Abstract photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Ova pomrčina Sunca započet će se u 10:15h, svoj vrhunac doživjet će u 12:42h, a završit će u 15:10h. U vrijeme pomrčine Sunce, Mjesec i Merkur nalaze se u lošem aspektu s Neputnom. Nikako ne bi trebali raščišćavati stvari, raspravljati se i ulaziti u pregovore, dogovore, potpisivanje ugovora u idućih tjedan dana. Ipak Saturn čini pozitivni aspekt s ovim planetima što znači da će se situacije na kraju razjasniti, a prava slika stvari izaći na vidjelo.

atma.hr – 78
Pomrčine Sunca i Mjeseca uvijek dolaze jedna za drugom, u paru pa je ova pomrčina sunca nastavak na pomrčinu Mjeseca koju smo imali pred dva tjedna, 26.05..

Ova pomrčina Sunca započet će se u 10:15h, svoj vrhunac doživjet će u 12:42h, a završit će u 15:10h. Posebnost ove pomrčine je što je ona anularna, što znači da će u svom vrhuncu kada Mjesec zakloni sunce ostati vidljiv vatreni prsten (obruč) sunca.

Taj vatreni prsten se naziva i vatra zmaja ili dah zmaja, a bit će vidljiv iz naših krajeva. Osim što možemo zapisati deset stvari koje želimo da se dogode do idućeg ciklusa pomrčina, možemo također raditi na svemu što želimo otpustiti.

Zatvorimo oči i zamislimo svoj izdah kao dah zmaja, kao da rigamo vatru. U svoju svijest prizovimo sve čega se želimo riješiti i otpustiti i stavimo sliku ovoga ispred sebe u unutarnjem svijetu. Možda su to neki strahovi, loše navike ili obrasci ponašanja, možda je neka trauma, karmički obrazac ili veza.

Zatim, dok izdišemo jako kroz usta, vizualiziramo kako iz naših usta izlazi vatra i spaljuje sve što nam više ne treba ili nas čini nesretnim. Pri tome pazimo da radimo samo na stvarima koje se tiču nas, nikad za druge.

atma.hr – 52
Ovo bi bilo najbolje raditi u vrijeme same pomrčine između 10:15h i 15:10, ali može i cijeli dan i večer 10. lipnja/juna ako baš ne možemo u samo vrijeme pomrčine.

U vrijeme pomrčine Sunce, Mjesec i Merkur nalaze se u lošem aspektu s Neputnom što daje zablude, laži, nerealno viđenje stvari s ružičastim naočalama, fantazije, razočarenja, spletke, ogovaranja, slabost, zbunjenost, nesporazume, loše prosudbe, preveliku osjetljivost, nedostatak energije i depresiju.

Nikako ne bi trebali raščišćavati stvari, raspravljati se i ulaziti u pregovore, dogovore, potpisivanje ugovora u idućih tjedan dana. Ipak Saturn čini pozitivni aspekt s ovim planetima što znači da će se situacije na kraju razjasniti, a prava slika stvari izaći na vidjelo.

atma.hr – 78
Venera i Mars su u Raku, a Jupiter u Ribama – sve vodeni znakovi, što znači da su naglašene emocije i senzitivnost, intuicija. Također i briga za druge, pogotovo obitelj i djecu.

Mars je u opoziciji s Plutonom pa se naročito treba paziti svađa, lomova, nasilja. Drugim riječnima pazite kako vozite, nemojte ići na ekstremne sportove ili raditi stvari koje mogu uzrokovati udarce sljedećih desetak dana.

Ova pomrčina najjače utječe na Blizance, a najteže će pasti Strijelcima, Ribama i Djevicama (kao i onima koji imaju naglašene neke od tih znakova).

Utjecaj pomrčine osjeća se tjedan dana prije, kao i tjedan dana poslije same pomrčine, a efekti onoga na čemu smo radili u vrijeme pomrčine traju narednih 6 mjeseci do idućeg ciklusa.

Irena Dumančić Baranja