Kad se pomrčina dogodi u Ribama i spoji Sunce, Mjesec, Južni mjesečev čvor Neptun i Merkur i kad sve to prati i napeti aspekt kvadrata između sljubljenih Marsa i Urana u Ovnu i Plutona u Jarcu, pa se umiješa i „ovnovska“ Venera koja će za koji dan krenuti u „rikverc“ no, prije toga, i ona će ući u orbis aspekta kvadrata s Plutonom u Jarcu, e onda zaista imamo situaciju u kojoj težinu kardinalnog principa (Ovan/Jarac) može razriješiti samo drugačiji pogled na situacije koje naša svijest (ova zemaljska, linearna i dualna) doživljava vrlo isključivima, gotovo radikalnima. Kako osobna, tako i kolektivna svijest. Ta potreba za novim pristupom više nego ikad je naglašena današnjom pomrčinom Sunca koja će se dogoditi (po našem vremenu) u 16 sati i 58 minuta, egzaktno na 8 stupnjeva i 12 minuta Riba.

Simbolika Riba, i njihovog vladara Neptuna koji je i sam uključen u ovu pomrčinu, a u odnosu na sposobnost svake svijesti da se proširi izvan granica onog vidljivog i poznatog može ići u smjeru potpunih zabluda i iluzija koje će samo pojačati i radikalizirati osobne i kolektivne podjele kao posljedice osjećaja odvojenosti, ili, s druge strane, može ći u pravcu širenja i spoznajnog buđenja u kontekstu sve jasnije spoznaje kako „vanjski svijest“ i jest svojevrsna zabluda, sam po sebi, „igraonica“, projekcija i da u svojoj osnovi zapravo i zaista – nije stvaran. To je ta „radikalna“ misao, koncept koji je već desetljećima poznat kvantnoj mehanici, Vedama i ostalim (pra)starim duhovnim tradicijama. Sve ostale zablude koje u osnovi uzimaju pojavni svijet kao polaznu točku „iz“ koje se odlazi na nekakva mjesta, poput „raja“ ili „pakla“, kolektivno uvjerenje o odvojenosti od vlastitog Kreatora, o pravilima nametnutima izvana, od strane autoriteta i institucija o kojima ovisi pojedinačna duhovna evolucija, lagano ali sigurno se raspada. U nekim sredinama (državama, nacijama, narodima) kolektivno se stječe dojam kako energija Plutona pritišće do kraja stavljajući iznova na „pijedestal“ zastarjele koncepte odvojenosti (vjerski fundamentalizam, nacionalizam i šovinizam, pritisak na slobodnu volju nekih skupina; žena, homoseksualaca) gotovo silom namećući ista „pravila“ za sve, pravila koja duboko nemaju veze sa slobodom izbora, onom slobodom koja nadilazi projekciju postojanja u ovoj simulaciji. Samo zato jer je Neptun prekrio svojim velom samu spoznaju u realnosti kao najvećoj iluziji od svih.

Kvadrat Kirona u Ribama i Saturna u Strijelcu pojačava osjećaje ranjavanja, ali samo kako bi se iscjeljenje ubrzalo. Promjenjivi kvalitet (Ribe/Strijelac) traži novi pogled na istog „Vraga“, potpunu rekonstrukciju uvjerenja na kojima počiva doživljaj stvarnosti. Samo tako, na osobnoj i koletivnoj razini, može doći i do rekonstrukcije stvarnosti kao takve. Ničim „izvana“, nikakvim vanjskim revolucijama, ratovima, pobunama. Već samo, i isključivo unutrašnjim preustrojavanjem. Osobnim izlaskom iz iluzije, svjesnim „raskrinkavanjem“ simulacije. Promjenom ugla gledanja, integriranjem novih misaonih koncepata s razine promatrača a ne nesvjesnog sudionika koji se, osobno i kolektivno, „hvata“ na kojekakve mamce iz pojavnog svijeta, osjećajući se, s vremenom, kako tom istom svijetu sve manje istinski pripada. Taj rakurs, u kojem pojedinac sebe stavlja „u“ svijet vodi u konačnici u fizičku bolest i fizičko poništavanje. Potpuno „poništavanje“ je, dakako, nemoguće.

Ugao gledanja u kojem, pak, pojedinac taj isti „vanjski svijet“ vidi kao vlastitu (svjesnu ili nesvjesnu) projekciju (možemo reći i – kreaciju) vodi u konačno – buđenje iz sna. Svjesno (lucidno) sanjanje svakom „sanjaču“ daje priliku da istim tim snom „upravlja“ s razine osvještenog bića, onog koji se proširio onkraj samoga sna, do točke spoznaje onoga tko uistinu jeste. A u toj točki on zna da je svaki svijet njegov dom, jer ga, u konačnici, on sam i kreira.

I zato…nastavite li „spavati“ količina „noćnih mora“ mogla bi progresivno rasti. Odlučite li iskoristiti priliku za – nov i drugačiji pogled na ono što zovemo realnost/vanjski svijet, u nadolazeće „vrijeme“ (još jedna iluzija) otvarat će vam se potpuno nove razine iskustva. Koje bi, uistinu, moglo graničiti s čudima. To će vam samo potvrditi kako ste središnja točka kreiranja vašeg vlastitog svijeta – vi sami, bez obzira što su vas uvjerili drugačije. Prije ili kasnije, svi ćemo nadoći na to. Tako smo, valjda, i zamislili ovu iluziju. Njena uvjerljivost i počiva na temeljnoj postavki odvojenosti. A otuda kreću i svi ostali osobni i kolektivni „bug-ovi“ i distorzije. Sve je „u“ nama, i mi smo „u“ svemu. Zvuči vam poznato?

zvjezdarnik.com

Responsive text-55

Prethodna objavaSjećate li se Sebe?
Slijedeća objava15 stvari za koje se NIJE potrebno ispričavati!
Goga Kovačević
Goga Kovačević je diplomirani astorolog, pri američkom koledžu za astrologiju (American college of Astrology, New York, 1998), te se astrologijom kroz praksu bavi više od 25 godina. Bila je dugogodišnja urednica i voditeljica radijske emisije "Astro-time", koja se od 1994. do 2012. godine emitirala na Slavonskom radiju, Osijek. Autorica je knjige "Zvjezdarnik, astrologija 12 znakova" (2006.), te uređuje i vodi blog www.zvjezdarnik.com

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.