Muškarac za kojeg Rusi tvrde da je bio najstarija živuća osoba na svijetu preminuo je u dobi od 122 godine, izvijestili su lokalni mediji. Njegov je recept za dugovječan život bio “apstiniranje od alkohola, duhana i žena”.

Dagestanski seljak po imenu Magomed Labazanov, najstariji Rus, umro je u 122. godini, priopćile su u utorak vlasti u Dagestanu, nestabilnoj regiji na ruskom Kavkazu. Labazanov, koji je živio u selu Staraja Serebrijakovka, blizu Kizlijara, umro je u petak, priopćila je lokalna uprava.

Rođen 01. svibnja 1890. godine u dagestanskim planinama Magomed Labazanov je najprije radio u pilani, zatim je uzgajao stoku u Čečeniji, a onda bio farmer u Dagestanu. Nikada nije naučio čitati ni pisati. Datum njegovog rođenja nije službeno potvrđen. Nadživio je svoje dvije žene i troje od četvero djece.

Nije pio alkohol niti je pušio, kazala je njegova pastorka Galina, na koju se pozvala informativna internetska stranica Life News. Ona je dodala da je Magomed “umjereno jeo, uglavnom voće i povrće, pio mlijeko” i nikada nije prestao raditi.

Poput stotina tisuća Čečena i Ingušetijaca i Magomeda Labazanova je deportirala Staljinova vlast 1944. godine u centralnu Aziju, a na Kavkaz se vratio 50-ih godina, poslije smrti sovjetskog diktatora.

Nikad se nije uspio upisati u Guinnessovu knjigu rekorda jer nije imao potrebnu dokumentaciju da dokaže svoju dob, a iza sebe je ostavio 18-ero unučadi i više od 20-ero praunučadi.

Planine Sjevernog Kavkaza su poznate po dugovječnosti svojih stanovnika.

Službeno najstarija živuća osoba na svijetu je Amerikanka Bessie Cooper, rođena 1896. godine.

Bessie Cooper je nedavno proslavila 116. rođendan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here