Foto: pixabay.com

47

Nakon uspavanog razdoblja punog retrogradnosti, 29. travnja Venera je ušla u znak Ovna najavljujući potpuno nove početke, dok je Sjeverni čvor prešao iz znaka Djevice i prešao u Lava, dok je na suprotnoj strani Južni čvor prešao iz Riba u znak Vodenjaka.

Mjesečevi čvorovi predstavljaju dva polariteta. U istočnoj astrologiji oni se nazivaju Rahu i Ketu i vrlo su bitni u interpretaciji karte. U zapadnoj astrologiji njih se često zanemaruje, iako imaju dosta važnu ulogu u životu, a najviše se koriste u karmičkoj astrologiji.

Južni čvor predstavlja sve ono kroz što smo već prošli, sva naša znanja koja već nosimo u sebi, a koja ponekad trebamo ponovno otkriti, dok Sjeverni čvor predstavlja onaj naš krajnji cilj zbog kojeg smo rođeni. Sjeverni čvor predstavlja sve ono novo što tek trebamo proživjeti, što tek trebamo naučiti i učiniti.

O tome kakav položaj čvorovi imaju u našoj karti, ovisi i to jesmo li više okrenuti Južnom čvoru, odnosno već proživljenim stvarima ili se pak trebamo potpuno okrenuti ka budućnosti i prikupljati nova saznanja i iskustva.

Svaki put kada neki značajni tranzitni planet radi aspekt na čvorove, imamo prilike, dobre ili loše, da učinimo nešto što je sudbinski važno za naš životni put.

Čvorovi su vrlo interesantni i na području sinastrije pa tako kada osobne planete dotiču Sjeverni ili Južni čvor druge osobe, tada govorimo o sudbinskim susretima i osobama koje nas ili podsjećaju na nešto što je već bilo, kada se radi o Južnom čvoru ili će nas te osobe potaknuti na nešto potpuno novo, u slučaju da se radi o Sjevernom čvoru.

Sami tranziti čvorova donose uvijek neka nova iskustva kako na globalnoj razini, tako i na onoj osobnoj. Od kraja 2015. godine Sjeverni čvor šetao je znakom Djevice, a Južni čvor znakom Riba i oni su nas trebali podučiti da više razmišljamo analitički, da se pozabavimo organizacijom kao i da na racionalan način sagledamo svoje emocije kako bi lakše mogli analizirati i izraziti se.

Odnos Djevice i Riba naučio nas je do sada da svoju izrazitu empatiju ipak sagledamo s pravog kuta i to kroz racionalno razmišljanje, da sve pogledamo i zaista pravilno odlučimo da svoje suosjećanje ne trebamo rasipati prema svima, nego samo prema onima koji to zaista i trebaju.

Prelazak Sjevernog čvora u znak Lava, a južnog u znak Vodenjaka, donosi nam vrlo zanimljivu priču, jer fokus daje na mijenjanje stvari i stvaranje novih početaka, ali prije svega za dobrobit nas samih. U prošlosti smo nesebično razbacivali energiju na prijatelje i okolinu, a sada je konačno vrijeme da se fokusiramo na same sebe.

39

Vrijeme je da svoju snagu pronađemo u sebi i da sami sebi budemo najbolji prijatelji. S obzirom na znak Lava, koji ima snažan ego, poneki će ovdje možda pretjerivati, te će svim silama htjeti sebe staviti na prvo mjesto pred drugima, iako ponekad to neće biti moguće.

Prije svega moramo naučiti biti sami sa sobom. Shvatiti da smo mi sebi dovoljni, te da nam za to nije potrebna publika koja će odobravati naš rad i tapšati nas po ramenu, kako bi nahranili naš ego.

Prije svega moramo prihvatiti sebe kao jedinstvenu i posebnu osobu kojoj nije potrebna pripadnost nekoj skupini, nego je ponosna na svoju individualnost, pritom ne klanjajući se društvenim normama, ali istovremeno niti previše ističući svoje posebnosti.

Trebamo pronaći sigurnost i snagu unutar sebe te krenuti svojim putem, ponekad i potpuno sami, kako bi na kraju došli do krajnjeg cilja – sreće, ispunjenosti i zadovoljstva životom. Trebamo sami sebi postati vođe, ne slušajući druge već svoju individualnost i znanje iskoristiti za vlastito dobro.

39

Kod samog prelaska iz jednog znaka u drugi, Sjeverni čvor čini veliki trigon sa Saturnom, Uranom i retrogradnim Merkurom, koji će nas potaknuti na razmišljanja, prije svega na ona unutarnja, na vrijeme promjena koje će se onda manifestirati prema van.

S obzirom na povoljne uvjete s Uranom i Saturnom, ove promjene za neke mogu biti nagle, ali svakako dugoročne i to one koje će nas odvesti na pravi put, upravo onaj kojim i trebamo kročiti. O kakvim promjenama se radi i u kojim područjima života će vas one zahvatiti ovisi o tome gdje vam se nalaze čvorovi u vašoj natalnoj karti, kao i gdje vam se kreću tranzitni.

Ana Mandić / astroportal

AKCIJA!

himalajska lampa atma.hr

Himalajska lampa

Lampa od divnih, ružičastih grumenja najčišće himalajske soli – stvara predivnu atmosferu i mikroklimu koja je jednaka zraku uz planinski potok nakon proljetne oluje.

Električna lampa od himalajske soli na drvenom postolju, svaka je unikatan ručni rad, različitog je izgleda ili nijansi boja. Unutrašnjost kristala soli obasjava žarulja i stvara predivno narančasto svjetlo.

himalajska lampa atma.hr

Poboljšava kvalitetu zraka, ionizira prostor. Stabilizira i smanjuje utjecaj umjetnih frekvencija i neprirodnih elektromagnetskih valova iz elektronike. Proizvodi dugin spektar svjetlosnih valova koji iscjeljuju i smiruju vaše tijelo i um.

Dimenzije: širina: 10-13 cm, duljina: 15-19 cm, težina: 2-3 kg

Plaćanje pouzećem (poštarina 25 kn – GLS)

Cijena: 149 kn

Prethodna objavaUklonimo otpor i dopustimo duši da nas iscijeli!
Slijedeća objavaVlada “Mjesec obilja” (10.5.-8.6.2017.): S NEBA PADAJU DRAGULJI!
Atma
Učinite od svog života ono najbolje što on može biti - nevjerojatno iskustvo, ispunjenje i putovanje. Stvorite ravnotežu tijela, uma i duše - budite svoji, živite slobodno, njegujte znanje, cijenite iskustvo, volite i budite sretni...

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.