U nedjelju, 26. veljače u 15.59 sati dogodit će se pomrčina Sunca u znaku Riba. U danima koji će joj prethoditi osjetit ćemo promjene raspoloženja, napetost, nesanicu, možda i predosjećaj sudbinskih promjena koje nam dolaze ususret.

160×600 text-47 lijevo

Značaj ove pomrčine neće nestati s njezinim završetkom, već će potrajati sve do iduće eklipse koja će se dogoditi 21.8. u znaku Lava. U tom razdoblju nešto napuštamo, odustajemo od nečeg, privodimo nešto kraju, bez obzira je li riječ o donošenju novih odluka, intimnom životu ili odnosu prema nekim okolnostima koje nas već duže vrijeme prate, a ne znamo kako ih riješiti. Simbolika ove pomrčine nas potiče da zacijelimo stare rane, oprostimo se s prošlošću, zatvorimo neka poglavlja života kako bi se mogli pripremiti za nešto novo.

Možda ćete nekome iz svoje prošlosti dati drugu priliku i vidjeti kuda vas to vodi. Možda ćete se zaljubiti u zauzetu osobu i ući u tajnu vezu. Isto tako je moguće da još jednom preispitate ostvarivost svojih snova, odnosno da se pokrenete u pravcu realizacije istih.

Ribe, znak u kojem će se pomračiti Sunce, simbol su mašte, kreativnosti, ideala, prošlosti, izolacije, duhovnosti, te zatvaranja jednog životnog ciklusa s ciljem otvaranja novog. Ribe su znak s kojima završava zima i započinje proljeće, započinje novi vrlo snažan energetski ciklus koji utire put prema novim ostvarenjima, a za to nam treba snage i energije koje ne možemo imati ako ih trošimo na ono što stoji iza nas. Znači da bismo krenuli dalje moramo se osloboditi nekih tereta i utega prošlosti. Jedino na taj način možemo kvalitetno zakoračiti u nešto novo, bez obzira je li riječ o novoj vezi, poslu, prijateljstvu ili nekim našim unutarnjim preobrazbama. Sve što nas drži na mjestu i koči u razvoju mora biti prvo prihvaćeno, a potom otpušteno.

Ribe su i simbol prepuštanja, stoga svaki pokušaj zadržavanja kontrole nad okolnostima ili pružanja otpora promjenama koje nadiru, bit će ne samo frustrirajući, već i nemoguć. Kapitulacija je gotovo neizbježna.

Pomrčina Sunca bit će popraćena izazovnim aspektima Marsa s Uranom, Plutonom i Jupiterom. Zatvorit će se T kvadrat, astrološki aspekt pun tenzija i suprotnosti. Nešto se mora suočiti, sudariti, ‘eksplodirati’ da bi moglo doći do velikog oslobođenja i rješenja. Izvjesno je da tražimo novi smjer, slobodu, odcjepljenje od svega što nas tišti (Mars konjunkcija Uran), a pritom smo vrlo strastveni, nagli, pa i nepromišljeni. Hoćemo nešto novo i to bez zadrške. Budući da se u blizini te astrološke konfiguracije nalazi i Venera, možda će biti riječ o novoj vezi ili privlačnosti koja će vam pomutiti razum. No to neće proći tek tako. Tu je i Pluton koji govori o dubinskoj i radikalnoj preobrazbi. Nešto staro umire, da bi se novo rodilo. Jupiter širi i obogaćuje, no njegova opozicija s Marsom potiče nas da odemo korak predaleko ili da budemo naivni i lakomisleni u odlučivanju.

U svakom slučaju ova će eklipsa biti vrlo značajna jer nas priprema za ono što nas očekuje tijekom proljeća. Prihvatite iskustva koja vam pristižu, ma koliko ona zahtjevno izgledala, sigurno je da vam nešto poručuju i utiru put prema novim životnim iskustvima.

Julijana Oremović, astrologinja i životna savjetnica
www.facebook.com/julijanaoremovic/

Responsive text-55

Prethodna objavaOsnove sistemskih konstelacija
Slijedeća objavaVi niste jedna kap u oceanu, već ocean u jednoj kapi
Julijana Oremović
Julijana Oremović je oduvijek istraživala astrologiju kojom se profesionalno bavi više od 20 godina. Dugi niz godina bila je glavna urednica poznatog astrološkog časopisa te redovito objavljuje članke na temu astrologije i horoskope.

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.