Foto: pixabay.com

Ovaj Plavi Mjesec inicirati će širenje perspektive i oživljavanje simbolike znaka Vodenjaka. Budit ćemo se, kroz bunt i proteste. Za slobodu i oslobađanje od svega zastarjelog i nepotrebnog. Za velika otkrića, ali i za širenje granica. Napokon ćemo spoznati istinu i shvatiti da je došlo vrijeme u kojem više nećemo sputavati sebe zbog sebičnih interesa drugih!

atma.hr – 78
22.08.21.g u 14:02 h svjedočit ćemo najsnažnijem punom Mjesecu u ovoj godini, punom Mjesecu kojim kulminira jedan period i završava se jedan ciklus, ali zbog specifičnog 29* na kojem se lunacija odvija ujedno predstavlja i početak novog ciklusa i most ka budućnosti!

Nazvan je Plavi Mjesec jer se odvija drugi put za redom u istom znaku, u znaku Vodenjaka, a u Majanskom kalendaru dan na ovaj datum zvao se „Smrt“ što dodatno simbolizira velike promjene koje slijede.

Svaki puni Mjesec je odnos Sunca i Mjeseca od 180*, odnos u kojem su jedan nasuprot drugog u neudobnoj energiji opozicije, na nišanu jedan drugome, ovaj put oba na specifičnom 29*.

Sunce se nalazi na 29* znaka Lava i steklo je sam vrh samopouzdanja i snage, a  Mjesec je na 29* znaka Vodenjaka i ojačan je mudrošću, pravičnošću i istinom koju mu daje konjunkcija s vladarom podznaka horoskopa ove lunacije, najvećim benefikom Zodijaka, planetom Jupiterom!

Ovaj odnos donosi vrlo snažne emocije i zapravo će emocije biti te koje će dovesti do pokretanja svega. Svega za što smo zapravo spremni i za čim duša teži. Duša je napokon prozvana i podržana da učini nešto i iskorači putem materijalizacije željenog.

Budući Mjesečev ciklus kulminira drugi put za redom u istom znaku neophodno je osvijestiti i shvatiti simboliku Vodenjaka, 11.-og znaka prirodnog horoskopa, jer ova lunacija predstavlja i presjek dosadašnjih energija. ali i iskorak ka progresivnom energetskom protoku.

Na mundanom planu ovaj Plavi Mjesec inicirati će širenje perspektive i oživljavanje simbolike znaka Vodenjaka. Budit ćemo se, kroz bunt i proteste. Za slobodu i oslobađanje od svega zastarjelog i nepotrebnog. Za velika otkrića, ali i za širenje granica.

atma.hr – 52
Jer vladar ovog punog Mjeseca je planet Uran, tzv. Nebeski alarm, stacioniran je retrogradno i kao takav donosi enormnu energiju kojom nas vuče u novu putanju stvarnosti.

Ujedno je u vrlo protočnoj energiji trigona s Marsom, planetom koji simbolizira našu pokretačku energiju kao i s Merkurom, zaduženim za naš mentalni sklop.

Zato možemo računati na veliku snagu i energiju koju će nam samo nebo podariti kako bi imali mogućnost lakšeg raščišćavanja, završavanja i oslobađanja, a potom i lakšeg pokretanja promjena koje će dodatno podržati Mars i Merkur u racionalnom i praktičnom znaku Djevice.

Drugi vladar ovog punog Mjeseca je planet vremena i karme – Saturn, u tranzitu je kroz Vodenjaka, kao i Jupiter u retrogradnom kretanju i akter je velikog i značajnog zračnog trigona!

U protočnoj je energiji s Venerom u Vagi i Sjevernim mjesečevim čvorom u Blizancima što nam dodatno daje vrlo poticajnu energiju uz pomoć koje možemo nadići stare modele življenja i otvoriti put za nove!

Kroz protočnu komunikaciju i svijesti o harmonizaciji odnosa. Najprije sami sa sobom i svojom dušom, a potom i sa svima preko puta nas!

Ovaj pun Mjesec je trenutak u kojem ćemo napokon spoznati istinu i shvatiti da je došlo vrijeme u kojem više nećemo sputavati sebe zbog sebičnih interesa drugih!

banner za knjige Sjecanja na zivot poslije zivota

22.08. je dan vrlo nabijen energijama i kao takav izvrstan za meditaciju i vizualizaciju. Dodatno možemo iskoristiti energiju čvrstine i izdržljivosti koju nam donosi lunacija u fiksnim znakovima te dan provesti na vodenoj dijeti.

I svakako razmislimo što bi željeli završiti i raščistiti u svom životu kako bi mogli krenuti naprijed, u novo. Je li to posao koji radimo, prijatelji ili grupe kojima pripadamo, status kojega živimo ili partnerski odnos u kojem jesmo?!

Promjene koje donosi ovaj puni Mjesec kroz izazove najviše će osjetiti Vodenjaci, Lavovi, Bikovi i Škorpioni u podznaku ili sa Suncem i osobnim planetima u trećoj dekadi te fiksne četvorke. Ali i Ribe i Djevice s početka znaka.

Pozitivnu pokretačku energiju ova lunacija donosi Vagama, Blizancima i Strijelcima u znaku, podznaku ili osobnim planetima u trećoj dekadi tih znakova.

Tomislava Horvat, Astrologija Pallas