Foto: pixabay.com

Godina će završiti dramatično s pomrčinom Mjeseca u Blizancima 30.11., nakon koje slijedi pomrčina Sunca u Strijelcu 14.12., koja će postaviti prostor za dugo očekivanu konjukciju Jupitera i Saturna u prvom stupnju Vodenjaka u solsticiju Jarca. Ukazat će se nepredviđeni potencijali i izazovi kako kolektivno ulazimo u jednu novu eru.

atma.hr – 78
Ova je godina početak nove astrološke ere. Kao i kod bilo kojeg procesa rađanja, biti će prisutne ​​i porođajne muke kako bi se mogao dogoditi novi život.

U tranzitima 2020. nema ničega lakog, ali oni također sadrže snažnu silu. Aktivno potvrđivanje uloge koju želite igrati u oblikovanju svijeta koji dolazi, testovi s kojima ćete se suočiti pomoći će vam da razvijate nove razine unutarnje snage kao i nove vještine koje ćete dijeliti s drugima.

U središtu promjena su ciklusi Jupitera, Saturna i Plutona. Godina je započela sjedinjenjem Saturna i Plutona u Jarcu, a završava konjukcijom Saturna i Jupitera u Vodenjaku, dok se Jupiter ujedinjuje s Plutonom tri puta između tih događanja.

atma.hr – 75Utjecaj Plutona na Jupiter i Saturn će izvući probleme s društvenim strukturama kojima je potrebna inovativna reforma, osobito uključivanje globalne ekonomije i sustavnog ugnjetavanja.

Na tapetu su društveni nemiri kao i vitalne promjene, a njihov intenzitet je povećan od kada se Mars stacionirao retrogradno u Ovnu od 9. rujna/septembra.

Sporogoreća retrogradna vatra Marsa će biti dominantna tema posljednjeg kvartala godine jer će retrogradni Mars formirati snažne kvadratne aspekte sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom u Jarcu prije nego se stacionira direktno 13. studenog/novembra.

Iako retrogradni periodi Marsa mogu biti u vezi s frustrirajućim blokadama u motivaciji, unutarnji fokus Marsa također kreira potencijal ponovnog poravnavanja s vašim najdubljim unutarnjim žudnjama.

atma.hr – 78
Godina 2020. će završiti s dramatičnim zaključcima s pomrčinom Mjeseca u Blizancima 30. studenog/novembra nakon koje slijedi pomrčina Sunca u Strijelcu 14. prosinca/decembra koja će postaviti prostor za dugo očekivanu konjukciju Jupitera i Saturna u prvom stupnju Vodenjaka u solsticiju Jarca.

Kako konjukcija Jupitera i Saturna 21. prosinca/decembra također formira pročišćavajući kvadratni aspekt s Uranom u Biku, opustit će tenziju koja se gradila tijekom godine između smrti starih formi i rođenja novih aspiracija.

Vrijeme je da se zapitate što trebate otpustiti ili odbaciti kako biste napravili mjesta za ono što je doista bitno, budući da će se ukazati nepredviđeni potencijali i izazovi kako kolektivno ulazimo u eru u kojoj se Jupiter i Saturn udružuju u zračnim znakovima na kraju godine.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

60 OSHO – STRAH

OSHO - STRAH

Kako razumjeti i prihvatiti životnu neizvjesnost

„Promatrajte sve svoje postupke, sva svoja uvjerenja i otkrijte da li su zasnovani na stvarnosti, iskustvu, ili na strahu. Sve što je zasnovano na strahu se treba odmah odbaciti, bez ikakvog premišljanja. To je samo oklop.“

U ovoj knjizi Osho istražuje strah, od refleksne reakcije na fizičku opasnost do racionalnih i iracionalnih strahova uma. Potrebno je shvatiti strah, uvidjeti korijene straha, vjerovati sebi i drugima, anulirati strah – da bi se živjelo u potpunosti. Na kraju knjige su meditativni eksperimenti kao pomoć za uspostavljanje novog odnosa sa strahom.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here