atma.hr – 52
Saturn trenutno ulazi u retrogradnost koja traje do 6. rujna. Retrogradnost čisti stare emocije odnosno izlaze problemi iz prošlosti poput emocija posesivnosti i ponovno može probuditi sukobe između braće i sestara, a kod nekih i probleme s nekretninama.

Naravno, pošto živimo u hedonističkom društvu, točnije zapeli smo u narcisoidnom stanju, Saturn doživljavamo loše, a ne kao onoga koji nas navodi na osvještavanje ili na proces taljenja ili rastapanja usvojenih krivih stavova, tj. najviše onih EMOCIJA koje se tiču oprosta.

Praštajte u ovom razdoblju, ali na način da to radite u sebi, ne na način da ste žrtva. Ovo je vrijeme ogledala onih emocija za koje obično pretpostavljamo da se nalaze u drugima.

Ovo je razdoblje koje će počistiti sve ono što se čistilo zadnje dvije i pol godine. Ovo je završni filigranski rad Saturna. Sada Saturn napada krive stavove, možda osjećate da to ide i kroz bolesti ili neugodne događaje, ali to je napuštanje starih ustaljenih energija.

atma.hr – 39

Za ove procese smatramo da ne postoje i da nisu dio puta, ali bez njih je nemoguće napredovati dalje. Samo onaj koji poznaje ove procese zna da su neminovni. U bilo kojoj tradiciji, pronaći ćete ovaj put rastapanja u kojem stoji samo ego sa svojim tvrdim i ukorijenjenim stavovima koje čuva kao Sveti gral.

Svaki Sveti gral ima svog protivnika, a to je SATURN, koji je najžešći sada jer djeluje na znak iza, točnije, Škorpiona koji ide u najdublje dubine svega onoga što je tamno u čovjeku.

Kada se  Saturn vrati u Strijelca slijedeće godine i susretne Ketua, burze i nekretnine će ponovno pasti, a možemo očekivati ponovno neki sukob ili otvaranje rata kakav je bio u Siriji i u Ukrajni.

Na materijalnom nivou, ponovno će eskalirati stari sukobi i moguće elementarne nepogode u svijetu. Na sve nestabilnosti koje će se događati trebalo bi gledati kao na prolazni moment čišćenja, a svako čišćenje nije ugodno.

Saturn ovdje nosi dvostruku težinu kada ga promatramo u psihološkom aspektu. Osim suočavanja sa samim Saturnom, osoba mora puno dublje zaroniti u područje smrti, kao i seksualnosti što ujedno znači i ključ za besmrtnost pošto Škorpion predstavlja kuću otkrivanja onih najdubljih i najtamnijih stvari o sebi i susret s tantosom ili nagonom za smrti.

atma.hr – 75U ovom položaju, Saturn nas je suočavao s problemima neadekvatnosti u području seksualnosti i straha od smrti. Možemo reći da Saturn u Škorpionu predstavlja upravo potisnutu seksualnost koja je na Zapadu uslijed tisućljetnog učenja o negativitetu ovog aspekta, danas još uvijek ostala u vulgarnom obliku njenog neshvaćanja.

Sve ono što je u pogledu seksualnosti bilo potisnuto, lako se manifestira u ovom tranzitu kroz posesivnost i ljubomoru. Na dubljoj razini, ovaj položaj može jačati strahove od pokoravanja i emocionalnog odbacivanja i partnerove emocionalne kontrole, što znači da je strah više psihički i nema svoje temelje u fizičkom tijelu.

Dakle, ovaj tranzit iznutra donosi na vidjelo potisnutu seksualnost koja se pretvara u bijes, a ispod toga se skriva puno veći problem, a to je strah od smrti. To je najdublji strah u čovjeku koji se ovim tranzitom budi, a globalno ga možemo pratiti kroz prijetnje ratom i pokazivanju mišića velikih sila. Iza potisnute seksualnosti, obično se skriva duboka emocionalna povrijeđenost u djetinjstvu. Tranzit Saturna u Škorpionu na dubljoj razini razotkriva jaku povezanost seksualnosti i materijalnog što je danas vidljivo na svim razinama.

atma.hr – 52
Shani osobu uči da svako osvještavanje moramo učiniti sami, a u ovom slučaju je potrebno vidjeti da seksualnost služi transformaciji u emocionalnu sposobnost voljenja. Saturn blokira ovu energiju jer želi upozoriti na njeno krivo korištenje i nužnost preobrazbe u ljubav.

Nikola Žuvela / vedski-jyotish.net

37 DANVANTARI AYURVEDA

DANVANTARI AJURVEDA

Velika knjiga o Ajurvedi

Knjiga detaljno opisuje sve aspekte Ajurvede: povijest, proces stvaranja, prakriti, mahabhute, doše i male, ayurvedsku dijagnostiku, različite vrste tretmana i ajurvedske proizvode.

Knjiga će vas naučiti kako da izračunate svoju tjelesnu konstituciju, izbalansirate prehranu, poboljšate svoj život, u slučaju neophodnosti dijagnosticirate zdravstveni problem i pronađete potreban lijek.

260 stranica, tvrde korice, format A4, full color

Cijena: 232 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaErich Fromm: Radost davanja sebe – najdragocjeniji poklon
Slijedeća objavaEvo zašto je Saturn često bolan na početku djelovanja – ALI kasnije ćete mu izreći svu zahvalnost!
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here