i na svoje zdravlje. Moguće je da ćete osjetiti neprijateljsko raspoloženje od svoje okoline, moguće svađe tokom Marsovog tranzita u Škorpionu. Od 10.12. dolazi pozitivnije vrijeme, kako za vas tako i za vaš odnos sa partnerom.

atma.hr – 78
Rak

Pomrčina se dešava za vrijeme mladog Mjeseca tako da će imati efekt na vaš um i emocije. Treba pripaziti na odnos sa djecom jer bi tu moglo doći do neke promjene. Venera će u svom tranzitu donijeti sreću i pozitivniju energiju u odnosu sa partnerom. Mars bi vas mogao pokrenuti, da budete kreativniji i više energije vam dati, ali pripaziti na odnos i svađe s djecom.

Lav

Ova pomrčina se dešava u kući sreće, majke, doma. Sunce je vaš vladar i to će imati jaki utjecaj na vas i na područje u kojem se dešava pomrčina, transformacija. Moguće preseljenje u idućih godinu dana. Merkur će u Strijelcu od 10.12. dati više kreativnosti i ideja, moguće bolje financijske prilike, a poboljšat će se i komunikacija s djecom.

Blizanci

U pomrčini sudjeluje i vladar vašeg znaka – Merkur. To će izazvati napetost u vama, a posebno treba pripaziti na komunikaciju. Od ulaska Merkura u Strijelca možete očekivati postepeno olakšanje i pozitivniju energiju, kako za vas same tako i u vašem domu. Venera će vam dati više kreativnosti, um će privlačiti ljepota, a skladniji će biti odnos sa djecom.

atma.hr – 52
Vage

Pomrčina će se desiti u kući financija i treba pripaziti gdje se financije usmjeruju. Probati za vrijeme pomrčine pripaziti što se unosi u tijelo. Venera će donijeti sklad u domu, a vi ćete se sretnije osjećati od 08.12. kada uđe u znak Jarca.

Škorpion

Pomrčina se događa u vašem znaku što znači da vas očekuje velika promjena, transformacija koja ne mora biti negativna, a trajati će još neko vrijeme, koliki je efekt pomrčine. Vladar vašeg znaka – Mars ulazi u Škorpiona 05.12. te će vam dati energije, osjećati čete se snažnije. Merkur u Strijelcu vam može donijeti bolje financijske prilike.

Strijelac

Za vrijeme pomrčine probajte se usredotočiti na neku duhovnu praksu. Pripazite na komunikaciju sa partnerom, a nakon ulaska Merkura u vaš znak ona će se popraviti, kako sa partnerom tako i na poslu. Venera bi mogla pružati bolje financije.

Jarac

Ova pomrčina može imati utjecaj na vaše prihode. Ulaskom Merkura u Strijelca, a potom i Sunca 16.12. posebno obratiti pažnju na troškove. Venera će vam dati dobar osjećaj sa tranzitom u vašem znak, više kreativnosti, sreće a to će utjecati i na vašu karijeru.

Vodenjak

Pomrčina se dešava u kući karijere tako da će doći neke novosti vezano za karijeru, a tranzit Marsa će vam dati snage i energije i usmjerenost prema poslu. Jupiter se trenutno nalazi u vašem znaku, tako da vam on daje dosta sreće i pozitivnu energiju.

banner za knjige sretan novac

Ribe

Pomrčina će se odvijati u vašoj kući viših znanja, sreće, vaših uvjerenja, stoga možete očekivati promjenu na tom području. Tranzit Merkura i Sunca će vam dati bolje poslovne prilike, a Venera bi mogla dati bolje primanja vama ili vašem partneru.


Ljubav prema zvijezdama i tajnama Svemira, dovela me na kraju i do proučavanja drevnog znanja Vedske astrologije – jyotisha, što je pomoglo u odgovorima na neka od pitanja.

Zašto se baš nama neke stvari događaju? Što smo došli naučiti u ovome životu? Što nas čeka u budućnosti?

Za takva i sva ostala pitanja stojim na raspolaganju.

Jyotish nam daje oči da vidimo put kojim trebamo poći.

Ivona Jelenčić

FB: https://web.facebook.com/TotheStars.VedicAstrology/
mail: [email protected]
broj: 097 7557 237