Foto: stocksnap.io

47

Bezuvjetno i bez osuđivanja, materijalni elementi zemlje, vode, vatre i zraka daju nam svjetlo, toplinu, dah i hranjivost.

Za razliku od naših roditelja i nastavnika, oni nemaju nikakvih uzvratnih očekivanja. Na primjer, zrak je slobodno dostupan svima, čak i najneobuzdanijoj osobi, dan i noć.

Isto vrijedi i za Majku Zemlju. Unatoč našoj bahatosti i bešćutnosti, ona milostivo prima teret naše energije u obliku otpada i pretvara ga u nešto što kasnije može koristiti za obogaćivanje naših života.

Kada se pokušavamo povezati s Njom, Ona sluša i odgovara. Stabla i biljke nas nesebično opskrbljuju kisikom reciklirajući naš ugljični dioksid. Voda nas čisti, fizički i energetski, bez uvjeta. Svaki dan, bez iznimke, Sunce se diže kako bi nam dalo svjetlost i toplinu i njegovalo hranu koju ćemo kasnije jesti.

To su praktični primjeri ljubavi Stvoritelja i kreacije. Elementi su jednostavno medij te bezuvjetne ljubavi.

Stoga trebamo naučiti cijeniti tu bezuvjetnu ljubav i uzvratiti istom mjerom. Ili što kršćansko proročanstvo naziva “vremenom ponovnog susreta” – dolazak vremena u kojem je ljubav jezik kojim govore svi.

Meditacija na Prirodu

Kad jednom prepoznamo kako nas druga živa bića neprestano služe, postaje posve prirodno željeti poštivati ih ​​i služiti ih zauzvrat. Takvo uzvraćanje ljubavi je temelj svakog normalnog odnosa.

Doista, u Indiji uopće nije neuobičajeno za obrtnika da se pokloni svojim alatkama na početku svakog dana kao izraz poštovanja. Alati mogu izgledati neživo, ali ako promotrimo malo dublje, poput nas, oni su sačinjeni od istih prirodnih energija koje čine naše tijelo.

Na mikroskopskoj razini, život obitava čak i u najtupljim stvarima. U vrijeme stvaranja, prirodni elementi zemlja, voda, vatra, zrak i eter se miješaju kako bi se stvorila tijela svih očitovanih jedinki – mora, planina, vodenih bića, biljaka, gmazova, ptica, zvijeri, ljudskih bića i polubogova.

61
Dakle, mi smo svi energetski povezani. Razumijevanje da smo blisko povezani i međuovisni o svakom biću u kreaciji nam može poslužiti kako bismo bili u stanju stvoriti stanje uma koje je potrebno da bismo duhovno evoluirali.

Dakle, danas slobodno zagrlite stablo, zahvalite se pčelama, bubamarama, cvijeću pa čak i vašim poslovnim alatima za sve što su učinili za vas tijekom godina! Svaki živi i neživi objekt vam je na neki način služio jer svaki od njih ima svoju ulogu u plesu Majke Prirode.

Kao dnevnu praksu, preporučujem jednostavnu meditaciju na prirodu kao dio vaše evolucije. Jednostavnim riječima, to podrazumijeva povezivanje sa svakim od pet temeljnih elemenata: zemljom, vodom, vatrom, zrakom i eterom. Većina duhovnih tradicija čini to kroz formalno obožavanje.

Na primjer, kada svećenik nudi tamjan u crkvi povezuje se s elementom zemlje; kada se nudi pročišćena voda, štuje se element vode; uljanicom ili svijećom se štuje element vatre; cvijeće predstavlja element zraka, a najsuptilniji element, eter se nudi zvonjenjem zvona.


Widget not in any sidebars

Slično tome, kada koristimo glazbene instrumente možemo se uspješno povezati s ovim elementima.

Indijska šuškalica s kamenčićima je način povezivanja sa zemljom; sviranje bubnjeva pomaže nam da se povežemo s vodom; flautom ili bilo kojim puhačkim instrumentom se povezujemo sa zrakom, činelama i gongovima se povezujemo s vatrom, a mantra ili molitva rezoniraju u eteru.

Predlažem da na svoj jedinstven način uspostavite redovnu praksu poštivanja svakog od ovih elemenata u svom životu.

To ne mora nužno biti dio nekog formalnog obožavanja, već se može vrlo lako uklopiti u vašu dnevnu meditaciju na prirodu.

39

Na primjer, možete se povezati s elementom zemlje postavljanjem svojih bosih nogu na tlo, a zatim ukazati čast elementu zraka dubokim disanjem i mirisanjem cvijeta.

Prije nego što umijete svoje lice ili popijete vodu, uzmite si trenutak kako biste cijenili ljepotu i čaroliju ovog dragocjenog elementa.

Kada se  jutarnje sunce pojavi, uzmite trenutak i pozdravite Njegovu svjetlost i toplinu i zaželite im dobrodošlicu u svoje tijelo i konačno započnite dnevnu praksu uključivanja pozitivnih afirmacija i svetih zvukova u vaše okruženje.

Na taj način, organizirajte svoj život tako da ste tijekom dana svjesni i puni poštovanja prema svakom elementu.

Paul Rodney Turner, Food Yogi

Otkrij Himalajsku kristalnu svjetiljku

Lampa od divnih, ružičasto-narančastih grumenja najčišće himalajske soli!
Stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.
Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja.
Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.
Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor.
Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike.
Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Cijena: 149 kn

Dimenzije:
širina 10-13 cm, duljina 15-19 cm, težina 2-3 kg
Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.