Posljednje 3 godine nisu bile lake za naše odnose. Saturn u znaku Vage, izvlačio je sve naše podsvjesne probleme za površinu. Bilo je mnogo prekida, razočaranja te pročišćenja u odnosima – kako u ljubavnim, tako i u poslovnim. Ovaj proces sada lagano završava, no kulminacija procesa nas očekuje 23. listopada, kada će biti pomrčina Sunca na nebu – u znaku Vage.
Saznajmo više o ovom periodu, da bi mogli naučiti čim više iz njega!

Sada ćemo prokomentirati sve bitne planetarne položaje koji imaju ulogu u ovoj kozmičkoj igri – jedan po jedan.

Saturn u znaku Vage

Way of the heartimage003image005Saturn je sada skoro 3 godine u znaku Vage. Bilo je izazovno za sve naše odnose. Posebno osobe koje imaju Mjesec ili Ascendant u znaku Djevice, Škorpiona ili Vage su prolazile kroz težak period. Stare emocionalne rane otvorile su se još jednom kroz taj period, da bi konačno mogle zarasti. Mnogo emocionalnih gubitaka i prekida pojavilo se u našem životu, da bi smo postali zreliji te naučili voljeti bezuvjetno.

U cijelom periodu koji traje skoro 3 godine, probudilo se mnogo strahova na području odnosa, i mnogi od nas su se osjećali nesigurno, necijenjeno te nepotpuno. To je uzrok mnogih prekida i razvoda za vrijeme ovog perioda. Paradoksalno, zbog istog razloga mnogi od nas su ušli u nove odnose – osjećala se velika podsvjesna potreba za ispunjenjem kroz ljubavne odnose. Ovisno o periodu u kojem smo ušli u vezu, veza može biti temeljena na strahovima, ili (ako smo u vezu ušli za vrijeme uzdizanja Saturna), veza može biti vrlo “zrela” i dugotrajna.

Najveća lekcija koju nas je Saturn pokušao naučiti kroz ove 3 godine, je da moramo biti ponizniji i zreliji u odnosima, te da ne krivimo ostale za našu emocionalnu bol. Saturn nam uvijek pokazuje istinu – makar ona bila bolna. On budi sve naše strahove kako bi ih mogli osvjestiti, otpustiti, te ojačati u ovoj sferi života. On simbolizira zrelost. Kroz ove 3 godine, učili smo kako biti zreliji u odnosima.

Glavna lekcija koju nas je Saturn pokušao naučiti, i koju smo najviše mogli osjetiti kada je i Mars bio u istom znaku je, držati ravnotežu između naših osobnih potreba i kompromisa sa drugima, bez odlaska u ekstreme.

Vježba: Ako ste doživjeli neka od navedenih iskustva, razmislite sada, što ste naučili na području odnosa u posljednje 3 godine. Da li sada gledate na odnose na zreliji način? Što ste naučili? S čim niste bili zadovoljni? Kako to možete popraviti?

Saturn izlazi iz znaka Vage, te prelazi u znak Škorpiona 3. studenog 2014.

Oslabljena Venera u znaku Djevice

image013image011 image009U zadnjih mjesec dana, iskusili smo velika nezadovoljstva na području odnosa. Bilo je dana kada smo osjetili veliki nedostatak sreće, strasti i ljubavi, također zbog preopterećenosti obavezama. Zbog toga smo bili skloni kriviti druge za nedostatak sreće – posebice partnera. Ovaj period je bio posebno težak za žene.

Zašto? Jer je Venera, koja predstavlja ljubav, sreću i užitak, bila oslabljena u znaku Djevice. Venera se u ovom znaku uvijek osjeća preopterećeno. Ali to nije sve – Venera je također bila “spržena” od Sunca, te u konjukciji sa Rahu-om, koji je dodatno pogoršavao stvari. Snaga Sunčevog ega stvarala je u nama iritaciju, a Rahu nas je u isto vrijeme činio opsjednutima o našim potrebama, što je često završavalo frustracijom. Kao što možete zamisliti, to nam ne omogućava kompromise i suosjećanje u odnosima… Zbog toga ne samo da smo se osjećali preopterećeno, nesretno i necijenjeno, već i vrlo iziritirano tom temom. Mnogi od nas (posebice žene), vrlo lako su ulazili u sukobe sa partnerima zbog nedostatka osobnog zadovoljstva.

No, to nas može zavarati – kada se osjećamo necijenjeno – zapravo mi ne cijenimo stvari koje imamo. To je bila velika lekcija za nas, cijeniti ono što imamo, te ne kriviti druge za nedostatak našeg zadovoljstva. To je bio dobar podsjetnik da činiti nas sretnima, je samo naš posao – ničiji drugi.

Vježba: Jeste li bili prezahtjevni u zadnjih mjesec dana, te previše fokusirani na svoje potrebe? Pokušajte naučiti nešto iz tih iskustava. Što vas čini sretnima? Što možete raditi da učinite sami sebe sretnima? Zapamtite stvari koje vas čine sretnima, da bi mogli ispuniti svoje želje sami – bez prebacivanja odgovornosti na druge. Vi ste odgovorni za svoju sreću.

Na sreću svih nas, posebice žena, Venera je izašla iz znaka Djevice 18. listopada 2014., te ušla u znak Vage, vlastiti znak. To znači da će naše želje biti ispunjene u puno većoj mjeri. Venera je još uvijek blizu Sunca, no, činjenica da je u vlastitom znaku omogućiti će nam ispunjenje naših želja na puno zreliji način – držajući ravnotežu između davatelja i primatelja. Budući ćemo se osjećati sigurnije, biti ćemo više otvoreni prema kompromisima, te suosjećajni prema drugima.

Retrogradni Merkur u znaku Vage

image015 image005Da bi cijela situacija bila “začinjenija”, Merkur – planet koji predstavlja komunikaciju, intelekt i razumijevanje, postao je retrogradan u znaku Vage 9. listopada 2014. Ne samo da smo se osjećali necijenjeno, nesigurno i uplašeno, već smo se suočili i s mnogim problemima u komunikaciji. Nesporazumi su se često pojavljivali, a naša sposobnost razumijevanja drugih je bila oslabljena zbog prevelike koncentracije na vlastite potrebe.

Sada je Merkur zamijenio mjesto sa Venerom, te je u vlastitom znaku, Djevici. Izaći će iz retrogradacije 25.listopada, te kasnije, u studenom će opet prolaziti kroz znak Vage – ovog puta donoseći puno više razumijevanja u odnosima. Omogućiti će nam lakšu komunikaciju, te nalaženje novih rješenja na ovom području. Biti će vrlo snažno za naše odnose – osjetiti ćemo više ravnoteže i suosjećanja.

Vježba: Prepoznajte ove simptome? Ako da, pokušajte izraziti svoje potrebe na mirniji način, bez da povrijedite ostale. Pokažite suosjećanje, i tek onda ćete primiti suosjećanje.

Oslabljeno Sunce u znaku Vage

image017 image005Sunce, koje predstavlja naš ego, ali i Božansko, također ima veliku ulogu u ovoj kozmičkoj igri. Zajedno sa Venerom, ušlo je u znak Vage 18. listopada 2014.

Ne govori se bez razloga da je Sunce oslabljeno u znaku Vage. Vrlo lako je za razumijeti. Ovdje se naš ego treba spustiti sa trona, te naučiti suradnju i kompromise sa ostalima. Više nema samo “ja”, “ja”, “ja” – ovdje Sunce treba misliti više o “nama”. Za vrijeme ovog perioda, suočiti ćemo se sa mnogo situacija u kojima ćemo biti skloni, ili prevelikoj samopožrtvovnosti ili prevelikoj fokusiranosti na nas . Sunce u znaku Vage, s vremenom će nas naučiti kako održati više ravnoteže između davanja i primanja – između “mene” i “nas”.

Vježba: Imate li problem sa prevelikom požrtvovnosti ili pak prevelikim fokusom na sebe? Za vrijeme ovog mjeseca probajte uspostaviti čim veću ravnotežu. Ne ulazite u ekstreme. Shvatite da je “ja” i “mi”, jednako bitno. “Voli drugog kao što voliš sebe” – ne više, ne manje.

Pomrčina Sunca u znaku Vage

image020Konačno, 23. listopada 2014., biti će kulminacija svih procesa na području odnosa – pomrčina Sunca. Ove godine, pomrčina će se desiti u znaku Vage, za vrijeme Mladog Mjeseca u Citra nakshatri. Na taj dan, mogli bi smo osjetiti podsvjesne strahove puno jače, te bi neki mogli biti poprilično neraspoloženi. Na taj dan preporuča se “gledanje” prema unutra, kroz meditaciju.

No, nakon pomrčine, osjetiti ćemo veliko olakšanje na području odnosa. Sunce će biti oslabljeno (u znaku Vage) još mjesec dana, no imati će potporu Venere (što znači da će naše potrebe biti ispunjene), te Merkura, koji će osnažiti naše sposobnosti za komunikaciju, kompromise i suosjećanost. Vrlo poželjno vrijeme za promatranje naših odnosa, te opraštanje – onog što treba biti oprošteno, da bi mogli napredovati sa manje “tereta”.

Divali – pobjeda svjetla

image021Zanimljivo, ove godine pomrčina Sunca biti će na isti dan kao Dipavali (Divali) festival – Hindu festival svjetla. Dipavali je prekrasan, topao festival (u Indiji ga slave i kršćani), koji simbolizira pobjedu svjetla nad tamom – pobjedu Božanskog nad egom. Na Dipavali, u Indiji svi pale mnogo svijeća i uljanih lampi u svojim domovima, te podsjećaju da za vrijeme tame uvijek postoji svjetlo koje sija – čak i kada ga ne vidimo istog trena. To je značajna i plemenita poruka za sve nas na dan pomrčine Sunca.

Napomena: Sva predviđanja bazirana su na dokazanom sistemu Jyotisha, Vedske astrologije, koji smo pronašli kao najtočniji. Možete primjetiti neke razlike u izračunima između ovog sistema, i sistema zapadne astrologije. Naime, u Vedskoj astrologiji, horoskopske znakove računamo malo drugačije.
Kontakt

4harmony.eu/hr
facebook.com/4harmony.hrvatska

logo4harmony

Prethodna objavaDeepak Chopra: Sinkrosudbina
Slijedeća objavaUčenje Veda
4Harmony
Naša strast prema Vastu-u i Jyotish-u nas je spojila. Svakodnevna iskustva kroz ove vedske znanosti pomažu nam ostvariti puno dublji odnos i živjeti ispunjeniji život. Jedinstvena kombinacija znanja vastu-a, vedske astrologije i psihologije, koje koristimo u našem poslu, ne samo da nam pruža bolji uvid u svakodnevni život, već nam pomaže u rješavanju svih vrsta problema na mnogo jednostavniji način. To je ono što želimo podjeliti s Vama: znanje kako se vratiti vašoj osobnoj harmoniji. - Achala & Govindadas

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.