Foto: Ladislav Pintacs

Pred nama je jako zanimljiv transformativan period koji se događa odmah nakon eklipse. Svi oni koji imaju Mjesec u Škorpionu u padu osjetit će najdublju transformaciju svoje osobnosti i na njih će eklipsa najviše utjecati. Vrijeme je za revoluciju svijesti.

atma.hr – 52
Susret Perzefone i Boga Hada – Silaženje u podzemni svijet

Pred nama je jako zanimljiv transformativan period koji se događa odmah nakon eklipse (pomrčine) i to baš u Škorpionu. Transformacija, čišćenje duše i podizanje naše svijesti na još jednu razinu više. Boginja Perzefona silazi u podzemni svijet koji za nju predstavlja izvor moći.

Zašto je ova eklipsa vrlo značajna za sve nas?

Prije svega zato što Mjesec koji predstavlja našu dušu doživljava svoj najveći pad, a Pluton svoju egzaltaciju. Pluton je planet transformacije i naše potisnute moći. On je Bog podzemlja nazvan drugačije i Bog Had koji upravlja nesvjesnim dijelom naše duše.

Perzefona to odlično zna i susret Perzefone i Hada je susret svjetla i tame. Perzefona je jednim dijelom svoje duše i tamna i upravo zbog toga izabrana je od Boga Hada da postane njegova kraljica i gospodarica podzemnog svijeta.

Ona se spušta u tamne hodnike svoje duše i tamo pronalazi svu svoju zarobljenu moć koja sada traži da se oslobodi.

Perzefona ima zadatak da oslobodi potisnutu žensku energiju u nama. Ona doživljava svoju punu transformaciju. Iako je u prošlom periodu bila surovija od Hada sada se to mijenja, jer u hodnicima tame ona spoznaje svoje svjetlo.

I upravo tada kada ostanemo sami sa svojom tamom mi zapravo dobivamo moć koja nam je oduzeta.

atma.hr – 52
Hodnici podzemnog svijeta simboliziraju hodnike naše duše koja traži da zaronimo do samog kraja sada u vrijeme ove eklipse i pustimo našu dušu da nam ispriča priču. Priču o ranjenosti, povrijeđenosti, smrti, iscjeljenju i ponovnom rađanju. Samo onda kada umremo možemo se ponovo transformirati i oživjeti.

Perzefona to zna. Njen odlazak u podzemlje je bila njena smrt na u svijetu svjetlosti. Ali ona nije umrla. Transformirala se i oživjela ponovo.

Svi oni koji imaju Mjesec u Škorpionu u padu osjetit će najdublju transformaciju svoje osobnosti i na njih će eklipsa najviše utjecati.

Perzefona igra ključnu ulogu u ovom procesu jer će sile tame povući zajedno sa sobom u svjetlo. Ona ima tu moć da uđe u najdublje hodnike tame i da svojom ljubavlju koja je svjetlo iscijeli najtamnije dijelove svih nas.

Ona sada mijenja i Boga Hada. Ženska energija jača i upravo je ona sada simbol te transformacije kod žena. Muškarci također trebaju raditi na razvoju i osnaživanju svoje ženske potisnute energije u njima i iscjeljivati ranjeni ženski princip u sebi.

Perzefona ima zadatak da iscijeli ranjeni muški princip u Bogu Hadu. Vreme je za promjenu. Vrijeme je za revoluciju svijesti.

banner za knjige UNIVERZUM TI CUVA LEDA

Ljubav mijenja sve. Samo je ljubav ta koja iscjeljuje.

Jedino Perzefona može doprijeti do najdubljih slojeva Boga Hada i vidjeti ljepotu njegove duše.

To je ona bajka o Ljepotici i zvijeri koju smo čitale kao mali za laku noć.

Ta bajka sada postaje stvarna.

Pomiriti sebe sa sobom i vratiti sebe sebi je ključna stvar za postizanje cjelovitosti i ujedinjenje muškog i ženskog principa u nama i izvan nas za opstanak planeta Zemlje i spas ove civilizacije.

Nema više svjetla i tame. Svjetlo iscjeljuje tamu. Sve je JEDNO.

U nama i oko nas.

Olivera Nardeli