Autor kolegija je Adrian P. Kezele, koji je pripremio 54 video predavanja na teme duhovnosti. Svako predavanje traje desetak minuta i na vrlo originalan i jezgrovit način prezentira osnove integralnog znanja o duhovnosti.

Pojam duhovnosti danas je uglavnom pogrešno shvaćen, a mogli bi reći i prilično zlorabljen. S jedne strane često ga znaju povezivati s religioznim aspektom, dok smo istovremeno preplavljeni velikom količinom različitih sadržaja koje ljudi trpaju pod naziv duhovnosti.

Nije se stoga za čuditi što ova tema često dovodi do zbunjenosti, gubljenja u moru različitih informacija, ili čak odbojnosti.

Istinska duhovnost je u stvari vrlo jednostavna. Ona se bazira na općim, univerzalnim načelima, primjenjivim u svako vrijeme i na svakom mjestu.

Kao takva predstavlja praktično znanje koje u sebi integrira i praktične principe primjene, te povezuje unutarnji aspekt sa svim vidovima vanjskog djelovanja i na taj način cjelovito unapređuje naš život.

Kolegij je dakle strukturiran u obliku 54 video predavanja podijeljenih u 6 cjelina u ukupnom trajanju od jedanaest i pol sati. Nakon svake odgledane teme rezervirano je vrijeme za komentare i diskusiju. Polaznici kolegija dobivaju 73 stranice pismenih materijala koji sadrže sažeti opis svake od tema.

  • Prva cjelina:    Svijest
  • Druga cjelina: Duša, osobnost i slobodna volja
  • Treća cjelina:   Duhovnost – putevi i stranputice
  • Četvrta cjelina: Razvoj svijesti i sagledavanje stvarnosti
  • Peta cjelina:     Praktična primjena duhovnosti
  • Šesta cjelina:   Prosvijetljena zajednica

Pogledajte Adrianov kratki promotivni video kojim prezentira ovaj kolegij


Voditelj kolegija: Zvonimir Cerovečki koji već 10 godina pri Duhovnoj akademiji  podučava jyotish i vastu, te održava savjetovanja iz oba područja. Kolegij Osnove duhovnosti održava od 2012. godine.

Mjesto održavanja: Studio VARUNA, Zagreb – Donja Bistra, Vladimira Nazora 25
Vrijeme: startamo u subotu 24.10.2020. u 15h i nastavljamo subotama kroz 6 dvosatnih sastanaka
Cijena: 500 kn

Rezervacije: putem e-maila: [email protected] i mobitela: 095 870 2059, kontakt Irena Antolak.
Na kolegiju se pridržavamo svih propisanih mjera, broj mjesta je ograničen.
Rezervirajte svoje mjesto na vrijeme .